Error CSS Stylesheet macro - URL 'http://users.metropolia.fi/~m0702799/reititin/graffa/harmaa_ylatausta.jpg' is not on the allowlist. If you want to include this content, contact your Confluence administrator to request adding this URL to the Allowlist.

Facts & Figures

  • ICDLE 2013
  • Järjestäjä IACSIT
  • 120 lähetettyä paperia, 40 valittu konferenssiin
  • 21 paperipresentaatiota ohjelmassa
  • paikalle ei saapunut kuin 14 esiintyjää

 

Raportti

Ehdotukset ja suositukset

  • MOOC (massive open online course) on selkeästi paljon esillä nykyiessä pedagogisessa keskustelussa. Aihetta olisi syytä tarkastella lähemmin.
  • Katsotaan http://kyvyt.fi, miten verrattavissa PROksiin
  • Koulutuksiin voisi olla järkevää miettiä opetustilanteen taltioimista ja streemaamista Adobe Connetin tai muun ohjelman avulla. Etäosallistumismahdollisuutta on kysytty varsinkin henkilökunnan koulutuksiin.
    • Opiskelija voi osallistua face-to-face, synkronoituun etäopetukseen tai katsoa videon jälkeenpäin.

Erityishuomiot ja muut keskeset tulokset

  • uudet yhteistyötahot

Reunahavainnnot:

  •  

ICDLE 2013

Etäoppimisen konferenssi Pariisissa

Osallistujat: Markku Tähtinen, Irene Alsti-Lehtonen

http://www.icdle.org/

ICDLE-konferenssi järjestetään neljättä kertaa ja nyt ensimmäisen kerran Euroopassa. Ensimmäinen konferenssi pidettiin 2010 Puerto Ricossa Yhdysvalloissa, seuraavat Singaporessa ja Hongkongissa. ICDLE on osa IASCIT-organisaatiota, joka on kansainvälinen informaatioteknologian ja tietojenkäsittelytieteen järjestö. Järjestön tavoitteena on vahvistaa ja kehittää monitieteistä tutkimusta huipputeknologian saralla. Tämänvuotisen ICDLE-konferenssin osallistujakunta on kansainvälistä. Esiintyjiä on niin USA:sta Utahista, Pohois-Afrikan Algeriasta ja Egyptistä, Intiasta mutta myös Euroopasta kuten Iso-Britanniasta, Italiasta, Itävallasta ja Suomesta, Jyväskylän yliopistosta.

12.10.2013

Olemme saapuneet Pariisiin. Selvisimme Helsinki-Vantaan ruuhkasta kunnialla. Keli Pariisissa on kutakuinkin samanlainen kuin Helsingissäkin: puolipilvistä ja noin 10 astetta. Olemme majoittuneet hotelliin, jossa konferenssi järjestetään, joten liikkumisesta hotellin ja konferenssin välillä ei tarvitse murehtia.

Ensimmäinen päivä on ehkä hieman oudosti varattu kokonaan rekisteröitymiselle. Ja samassa pisteessä rekisteröidytään kahteen muuhunkin konferenssiin. Rekisteröityminen vei pitkään johtuen huonoista valmisteluista, sillä materiaaleja ei oltu valmiiksi koottu ja rekisteröitymiseen vei noin kymmenen minuuttia per henkilö materiaalien kokoamiseen ja lippulappujen täyttämiseen. Koko päivähän siinä siis tulee kulumaan. Onneksi olimme heti ensimmäisten joukossa paikalla.

Osallistujia on noin 50. Ohjelmassa on kaksi key-notea ja 21 paper-presentaatiota. Uutta benchmarkattavaa on siis varmasti tiedossa. Konferenssitilat hotellilla näyttävät todella pieniltä, joten toivottavasti tilaa on.


13.10.2013

Varsinainen ohjelma alkoi tänään. Paikalle ei saapunut kuin parisenkymmentä osallistujaa ennakkotiedoista poiketen. 120 paperista n. 40 valittiin, mutta ohjelmassa ei ole kuin 21. Konferenssi on siis todella pieni.

Verkko-ongelmat ovat ehkä pahimmat mihin allekirjoittanut on joutunut tähänastissa konferensseissa. Myös wikin kanssa on isoja ongelmia, sillä metropolian kirjautuminen hukkuu jokaisella sivunlatauksella. Liveraportointi on siis ongelmallista. Kirjoitamme siis offline ja yritämme päivittää tänne aina hyvän hetken tullen. 

Tapahtuma alkoi kahdella key-note -puheenvuorolla, jotka olivat teemoiltaa erilaisia. PROF. DR. Fang Lou  puhui Hertfordshiren yliopiston etäoppimistutkinnoista saaduista kokemuksista. Toinen keynote puheenvuoro oli  Prof. Dr. Dimiter Georgiev Velevin Bulgariasta. Hän puhui pilvipalveluista ja niiden tulevaisuudesta. Molemmat on raportoitu tarkemmin ja löytyvät alla olevasta alasivujen listasta.

Tutustuimme kahvitauolla paikalla oleviin Jyväskylän yliopiston edustajiin, jotka ovat hyvillä tuloksilla pitkään tehneet etäopetukseen tarkoitettuja, videoituja luokkaopetustallenteita, jotka striimataan livenä ja tallenetaan myös niille, jotka eivät pysty osallistumaan synkronoituun opetukseen. Heidän puheenvuorostaan on raportti myös luettavissa muiden paperpresentaatioiden tavoin. Myös me esittelimme heille Reititin-hanketta.

On huomattavaa, kuinka suomalainen opetusjärjestelmä on arvostettua ympäri maailmaa. Amerikkalainen pöytäseurueemme lounaalla mainitsi unelmakseen tutustua suomalaiseen koulusysteemiin. 

Ohjelmasta poiketen lounaan jälkeen ei ollut kuin enää kuin seitsemän paper presentaatiota. Yhteensä esiteltiin siis vain 14 paperia 40:stä valitusta ja niistäkin osa ei suoraan liittynyt konferenssin aiheeseen. On vaikea sanoa, miksi osallistaumisprosentti on ollut näin pieni.


Presentaatiot

You must log in to comment.