Error CSS Stylesheet macro - URL 'http://users.metropolia.fi/~m0702799/reititin/graffa/harmaa_ylatausta.jpg' is not on the allowlist. If you want to include this content, contact your Confluence administrator to request adding this URL to the Allowlist.

Facts & Figures

  • the 6th International AAAI Conference on weblogs and social media
  • Dublin, Irlanti
  • tapahtuman kotisivu
  • Osallistujamäärä: 330
  • 47 hyväksyttyä artikkelia
    • 20 suullista
    • 27 salamapuheenvuoroa

Recently Updated


Ehdotukset ja suositukset


Erityishuomiot ja muut keskeset tulokset

  • uudet yhteistyötahot


*Reunahavainnnot:

  • Dublinissa on ollut ennätyksellisen sateinen alkukesä
  •  


Dublin, 03.06.2012

Projektisuunittelijat Korkalainen ja Tähtinen matkustivat Dubliniin osallistuakseen sosiaalisen median ja blogien tutkimukseen keskittyneeseen kansainväliseen konferenssiin. Saavuimme paikalle jo lauantai-iltana, koska halvimmat lennot sattuivat juuri viikonlopulle. Ilma on ollut hyvin sateinen, mikä on paikallisten mukaan hyvin tyypillästä Irlantilaisessa kesässä. Koiran säästä huolimatta kävimme tutustumassa kaupunkiin asettauduttuamme hotellimmme, joka muuten sijaitsee aivan Trinity Collegen eli Konferenssipaikan läheisyydessä.

Sunnuntai-illan olemme pyhittäneet huomiseen kofererenssi-ohjelmaan tutustumiseen, joka löytyy kokonaisuudessaan täältä: http://icwsm.org/2012/program/program/

4.6.2012

Maanantai-aamu toi tullessaan auringon Dubliniin, joka oli tähän hetkeen asti näyttänyt vain sateisin ja pilvisen puolensa. Suuntasimme kohti Konferenssi-paikkaa ja pre-konference Demoja. Matkan varrella bongasimme Maratonin, joka kiemurteli keskustan läpi. Trinity Collegen kampuksella oli paikalla vasta kourallinen koko konferenssin osanottajista. Jakauduimme kahteen eri sessioon, joista tarkemmat selonteot alla.

       

   

5.6.2012

Konferenssin virallisen avaustilaisuuden keynoten pitää Andrew Tomkins, joka työskentelee googlella johtavana insinöörinä. Korkeasti koulutettu asiantuntija joka on julkaissut satoja tieteellisiä artikkeleita.Tämän päivän aiheena on sosiaaiset verkostot tänä päivänä ja tulevaisuuden trendit. Hän painottaa aluksi puhanvansa itsenään eikä googlen puolesta. Sosiaaliset verkostot alkoivat jo 10 miljoonaa vuotta sitten ja ne ovat evoluution ansiota. Alkuperäinen tarkoitus oli kehittää ihmisten yhteistyötä. Edelleen hämmästyttää ihmisten suuri inohima verkostoitumista kohtaan ja aika mitö kulutetaan eri verkostoissa. Tutkimusten mukaan ihmiset käyttävät pian enemmän aikaa puolituttujen kuin kuin lähimpien ystävien kanssa. Statuspäivityksiin reagoidaan hyvin eri tavalla, kuin yksityiselle henkilölle tulleeseen viestiin. Verkostoja voidaan tarkastella historiallisesta näkökulmasta. Miljoonia vuosia sitten ihmisellä oli runsaasti löyhiä verskostoja ja sen jälkeen kehityttiin pienempiin ryhmiin. Nykyään sosiaalisen median ansiosta olemme menossa takaisin kohti kivikautta.

Nykyään ihmiset puhuvat paljon, mutta kommunikointi on pintapuolista (kuten kivikaudella). Kaikilla on paljon kontakteja, mutta ei keskitytä itse ongelman ratkaisemiseen. Selkeä trendi tulevaisuudessa onkin konkreettisen tekemisen tulemisen tyhjän jauhamisen tilalle.

Google+:n piirit ovat hyvä tapa jakaa tai saada vain tietyn ryhmän kesken. Yhditelmä on Facebookia ja Twitteria. Toisaalta voidaan lisätä ystäviä, mutta myös seurata kuuluisuuksia. Kyse ei ole pelkästä yksittäisestä some-palvelusta vaan tarkoitus on integroitua muihin palveluihin, kuten vaikka maps, haku, docs, youtube jne.
Sisällön kohdistaminen on hyvin vaikeaa. Googlen suurimpia haasteita on tarjota hakutuloksia, jotka ovat aidosti kiinnostavia vaikka hakusana olisi hyvinkin määräävä. Ennen onnistumisen kriteeri oli se kuinka nopeasti ihmisen saa eteenpäin hakusivulta. Nykyään ajatellaan, että on tarjottava enemmän jo googlen palvelussa.Ystävien ehdottamisen takana on paljon tutkimusta. Sivusto arvioi eri verkostoja ja ehdottaa mielenkiintoisia kontakteja, jotka sopivat tiettyihin piireihin. Tässä toiminnossa riittää vielä kehitettävää.
Varsinainen tekeminen voi olla suosituksia (ohjelmistot yms), ryhmätoiminta (tapahtuman suunnittelu) tai vaikka työn etsiminen. Uusia työkaluja tarvitaan jotka keskittyvät varsinaiseen tekemiseen.

Päivän luennot ovat olleet mielenkiintoisia. Yleinen tutkimusmenetelmä monilla esitellyillä artikkeleilla on ollut twitter datan analysoiminen. Harmillista, että Suomessa ei twitterin käyttö ole niin yleistä, että voitaisiin vaikka ennustaa flunssa etenemistä, kuten yhdysvalloissa oli tehty. Reitittimen kannalta olisi mielenkiintoista selvittää työnantajien tai opiskelioiden käyttäytymistä PROksi-palvelussa. Millaisia sanoja esiintyy paljon opinnäytteissä tai millä tavalla eri toimijat keskustelevat keskenään.

6.6.2012

Aurinko on taas tullut näytille Irlannin taivaalle ja sadepilvet ovat väistyneet toistaiseksi. Eilisen posterisession ja sen kylkiäisenä olleen viinitarjoilun jälkeen konferenssiväki on saapunut virkeinä heti aamusta paikalle. Konferenssi alkoi keynotella, jonka piti Michiganin Professori Lada Adaminc. Raportti tuosta keynotesta löytyy täältä. Päivä jatkui lähetettyjen tutkimusten presentaatioilla. Teemana on mielialojen ja näkemysten ilmeneminen sosiaalisessa mediassa. Twitter on ollut yleinen tutkimuksen kohde Konfeerensissa ja tämän päivän tutkimukset ovat myös olleet todella twitterpainotteisia. Nyt alkaa taas hauska Lightining sessio, jossa postereiden lähettäjät yrittävät minuutissa saada selvitettyä omaa tuotostaan ja näin saada kuulijoita posterillensa. Eilen kaikilla ei mennyt aivan nappiin oma vuoronsa, joten katsotaan miten nyt käy.

Loppu päivän agenda on industry panelit eli pukumiehet astuvat estraadille. Eri yritysten standit nousevat käytäville ja kahvin kittaajat pääsevät niitä ihailemaan sekä kuulemaan niiden pystyttäjiä. Ensin kuitenkin puhumaan astuu industry keynotea pitämään LinkedInin Igor Perisic. Itse paneelien teemoina on Social News ja Social Business.

Päivä päättyy tänään Guinnes-tehtaan tutustumiskiertueeseen. Konferenssipiakalta on järjestetty bussikuljetus kohteeseen. Projektisuunnittelijat Korkalainen ja Tähtinen osallistuvat luonnollisesti tapahtumaan.

Illanvietossa törmäsimme myös konferenssin kolmanteen suomalaiseen Hannaan, joka edusti Lahtelaista koulutuskeskus Salpausta. Hän lupasi kommentoida matkaraporttiamme wikissä. Milenkiintoisia keskusteluita kävimme myös muutaman yhdysvalatalaisen professorin sekä irlannin-kanadalaisen opiskelijan kanssa. Saimme kattavat baariluennot Irlannin talouskriisistä, korkeakoulujärjestelmästä sekä urheilukulttuurista.

7.6.2012

Torstain ohjelma alkoi vasta kymmeneltä ja vettä satoi kaatamalla. Ensimmäisenä lauteille kapusi EU:n edustaja Fabrizio Sestini, joka piti erittäin mielenkiintoisen puheenvuoron Internetin tulevaisuudesta. Markku teki tästä sessiosta tarkemman selonteon.

Muutaman session (raportit alla) ja lounaan jälkeen vuorossa oli vierailu Science Gallery:n, joka on paikallinen tiedekekus. Näyttelyistä ja verkostoista vastaava Ian Brunswick piti riemastuttavan puheenvuoron keskuksen toiminnasta ja sosiaalisesta mediasta. Scince Gallery pyrkii yhdistämään taiteen ja tieteen. Kohderyhmänä ei ole lapset (kuten Heurekassa) vaan nuoret aikuiset. Pidetyt näyttelyt ovat olleet mukavan provosoivia. Aiheina on ollut mm. ruoka-kemia ,jossa syötiin matoja yms. Kuolemaa ja muita tabu-aiheita on myös käsitelty tieteen (ja taiteen) näkökulmasta. Ian esitteli museoiden ja tiedekeskusten some-palveluita ympäri maailmaa. Esille tuli mm. Kiasman kampanja, jossa kävijät pääsivät suunnittelemaan tulevan näyttelyn. Science Galleryn tuleva näyttely liittyy vapaaseen kaupunkitilaa ja on todella sääli, että se ei ollut vielä auki. Illalla samassa paikassa on Apple Computerssin alkuperäinen kehittäjä kertomassa tarinaansa. Luonnollisesti suunnistamme mac-miehinä paikalle.

Alla olevassa videoassa Science Galleryn esittely:

8.6.2012

Alkuperäisestä ohjelmasta poiketen perjantaina ei enää ollut konferenssiohjelmaa. Sateisen päivän ratoksi projektisuunnittelijat pääsivät tekemään normaaleja Reititin-töitä ja ottamaan kiinni sähköpostien virtauksesta. Tämä tietenkin myös helpotti valmistautumaan seuraavan viikon koulutusten vetämisiin. Illalla tuli tarkistettua Dublinin elokuvateatterien tarjonta, josta valittiin Prometheus. 3D-elokuvaa on huomattavasti mukavampi katsoa, kun tielle tulevat tekstitykset eivät pilaa illuusiota. Itse elokuva sai projektisuunnittelijakaksikolta hyväksyvän arvosanan, vaikka muutamia rakoja juonessa havaittiin.


Sessiot - uusimmat ylimpänä.

Grassroots Professional Development - How Teachers Use Twitter

So.cl - An Interest Network for Informal Learning

Why Facebook Won't Get You Any More Friends

The YouTube Social Network

Modeling Diffusion in Social Networks Using Network Properties

The Emergence of Conventions in Online Social Network

Collective Awareness Platforms For Ssustainability And Social Innovation

Social Business (industry panel)

A Look at Some Dynamics of Social Networking Following The Jobs Ecosystem - Industry Keynote

WANT TO (NET)WORK WITH YOU, BUT I DON'T KNOW WHAT -WHERE - WHO YOU ARE

What Were the Tweets About. Topical Associations between Public Events and Twitter FeedsWhat Were the Tweets About? Topical Associations between Public Events and Twitter Feeds

New PageGrief-Stricken in a Crowd - The Language of Bereavement and Distress in Social Media

Crossing Media Streams with Sentiment - Domain Adaptation in Blogs, Reviews and Twitter

Not all moods are created equal

information Life of Social

Modeling Spread of Disease from Social Interactions Best Paper Candidate!

Modeling Destructive Group Dynamics in On-line Gaming Communities

Temporal Motifs Reveal the Dynamics of Editor Interactions in Wikipedia David Jurge

Who Does What on the Web - A Large-Scale Study of Browsing Behavior

The Livehoods Project - Utilizing Social Media to Understand the Dynamics of a City

Don’t Disturb My Circles! Boundary Preservation Is at the Center of Location-Sharing Concerns

Facebook and Privacy - The Balancing Act of Personality, Gender, and Relationship Currency

Privacy in Interaction - Exploring Disclosure and Social Capital in Facebook

Distributional Footprints od Deceprive Product Rewievs - Paperi

Information Extraction for Social Media Analysis

Evidenced-Based Social Design of Online Communities - Getting to Critical Mass And Encouraging Contributions



You must log in to comment.