IT-palveluissa on lyhyitä käyttökatkoja tiistaina 01.11.2016  klo 16 alkaen.

Katkot vaikuttavat verkkolevyjen käyttöön (yhteisiin verkkolevyihin sekä kotihakemistoihin), Linux-palvelimiin, Tuubin tiedostopalveluihin sekä www-selainpohjaisiin palveluihin.

Suurin osa katkoista on lyhyitä n. 5 min mittaisia, mutta verkkolevyillä on useampi n. 15 min katko.

Huollon aikana saattaa olla myös lyhyitä katkoja muissakin IT-palveluissa.

Helpdeskin puhelinpalvelu on suljettu keskiviikkona 26.10.2016 klo 11 lähtien kokouksen takia.

Metropolian uudessa verkkopalvelussa OMAssa on käyttökatkos tiistaina 25. lokakuuta klo 16-17.

Katkos johtuu järjestelmän huoltamisesta. 

Mitkä sähköiset palvelut ovat käytössä seuraavien viikkojen aikana ja missä? Katso tilanne taulukosta

Opetuksen ja opiskelun palvelut yhteen kokoava uusi OMA (https://oma.metropolia.fi) on jo avattu. Siihen lisätään palveluja yksi kerrallaan syyskaudella 2016, ja samalla vanhoja tietojärjestelmiä poistuu lopullisesti. Seuraa tiedotteita muun muassa Tuubissa!  Tutki  myös  vastauksia yleisiin OMAsta esitettyihin kysymyksiin. 

Paikka ja aika:

Vanha maantie 6, Leppävaara, 07.11.2016, klo 14.00 - 18.00

 

Tietohallinto myy käytöstä poistettuja tietokoneita ja oheislaitteita. Hinta määräytyy merkin, mallin ja toimivuuden mukaan.

Tarkemmat tiedot

Tähän ja muihin OMAsta esitettyihin kysymyksiin saat vastaukset lukemalla päivitetyn ja täydennetyn version Vastauksia yleisiin kysymyksiin -koosteesta

 

Winha poistuu 25.10.

Winha-järjestelmä (WinhaWille, WinhaWiivi ja WinhaPro) poistuu 25. lokakuuta klo 16.00. Sen tilalle tulevat uudet palvelut avataan OMAssa (http://oma.metropolia.fi) viimeistään torstaina 3. marraskuuta 2016

 

Seuraa tiedotteita!

Opetuksen ja opiskelun palvelut yhteen kokoava uusi OMA (https://oma.metropolia.fi) on jo avattu. Siihen lisätään palveluja yksi kerrallaan syyskaudella 2016, ja samalla vanhoja tietojärjestelmiä poistuu lopullisesti. Seuraa tiedotteita muun muassa tällä sivulla ja Tuubissa!

 

Projektipäälliköt

Tapio Ekholm (Pakki)
Mika Lavikainen (Perusrekisteri)
Jaakko Rannila (Sähköiset työpöydät)

https://oma.metropolia.fi

Verkkolevyjen toiminnassa oli katko keskiviikkona aamupäivällä 19.10.2016.

Vika saatiin korjattua n. klo 13 mennessä.

Pahoittelemme häiriötä.

Vanhan maantien ja Vanhan viertotien tietoliikenneverkkoa huolletaan viikonloppuna 22.-23.10.2016. Huoltotöistä johtuen kyseisissä toimipisteissä kaikki IT-palvelut ovat pois käytöstä tai niissä on useiden tuntien katkoja koko viikonlopun ajan. Katkon aikana työasemille kirjatuminen ei välttämättä onnistu ja mitkään IT-palvelut, kuten Tuubi, verkkolevyt, sähköposti, internet-selailu ja langaton verkko, eivät ole saatavilla.

Pahoittelemme käyttökatkojen mahdollisesti aiheuttamaa haittaa.

Winha (Winhawille, Winhawiivi, Winhapro) poistuu lopullisesti 25. lokakuuta 2016. Sen korvaavat uudet opiskelijahallinnon palvelut, jotka otetaan käyttöön OMAssa (https://oma.metropolia.fi) viimeistään 3. marraskuuta.

Mitkä Metropolian sähköiset palvelut ovat käytössä seuraavien viikkojen aikana ja missä? Missä palveluissa on odotettavissa käyttökatkoja? Se selviää taulukosta.  

 

 

Projektipäälliköt

Mika Lavikainen (Perusrekisteri)
Tapio Ekholm (Pakki)
Jaakko Rannila (Sähköiset työpöydät)

https://oma.metropolia.fi

OMAn korjauskohteet:

Kaikki työpöydät

Kalenteri ja tilavaraukset/Resurssien suunnittelu ja varaus

  • Päällekkäisien varauksien ilmoitus
  • Varauksen tallentuminen päällekkäisen varauksen yhteydessä
  • Varausten listaus ja massahallinta

Yhteystietohaku

  • Esimies- ja yksikkötieto

Suunnittelijan ja opettajan työpöytien korjattavia toimintoja

  • Toteutukset, Toteutuksen ylläpitäjäkenttä moniarvoiseksi
  • Yksiköt, Yksikkölistaus, Pikahaku-kentän valintalista

Sopimuspankki

  • eAHOTin kautta tehtävä sopimus

 

Tietohallinto

Toimintahäiriö aiheutti tulostustilin virheellisiä veloituksia

PaperCut-tulostusjärjestelmässä oli eilen 4.10. katkos, joka joidenkin opiskelijoiden kohdalla aiheutti saldon vähenemisen, vaikka tulostus tai kopiointi epäonnistui. Katko johtui virheellisestä tulostustyöstä, joka aiheutti järjestelmän toimintahäiriön.

Jos tulostuksesi tai kopiointisi epäonnistui ja tulostustiliäsi veloitettiin, tee palvelupyyntö asiasta osoitteessa https://hd.metropolia.fi. Virheellisesti veloitettu summa palautetaan PaperCut-tilillesi.

Pahoittelemme katkosta aiheutunutta haittaa.

Tietohallinto

WinhaWille katoaa lopullisesti lokakuun 24. päivän jälkeen. Winhawillen mukana poistuu myös opintorekisteri nykyisessä muodossaan. Sen korvaavat marraskuun alussa avautuvat uudet OMA-palvelut, joiden testiversiot ovat olleet käytössä 9.9.2016 lähtien osoitteessa: https://oma.metropolia.fi.

Tarkista tietosi!

Tarvitsemme panostasi! Sinä pystyt selvittämään, kuinka opiskelutietojesi siirto uuteen palveluun on onnistunut! Mene osoitteeseen https://oma.metropolia.fi vertailemaan OMAssa ja WinhaWillessä olevia suoritustietojasi. Jos havaitset virheitä, kerro niistä Opiskelijan työpöydältä löytyvällä palautelomakkeella!

Huomaa, että OMAn opintosuoritusrekisteriin on luettu suorituksesi 24.8.2016. Sitä myöhemmin tulleet merkinnät eivät näy OMA-rekisteriotteessa. Vaihdossa suoritetut opinnot voivat puuttua OMA-rekisteristä. Edellä mainituista virheistä ei tarvitse raportoida.

Suoritukset siirretään uudestaan Winhasta OMA-rekisterin käyttöönoton yhteydessä.

Toimi näin!
 

 1 Mene osoitteeseen https://oma.metropolia.fi.

 2 Olet nyt OMA-palveluiden yleisellä työpöydällä. Klikkaa vasemmassa ylänurkassa olevaa Ratas-kuvaketta  ja vaihda käyttöösi Opiskelijan työpöytä .

 3 Jos sinulla on useampia tai historiallisia opiskeluoikeuksia, vie hiiri oikeaan ylälaitaan oman nimen kohdalle ja valitse avautuvasta valikosta nykyinen opiskeluoikeutesi, jotta näet viimeisimmät tietosi.

Screen Shot 2016-10-04 at 13.14.39.png

4 Klikkaa Opiskelijan työpöydällä Suoritukset-kuvaketta . Toiminnon takaa löydät sekä OMA-, että WinhaWille-suoritusotteesi. Vertaile rekistereitä. Jos huomaat virheitä tai puutteita, kerro se meille Opiskelijan työpöydän etusivun palautelomakkeella.

5 Kerro palautelomakkeella (OMAssa Opiskelijan työpöydällä)

  1. Opiskelijanumerosi

  2. Puuttuvan tai virheellisen opintojakson tunnus

  3. Voit myös laittaa liitteeksi OMAsta ja Winhasta otetun suoritusoteen.

 

Lisätietoja

Metropolian uusi verkkopalvelu OMA - vastauksia yleisiin kysymyksiin:
https://wiki.metropolia.fi/display/tyopoydat/Vastauksia+yleisiin+kysymyksiin

Soneran tietoliikenneverkossa 04.10.2016 ollut vika on nyt korjattu

Soneran tietoliikenneverkossa oli 04.10.2016 laaja vikatilanne, joka koski koko maata. Useat Soneran järjestelmät ja palvelut eivät toimineet normaalisiti. Vika saatiin korjattua iltaan mennessä.