Tuubiin on tehty 26.4.2011 uusi päivitys.

Nyt tiedotteissa näkyvät edellinen/seuraava -linkit, jotka helpottavat liikkumista tiedotteiden välillä.

Tiedotteiden kirjoittajille on lisätty tiedotteiden vastaanottajien simulointi toiminnallisuus, jossa näytetään vastaanottajien lukumäärä ja otos 100 ensimmäisestä vastaanottajasta.

Verkko-ongelma 12.4.

Tiistaina 12.4. klo 17:38 - 18:23 oli kaikki IT-palvelut jälleen kerran tavoittamattomissa laitevian takia. Pahoittelen käyttökatkon aiheuttamaa haittaa.

Tuubi2:n käyttöönoton jälkeen on korjattu erityisesti käytettävyyteen liittyviä ongelmia sekä virheitä.

Seuraavaksi tehdään pieniä parannuksia. Ensimmäiset tehtiin eilen ja ne kohdistuvat työtiloihin. Lisäksi korjattiin virheitä. Järjestelmäpäivityksestä aiheutui aiotumpaa pidempi, koska samalla tehtiin muitakin huoltotöitä – tästä pahoittelut.

Päivitys parantaa seuraavia työtilojen toiminnallisuuksia:

  • Tuubin etusivun työtilalistauksessa näytetään kaikki aktiiviset toteutusten työtilat
  • työtilan dokumenteissakin tapahtuneet muutokset näkyvät "uutta työtilassa" - ( ! ) tilatietona
  • työtilan dokumentti välilehden käyttöliittymää on paranneltu
  • työtilan tehtävänpalautusten käyttöliittymää ja toiminnallisuutta on parannettu

Päivitys myös korjaa joitakin työtilojen toiminnallisuuksissa havaittuja virheitä, esimerkiksi hylättyjen tai poistettujen tilanvarausten (TVJ) jääminen työtilan kalenteriin.

Muut Tuubin kehitysehdotukset ja -tarpeet

Olemme saaneet käyttäjiltä runsaasti kehitysehdotuksia ja --tarpeita. Tiedotamme niiden käsittelystä ja käyttöönotosta Tuubissa tänään perjantaina 8.4.

Tuubin parannuksista on tehty paljon hyviä ehdotuksia. Kaikki ehdotukset – pienet ja suuret – kerätään yhteen ja työstetään avoimessa työpajassa 12. toukokuuta klo 9.00 --12.00 Bulevardilla. Jos osallistujia on riittävästi, jakaudumme aihealueen mukaan useampaan ryhmään. Aihealueita voivat olla työtilat, tiedotteet sekä rakenne ja infosivut. Työpajat ovat avoimet kaikille.

Tuubi2-kehitysehdotukset -sivulta löytyy kooste sinne tähänastisista kirjatuista ehdotuksista. Keskusteluista kootut ja klustereilta saadut parannusesitykset lisätään vielä Tuubi2 kehitysehdotuksiin.

Seuraavat Tuubi-parannukset tehdään etusivuun ja tiedotelistausten luettavuuteen. Nämä tapahtunevat kahdessa vaiheessa – ensin kevennetään ulkoasua ja sen jälkeen kohennetaan toiminnallisuuksia.

Etusivulle jää kaikille työtilalistaus, tiedotteet (ajankohtaista), tapahtumat ja uutiset. Jatkokehitykseen siirretään jonkin asteinen käyttäjän mahdollisuus muokata etusivua ja tehdä muita asetuksia. Esimerkkinä asettamisesta on dokumentin avautuminen esikatselussa tai suoraan sovelluksella.

Pieniä parannuksia tai korjauksia tehdään koko ajan. Viimeisimpänä on tiedoteselailun ”edellinen seuraava ”--valinta.

Lisätiedot: Tapio Ekholm.

Järjestelmäpäivityksistä johtuen yhteisissä verkkolevyissä (T-, U- ja W-asemat) sekä työpöytävirtualisoinnissa (Vmware View) esiintyy useita lyhyitä käyttökatkoja sunnuntaina 10.4.