You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Next »

Error CSS Stylesheet macro - URL 'http://users.metropolia.fi/~m0702799/reititin/graffa/harmaa_ylatausta.jpg' is not on the allowlist. If you want to include this content, contact your Confluence administrator to request adding this URL to the Allowlist.

EVIDENCED-BASED SOCIAL DESIGN OF ONLINE COMMUNITIES - GETTING TO CRITICAL MASS AND ENCOURAGING CONTRIBUTIONS

Tutoriaalin kalvot ovat julkiset ja ovat tässä:

www.slideshare.net

Can't show content from this site. Ask your admin to add it to the allowlist. Learn more

Tutoriaaliluento perustuu sosiaali psykologin Bob Krautin ja professori Paul Resnickin kirjaan: Building Successful Online Communities: Evidence-Based Social Design. Kraut ei kuitenkaan pääsyt paikalle. Hänen kolleegansa professori Paul Resnick michiganin yliopistosta pitää luennon. Aiheena on menestyksellinen online-yhteisön rakentaminen. Online-yhteisöillä on samanlaisia esteitä ja haasteita kuin offline yhteisöillä. Minkälaisia ratkaisuja designerit voivat tehdä näiden haasteiden ylittämiseksi. Pyrin tässä raportissa peilaamaan teoriaa PROksi-alustaan, joka muiden sosiaalisten alustojen mukaisesti on näiden ongelmien edessä.

Kontribuutioon houkuttaminen

Erilaiset online-yhteisöt vaativat erilaista kontribuutiota jäseniltään. Esimerkiksi Threadless vaatii t-paita suunnittelua ja Wikipedia artikkelien ja uutisten kirjoittamista. Nämä kontribuutiot pitävät yhteisön toimintaa yllä ja yhteisö ja sen ulkopuolella olevat yhteisöä hyödyntävät henkilöt ovat niistä riippuvaisia. PROksissa toimintaa ylläpitävä kontribuutio on sen kolmelle kohderyhmälle erilainen. Opiskelijan kontribuutio on sidoksissa opinnäytetyöskentelyyn. Opettajan kontribuutio kommentoimalla opinnäytetyöskentelyä on opiskelijalle tärkeää, samoin työnantajien lisäämät opinnäytetyön aiheet.

Kuinka käyttäjät siis saataisiin houkuteltua toteuttamaan kontribuutiotansa? Paras mahdollisuus saada käyttäjä kontribuoimaan on kun he ymmärtävät mitä heidän halutaan tekevän, he tuntevat, että heillä on kompetenssia sen suorittamiseen ja heidän on oltava motivoituneita siihen. Kahteen ensimmäiseen toimivat englanniksi requests, matching, goal setting. On mahdollista saavuttaa parempia lopputulokisa kun kontribuutioon pyydetään suoraan.
Tehtävät ja niihin pyyntö on tultava käyttäjälle selvästi ja niiden on vastattava käyttäjän osaamista. Esim. "tämä tehtävä vastaa sinun osaamisaluettasi." Suuressa yhteisössä voi kuitenkin vaikeampi löytää kontribuutiota. Diffusion of responsibility. Käyttäjät eivät tiedä onko tehtävä juuri heille vai tekeekö joku muu sen.

Maalin asettaminen motivoi suoritukseen ja voi vaikuttaa positiivisesti sen laatuun.

  • No labels
You must log in to comment.