Vanhan Tuubin lukuversio on käytettävissä osoitteessa https://tuubiold.metropolia.fi

Uudessa Tuubi2:ssa on suorituskyvystä johtuvia ongelmia. Niitä korjataan paraikaa. Pahoittelemme häiriötä.

Uusi Tuubi2 on käytössä maanantaista 14.2. klo 8.00 alkaen tutussa osoitteessa https://tuubi.metropolia.fi .Pyydämme kärsivällisyyttä uuden Tuubi2:n käytössä alkuun. Kaikki toiminnot eivät ole täysin valmiit ja erilaisia ongelmia ja virheitä saattaa esiintyä.

Kommentoi ja anna palautetta Tuubi2:ssa.

Metropolian nykyinen Tuubi suljetaan perjantaina 11.2. klo 13.00 ja on  sen jälkeen vain lukukäytössä osoitteessa https://tuubiold.metropolia.fi

Perjantai-iltapäivän ja maanantaiaamun välisenä aikana Tuubiin ei voi tallentaa tietoja. Esim. opiskelijat eivät tuolloin voi palauttaa tehtäviä Tuubin työtiloihin.

Mitä uutta Tuubi2 tuo?

•    Tiedotteet on jaettu eri tyyppeihin: ajankohtaista, uutiset, tapahtumat, työpaikkailmoitukset.
•    Tiedotteita voi kohdistaa nykyistä tarkemmin.
•    Tuubi2:n etusivulla voi halutessa lukea myös Metropolian tapahtumista, metropolia.fi-sivun uutisista ja Metropolian näkyvyydestä tiedotusvälineissä
•    Tuubi2 lisää  yhteisöllisyyttä: siinä on  sisällön ja tiedotteiden kommentointimahdollisuus
•    Vanha Opiskelijan opas muuttuu Opiskelijalle-osioksi. Oppaan sisältö siirretään uuteen osioon kokonaisuudessaan.
•    Organisaatio-välilehti muuttuu Yhteystiedot-osioksi. Sieltä löytyvät mm. henkilökunnan ja opiskelijoiden nimet ja sähköpostiosoitteet.
•    Prosessit-välilehden sisältö siirretään uuteen Henkilökunnalle-osioon.

Kertakirjautuminen

Yhdellä kirjautumisella käyttäjä pääsee jatkossa käyttöoikeuksiensa puitteissa Moodleen, WinhaWilleen, STTS-järjestelmään, tilanvarausjärjestelmään ja lukkarikoneeseen.

Tietoa Tuubi2 työtiloista

Tuubi2 työtilojen käyttö on hyvin samanlaista ja sisältää samat toiminnallisuudet kuin nykyinenkin Tuubi, mutta uusiakin ominaisuuksia toki löytyy. Seuraavassa on kerrottu lyhyesti tärkeimmistä uusista työtiloja koskevista toiminnallisuuksista:

  1. Tuubi2 työtilat ovat joko toteutuksen työtiloja tai yleisiä työtiloja. Työtilatyyppi "opetukseen liittyvä" jää pois ja sen sijalla voi käyttää yleistä työtilaa. Viisi toteutuksen työtilaa ja viisi yleistä työtilaa, joissa on viimeksi tapahtunut muutoksia, näytetään etusivun työtilat pikavalintalistassa.
  2. Työtilan hallinnoija voi lisätä uusiä käyttäjiä suoraan toteutusten työtiloihin. Opettaja voi esimerkiksi lisätä kollegansa työtilan jäseneksi, jolloin nämä pääsevät näkemään kaikki työtilan dokumentit ja tiedotteet.
  3. Työtilan käyttäjistä voi luoda ryhmiä, joille voidaan ryhmäkohtaisesti kohdistaa esimerkiksi tehtäviä.
  4. Työtilan tehtävät osiota on kehitetty toimivammaksi
  5. Työtilan etusivulle voi luoda moduuleja, joiden tyyppi on joko "RSS syöte" tai "vapaa teksti". On siis mahdollista tuoda työtilan etusivulle esimerkiksi oman alan tapahtumien seurantaa rss-syötteenä.
  6. Työtilan dokumentteja voi katsella suoraan työtilan esikatselussa. Voi siis katsoa word, excel, pdf ja muita tiedostojen sisältöä avaamatta varsinaista ohjelmaa.

Tuubi2:ssa tiedottaminen

Etusivulla tiedottaminen jakautuu palstoille

Tuubi2:n etusivulla tiedottaminen jakautuu kahdelle palstalle. Vasemmalla palstalla on ensin Ajankohtaista -osio (sisältää tiedotteet). Viereisellä oikealla palstalla on Uutiset -osio.

•    Ajankohtaista -osion tiedotteet ohjaavat metropolialaisten toimintaa (esim. käyttökatkoksia www-palveluissa).
•    Uutiset ovat uusia asioita tai niissä on uusi näkökulma tuttuun asiaan (esim. kilpailun voitto).

Tapahtumat on jaoteltu Metropolian sisäisiin ja julkisiin. Julkiset ovat samoja kuin www.metropolia.fi -sivuilla ja linkit aukeavat uuteen ikkunaan.

Alimmaisena vasemmalla palstalla on ”Metropolia mediassa”. Oikean palstan puolella on ”Uutiset verkkosivuilla". Nämä ovat samoja kuin www.metropolia.fi -sivuilla ja linkit aukeavat uuteen ikkunaan.

Kohdennettua tiedottamista

Tuubi2:ssa tiedotteet, uutiset ja tapahtumat voi kohdistaa roolin (opiskelija henkilökunta), organisaation (tulosalue, tulosyksikkö) ja toimipisteiden mukaan.

Ensimmäisen kerran Tuubi2:een kirjautuessasi, näet automaattisesti sinulle esiasetut tiedotteet. Esiasetus muodostuu roolisi, organisaation (tulosalueesi ja -tulosyksikkösi) sekä ”koti”-toimipisteesi mukaan. Esiasetettuja ovat myös opiskelijan koulutusohjelma  ja saapumisryhmän,
Automaattisesti itsellesi tulevien tiedotteiden, uutisten ja tapahtumien lisäksi voit tilata esim. jonkin muun kuin omasi tulosalueen tiedotteet, uutiset ja tapahtumat.

Arkistointi ja haku kaikista tiedotteista

Etusivulla ajankohtaistiedotteista, uutisista ja tapahtumista näkyy 5 viimeisintä. Tiedotteet ovat oletuksena voimassa yhden vuorokauden.

Arkistoidut tiedotteet löytyvät kuitenkin helposti Hae kaikista tiedotteista -toiminnon avulla. Itsellesi automaattisesti kohdistettujen tiedotteiden lisäksi voit hakea tiedotteita seuraavien kriteerien perusteella:
•    tyyppi (ajankohtaista, uutinen, tapahtuma, työpaikkailmoitus)
•    kohdennus (toimipiste, organisaatio, aihealue)
•    aikaväli
•    vapaa tekstihaku

Internet-yhteydessä mahdollinen häiriö 15.2.

Internet-operaattorimme tekee reititinpäivityksiä tiistaina 15.2. klo 7-8, mikä saattaa aiheuttaa lyhyen katkon internet-yhteyteen.

Kertakirjautuminen

Jatkossa käyttäjä pääsee yhdellä kirjautumisella käyttöoikeuksiensa puitteissa Moodleen, WinhaWilleen, STTS-järjestelmään, tilanvarausjärjestelmään ja lukkarikoneeseen. Tulevaisuudessa sama ominaisuus pyritään saamaan mahdollisuuksien mukaan myös Sähköpostiin, HR-järjestelmään, Termiportaaliin, Metropooliin, Kuvapankkiin, Mediaseurantaan yms. järjestelmiin.

Työkalut - löydettävyys paranee

Työkalut sijoittuvat omaa osioonsa siten, että jokaisen sisääkirjautuneen rooli Metropoliassa tuo esiin tarpeelliset työkalut. Etusivulle tulee käytetyimmät n. 5kpl ja kaikki loputkin ovat näppärästi yhden klikkauksen takana.

Opettajan työkalut sisältää opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen tarvittavat työkalut (AHOT-opettajalle, Web-Toisu, Totsu, Vuosisuunnittelu, Moodle WinhaWiivi).

Opiskelijan työkalut sisältää opiskelussa tarpeellisia työkaluja (esim. WinhaWille, Moodle, Lukkarikone jne.)

Yleiset työkalut sisältää Metropolian henkilökunnan ja opiskeljoiden muuhun kuin opetukseen (tai opiskeluun) kiinteästi liityvät työkalut (esim. HR, STTS, Vuosikello, Verkkolevyt jne.).

Tietoiskut

to 17.2. klo 9.00 -10.30, Bulevardi 31, P317 auditorio
to 17.2. klo 13.00 - 14.30, Leiritie 1, iso auditorio
pe 18.2. klo 9.00 -10.30, Vanha viertotie  23, auditori0 I116
ti 1.3. klo 9.00 -10.30, Hämeentie 161, auditorio H1009
ti 8.3. klo 9.00-10.30, Tukholmankatu 23, TF102
pe 18.3. klo 12.00 -13.30  Vanha maantie 6, Vaara-auditorio

Tiedotamme Tuubi2:n uusista ominaisuuksista tarkemmin päivittäin käyttöönoton lähestyessä. Järjestämme myös sisällöntuottajien koulutuksia tarpeen mukaan.

Tuubi2 - ota koppi! Sisältö ja yhteystiedot

Sisältö

Tuubi2:ssa pysyvämpiluonteinen sisältö on sijoitettu Opiskelijoille ja Henkilökunnalle -osioihin. Tiedotteet vähenevät; monet aiheet päivitetään verkkoteksteinä sisältö-sivuille. Ohjeiden julkaisu tiedotteina ja tiedotteiden liitteinä jää käytännössä pois.

Kaikkia sisältöjä voi kommentoida

- Mahdollistaa sisältöjen ja parhaimmillaan toimintojen kehittämisen
- Aktivoi keskustelua ja yhteisöllisyyttä
- Sisällöt avoimia kaikille

Opiskelijalle-osio

Vanha Opiskelijan opas muuttuu Opiskelijalle-osioksi. Oppaan sisältö siirretään uuteen osioon kokonaisuudessaan.

Henkilökunnalle-osio

Prosessit-välilehden sisältö siirretään uuteen Henkilökunnalle-osioon. Keskeisiä muutoksia ovat:

- Sivujen rakennetta on muutettu. Rakenne ei ole enää prosessipohjainen vaan sisällöt on jaoteltu pääsääntöisesti palveluittain.
- Sivujen sisällöntuotanto on huomattavasti helpompaa kuin ennen ja se on hajautettu palvelukohtaisesti asiantuntijoille.

Yhteystiedot

Organisaatio-välilehti muuttuu Yhteystiedot-osioksi. Toistaiseksi sieltä löytyvät kaikkien perustiedot, kuten nimet, sähköpostiosoitteet ja yksiköt ja henkilökunnan puhelinnumerot.

Tuubi2-tietoiskut

to 17.2. klo 9.00 - 10.30, Bulevardi 31, P317 auditorio
to 17.2. klo 13.00 - 14.30, Leiritie 1, iso auditorio
pe 18.2. klo 9.00 - 10.30, Vanha viertotie  23, auditorio I116
ti 1.3. klo 9.00 - 10.30, Hämeentie 161, auditorio H1009
ti 8.3. klo 9.00 - 10.30, Tukholmankatu 23, TF102
pe 18.3. klo 12.00 - 13.30  Vanha maantie 6, Vaara-auditorio

Tiedotamme Tuubi2:n uusista ominaisuuksista tarkemmin päivittäin käyttöönoton lähestyessä. Järjestämme myös sisällöntuottajien koulutuksia tarpeen mukaan.

Kommentointi Tuubi2:ssa

Uuden Tuubin uutisiin, ajankohtaisiin, tapahtumiin ja infosivuihin on mahdollista lisätä kommentteja, vinkkejä, korjausehdotuksia yms.  Kommentointi tapahtuu käyttäjän omalla nimellä ja kirjoitetut kommentit näkyvät kaikille ko. kohteen käyttöoikeuksien mukaisille lukijoille.

Kommentti lisätään sivun alaosassa olevasta 'Lisää kommentti' -linkistä. Käyttäjälle avautuu tekstialue, johon kommentti kirjoitetaan. Kommentti tallennetaan 'Vastaa' -painikkeella. 'Peruuta' -painikkeella voi hylätä kirjoittamansa kommentin. Kommenttiin voi vastata 'Vastaa' -linkistä. Oman kommenttia voi muokata  'Muokkaa' -linkistä.

Ko. sivun, tiedotteen tms. sisällöntuottaja vastaa tarvittaessa kommenttiin sivulla ja tekee korjaukset / täydennykset sisältöön. Vanhentuneiden tai asiattomien kommenttien poistotarpeesta voi ilmoittaa webmasterille, webmaster@metropolia.fi

Keskustelu

Keskustelu-osio on jaettu valmiiksi useisiin eri kategorioihin, joiden alle voi lisätä viestiketjuja/viestejä omalla nimellä.

Tuubi2-tietoiskut

to 17.2. klo 9.00 - 10.30, Bulevardi 31, P317 auditorio
to 17.2. klo 13.00 - 14.30, Leiritie 1, iso auditorio
pe 18.2. klo 9.00 - 10.30, Vanha viertotie  23, auditorio I116
ti 1.3. klo 9.00 - 10.30, Hämeentie 161, auditorio H1009
ti 8.3. klo 9.00 - 10.30, Tukholmankatu 23, TF102
pe 18.3. klo 12.00 - 13.30  Vanha maantie 6, Vaara-auditorio

Tiedotamme Tuubi2:n uusista ominaisuuksista tarkemmin päivittäin käyttöönoton lähestyessä. Järjestämme myös sisällöntuottajien koulutuksia tarpeen mukaan.

Aikaisempia Tuubi2-tiedotteita:

Tuubi2-tiedote 2.2.
Tuubi2-työtilojen siirto 3.2.

Q&A

Kysy lisää Tuubi2:sta tai siihen liittyvistä asioista kommentoimalla Tuubi2 -wikisivulla.

Yleistä työtilojen siirroista

1. Kaikki vanhassa Tuubissa olevat aktiiviset ja arkistoidut työtilat siirretään. Myös työtilojen käyttäjätiedot oikeuksineen siirretään sillä poikkeuksella, että jos työtilassa on ollut tuhansia jäseniä siirretään vain ylläpitäjät ja muut käyttäjät tuodaan tarvittaessa Tuubi2:n käyttöönoton jälkeen.

2. Siirto tehdään kahdessa osassa. Ensin siirretään arkistoidut työtilat ja käyttöönottoa edeltävänä viikonloppuna siirretään meneillään olevat eli aktiiviset työtilat.

3. Vanha Tuubi on käytettävissä Tuubi2-julkistuksen jälkeen selailutilassa 31.5.2011 asti osoitteessa tuubiold.metropolia.fi

Arkistoitujen työtilojen siirto

Tuubi2-julkistus lähenee (14.2.2011) ja vanhan Tuubin arkistoituja työtiloja ruvetaan siirtämään Tuubi2-järjestelmään perjantaina 4.2. kello 13 alkaen.

Tuubin arkistoituihin työtiloihin 4.2. kello 13 jälkeen tehtävät muutokset eivät siis siirry, joten mitään päivityksiä niihin ei sen ajankohdan jälkeen pidä tehdä.

Aktiivisten työtilojen siirto

Aktiivisten työtilojen siirto aloitetaan perjantaina 11.2. kello 13 alkaen. Nykyinen Tuubi on siitä hetkestä alkaen käytettävissä pelkästään selailutilassa osoitteessa tuubiold.metropolia.fi. Uusi Tuubi2 on käytettävissä maanantaina 14.2. kello 8.00 alkaen tutussa osoitteessa tuubi.metropolia.fi.

Kannattaa siis huomioida, ettei esimerkiksi tehtävien palautusten viimeinen palautuspäivä osu kyseiselle viikonlopulle, vaan tarvittaessa vastausaikaa pidennetään.

Tuubi2-tietoiskut

to 17.2. klo 9.00 - 10.30, Bulevardi 31, P317 auditorio
to 17.2. klo 13.00 - 14.30, Leiritie 1, iso auditorio
pe 18.2. klo 9.00 - 10.30, Vanha viertotie  23, auditorio I116
ti 1.3. klo 9.00 - 10.30, Hämeentie 161, auditorio H1009
ti 8.3. klo 9.00 - 10.30, Tukholmankatu 23, TF102
pe 18.3. klo 12.00 - 13.30  Vanha maantie 6, Vaara-auditorio

Tiedotamme Tuubi2:n uusista ominaisuuksista tarkemmin päivittäin käyttöönoton lähestyessä. Järjestämme myös sisällöntuottajien koulutuksia tarpeen mukaan.

Aikaisempia Tuubi2-tiedotteita:

Tuubi2-tiedote 2.2.

Häiriöitä sähköpostin välityksessä

Sähköpostipalvelimen viasta johtuen viestien välityksessä oli viivettä keskiviikkoillasta torstaihin. Vika on korjattu ja posti toimii taas normaalisti.

Muutos Moodleen kirjautumiseen

Moodlessa on käyttökatkos sunnuntaina 6.2.2011 klo 9.00 – 11.00. Katkon jälkeen Moodlessa on käytössä kertakirjautumispalvelu joka tulee käyttöön Tuubi2:ssa 14.2.2011.

Jatkossa suoraan Moodleen kirjautuessa sinun täytyy valita, käytätkö Metropolian tunnusta tai Moodlen paikallista tunnusta. Metropolian tunnuksilla kirjautuessa sivu ohjautuu Metropolian kertakirjautumispalveluun, johon kirjaudutaan normaalisti omalla tunnuksella ja salasanalla.

Tuubi2 - ota koppi!

Uusi Tuubi2 on käytössä maanantaista 14.2. klo 8.00 alkaen tutussa osoitteessa https://tuubi.metropolia.fi .

Metropolian nykyinen Tuubi suljetaan perjantaina 11.2. klo 13.00 ja on  sen jälkeen vain lukukäytössä osoitteessa https://tuubiold.metropolia.fi

Perjantai-iltapäivän ja maanantaiaamun välisenä aikana Tuubiin ei voi tallentaa tietoja.
Esim. opiskelijat eivät tuolloin voi palauttaa tehtäviä Tuubin työtiloihin.

Kerromme tästä tarkemmin lähempänä ko. ajankohtaa.
Vanhan Tuubin aineistot ovat kuitenkin saatavilla 31.5.2011 asti.

Järjestämme helmi-maaliskuun aikana Tuubi2-tietoiskuja  ja myös sisällöntuottajien koulutuksia tarpeen mukaan.

Mitä uutta Tuubi2 tuo?

  • Tiedotteet on jaettu eri tyyppeihin: ajankohtaista, uutiset, tapahtumat, työpaikkailmoitukset.
  • Tiedotteita voi kohdistaa nykyistä tarkemmin.
  • Tuubi2:n etusivulla voi halutessa lukea myös Metropolian tapahtumista, metropolia.fi-sivun uutisista ja Metropolian näkyvyydestä tiedotusvälineissä
  • Tuubi2 lisää  yhteisöllisyyttä: siinä on  sisällön ja tiedotteiden kommentointimahdollisuus
  • Vanha Opiskelijan opas muuttuu Opiskelijalle-osioksi. Oppaan sisältö siirretään uuteen osioon kokonaisuudessaan.
  • Organisaatio-välilehti muuttuu Yhteystiedot-osioksi. Sieltä löytyvät mm. henkilökunnan ja opiskelijoiden nimet ja sähköpostiosoitteet.
  • Prosessit-välilehden sisältö siirretään uuteen Henkilökunnalle-osioon.

Tiedotamme uusista ominaisuuksista tarkemmin päivittäin Tuubi2:n käyttöönoton lähestyessä.

Kertakirjautuminen

Yhdellä kirjautumisella käyttäjä pääsee jatkossa käyttöoikeuksiensa puitteissa Moodleen, WinhaWilleen, STTS-järjestelmään, tilanvarausjärjestelmään ja lukkarikoneeseen.

Tuubi2 tietoiskut

to 17.2. klo 9.00 -10.30, Bulevardi 31, P317 auditorio
to 17.2. klo 13.00 - 14.30, Leiritie 1, iso auditorio
pe 18.2. klo 9.00 -10.30, Vanha viertotie  23, auditori0 I116
ti 1.3. klo 9.00 -10.30, Hämeentie 161, auditorio H1009
ti 8.3. klo 9.00-10.30, Tukholmankatu 23, TF102
pe 18.3. klo 12.00 -13.30  Vanha maantie 6, Vaara-auditorio