Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Ohjesivun sisältö

Table of Contents

...

Excerptinfo
Koulutukset-osiossa on mahdollista syöttää korkeakoulun koko koulutustarjonta. Sitä pystyy käyttämään myös hakukohteiden hallinnointiin. Osiota käyttöön otettaessa kannattaa miettiä huolellisesti sen suhde Koulutusohjelma-koodistoon.


Info

Opintopolku-integraatiota on kehitetty vuonna 2022. Opintopolkua koskeva ohjeistusta integraatio ei ole vielä päivitetty.toistaiseksi käytettävissä.


Pepin koulutukset-osio

Koulutukset-osioon siirrytään klikkaamalla Opetussuunnittelu-valikon alla olevaa kohtaa Koulutukset. Koulutuslistaus-näkymässä (kuva 1) voit suodattaa listausta haluamallasi tavalla mm. nimen, koulutustyypin tai vaiheen mukaisesti.

...

  • Alempi korkeakouluaste
  • Ylempi korkeakouluaste
  • Alempi ja ylempi korkeakouluaste
  • Tutkijakoulutusaste
  • Tutkintoon johtamaton koulutus

Uuden koulutuksen lisäys

Uusi koulutus lisätään klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta löytyvää Lisää koulutus -painiketta. (Kuva 2)

...

Kuva 3: Koulutuksen tietojen lisäys ja muokkaus

Sisältökuvaukset

Tällä välilehdellä on mahdollista täydentää koulutuksen tietoja ja kertoa lisää esim. koulutuksen tuottamista pätevyyksistä tai yhteyksistä työelämään. Kaikki kohdat ovat vapaita tekstikenttiä.

Vastuunjako ja koulutusalat

Tässä määritellään koulutuksen vastuunjako, sekä se, mihin koulutusaloihin / ohjauksen aloihin koulutuksen sisältö kohdistuu.

...

Kuva 4: Vastuunjaon ja koulutusalan lisääminen

Rakenne

Rakenne-osiossa on tarkoitus kuvata koulutuksen rakenne liittämällä siihen oikeat opetussuunnitelmat. Tämä aloitetaan klikkaamalla Lisää uusi rakenne. Ensimmäisenä tulee valita koulutuksen voimassaoloaika. Se voi tarkoittaa joko opetussuunnitelmakautta, tai muuta ajanjaksoa. Kun ajanjakso on määritelty, aukeaa seuraavankaltainen näkymä (kuvan 5 esimerkissä koulutuksen tyyppi on yksiportainen ja kuvan 6 esimerkissä kaksiportainen). Kaksiportaiseen koulutukseen (koulutuksen tyyppi alempi ja ylempi korkeakoulututkinto) saa liitettyä kaksi rakennetta, kandille ja maisterille omansa.

...

Seuraavaksi koulutukseen liitetään olemassaoleva tutkinto-ohjelma/OPS. OPSin voi valita alasvetovalikosta tai luoda se kokonaan uutena. Peppi 4.7.0.→ Hakukenttä hakee opetussuunnitelmia sekä OPS:n tunnuksella tai sen nimellä (tai niiden osilla) ja antaa valikkoon valittavaksi kaikki opetussuunnitelmat, joiden tunnuksessa tai nimessä on osa hakukenttään kirjoitetusta hakuparametristä (Kuva 7).

Kuva 7: OPS:n hakukenttä hakee kattavasti sekä OPS:n tunnuksesta että nimestä

Image Removed

 Laatikoiden sisällä Rakenteen eri laatikoissa on tutkinto-ohjelmia /tai tarkemmin niiden opetussuunnitelmia. Nimestä klikkaamalla avautuu tutkinto-ohjelman/OPSin näkymä Opetussuunnittelu-osiossa.

Lopuksi lisätään mahdolliset opiskeluoikeuden kohteet. (Kuva 8).


Kuva 7: OPS:n hakukenttä hakee kattavasti sekä OPS:n tunnuksesta että nimestä

Image Added

Kuva 8: Koulutuksen rakenne ja opiskeluoikeuden kohteet

Koulutuksen tarkistus ja hyväksyntä

Tällä välilehdellä on kolme tarkoitusta:

  1. Voi tarkistaa, onko koulutuksella kaikki tarvittavat tiedot syötettynä (Tee tarkistus -painike). Sääntömoottorin kautta on mahdollista määritellä halutut kentät pakollisiksi tai suositeltaviksi täyttää.
  2. Koulutuksen statusta voi muuttaa. Statukset ovat aikajärjestyksessä: Luonnos --> Valmis hyväksyttäväksi --> Hyväksytty --> Julkaistu. On korkeakoulun itse määriteltävissä, millä käyttäjäroolilla minkäkin vaiheen saa tehdä.
  3. Koulutuksen tiedot voi siirtää Opintopolku-järjestelmään (painike Siirrä/päivitä Opintopolkuun). Siirroista jää lokitieto sivun alareunaan Siirrot Opintopolkuun -otsikon alle.

Hakukohteet ja valintaperusteet

Tämän välilehden avulla on mahdollista hallinnoida korkeakoulun hakukohdetarjontaa. Pepissä syötetyt hakukohteet on mahdollista siirtää myös Opintopolku-järjestelmään, mikäli Pepistä on integraatio Opintopolkuun. Sivun yläreunassa olevien suodatustoimintojen avulla on mahdollista rajoittaa hakukohteiden määrää esim. ajankohdan tai hakutyypin (yhteis- tai erillishaku) mukaan.

Koulutukseen liittyvän uuden hakukohteen luonti aloitetaan Lisää hakukohde -painikkeesta. Avautuvalle Lisää hakukohde -Lomakkeelle täytettävät pakolliset perustiedot ovat vähintään Nimi, Haku, Hakuaikaryhmä sekä Hakukelpoisuusvaatimukset (Kuva 89). Kun hakukohde on tallennettu, se näkyy hakukohteiden pääsivulla.

Kunkin hakukohteen oikeassa laidassa on toimintovalikko, josta pystyy muokkaamaan perustietoja sekä valintaperusteita, julkaisemaan hakukohteen, tarkastelemaan sitä tai poistamaan sen (Kuva 910).

Sivun keskiosassa olevasta painikkeesta Massatoiminnot aukeaa uusi modaali, jonka kautta pystyy tekemään seuraavat toimet usealle hakukohteelle kerrallaan:

  • Siirto opintopolkuun
  • Julkaisu
  • Kopiointi
  • Poisto


Kuva 89: Hakukohteen luomisen muokattavat perustiedot


Kuva 910: Valmiit hakukohteet ja niiden muokkausvalikko


Valintaperusteiden muokkaus

Kun klikkaa hakukohteen toimintovalikosta auki kohdan Muokkaa valintaperusteita, pääsee lomakkeelle, jossa hallinnoidaan valintaperusteita (Kuva 1011).

Valintaperusteet on mahdollista kirjata käsin jokaiseen hakukohteeseen. Toinen vaihtoehto on käyttää valmiiksi luotuja mallipohjia. Sivun ylälaidassa olevista painikkeita Kopioi ja Linkitä käyttäen saa tuotua kenttiin aiemmin tehdyn mallipohjan mukaiset tiedot. Mikäli käytetään kopiointia, tiedot tuodaan mallipohjasta kerran ja ne ovat sen jälkeen vapaasti muokattavissa tässä hakukohteessa. Mikäli käytetään linkitystä, ovat hakukohteen tiedot suoraan sidoksissa mallipohjaan, eli mallipohjaan tehtävät muutokset päivittyvät myös hakukohteeseen.


Kuva 1011: Valintaperusteiden muokkasu hakukohteille joko käsin tai kopioimalla mallipohjalta

...