Error CSS Stylesheet macro - URL 'http://users.metropolia.fi/~m0702799/reititin/graffa/harmaa_ylatausta.jpg' is not on the allowlist. If you want to include this content, contact your Confluence administrator to request adding this URL to the Allowlist.

09:00-11:15

Session 7: Regulating Visibility
  Chair: Michele Strano

 

 

 

ROBOTS AND PRIVACY IN JAPANESE, THAI AND CHINESE CULTURES: Discussions on Robots and Privacy As Topics of Intercultural Information Ethics in ‘Far East’ Makoto Nakada
Oli siis jo meneillään saavuttaessa, joten en raportoi siitä, mutta teema sinänsä mielenkiintoinen. Toisaalta hän luki presentaationsa. Nakada on tutkinut näitä asioita todella pitkään ja kehittänyt tutkimusta. Hänen tutkimuksensa perustuu pitkälti japanilaiseen perinteeseen ja siellä ilmeneviin käsitteisiin, kuten shakei ja seken ja kuinka robotit edustavat  näiden välistä yhteyttä. Ba -käsite taas on tavallaan autonomiaa, joka kuuluisi roboteille.
Lyhyesti voistaisiin sanoa aasialaisten olevan osittain tästä syystä  hyvin robottiystävällisiä ja länsimaissa puolestaan niihin suhtaudutaan varauksellisemmin.

 

PARENTS VIEWS AND RULES ABOUT TECHNOLOGY: As Told by their Middle School Children in Hungary and India Kathleen E Weaver, Anita Komlodi, Jieyu Wang, Karuna Joshi, Beatrix Sellei
Peuskysymyksenä tässä on kuinka vanhempien käsitykset teknologiasta siirtyvät  ja niitä vertaillaan Intian ja Unkarin välillä.
Toteutettiin focus group- menetelmällä.
Havaintona oli, että unkarilaislasten vanhemmin suhtautuivat teknologiaan kielteisemmin ja intilaiset taas myönteisemmin.
Jos taas ajatellaaan muita eroja: unkarilaiset lapset kiinnittivät huomiota teknologian käyttäjiin (ihmisiin) ja intialaiset puolestaan itse teknologiaan.
Molemmissa maissa lapsille asetettiin myös rajoituksia ja koskivat ensisijaisesti ajankäyttöä ja internetin turvallisiuutta. Unkarissa erityisesti läksyt tuli tehdä ennen laitteisiin tarttumista (pelaaminen, internet, tekstailu.....)
Unkarissa teknologia nähtiin leikin välineenä ja palkintona, kun taas Intiassa selkeästi työvälineenä.

 

EXPOSURE TO ONLINE SEXUAL MATERIALS AND CROSS-COUNTRY DIFFERENCES IN EUROPE Anna Ševčíková, Jan Šerek, Hana Macháčková
Lähtökohtana hänellä on mm. että seksuaalisuus on aina kulttuurisesti muovautuunut ja toisaalta internetin käyttö on myös kulttuurisesti muovautunut. Tekee eron siinä, jos käyttäjä hakeutuu tarkoituksellisesti seksuaalista materiaali sisältäville sivuilla ja se, että seksuaalinen materiaali tulee esiin mm. verkko-keskusteluissa tai esm. pop-upina.
Tutkimus toteutettiin haastattelemalla 24 euroopan maass ja kustakin maasta 1000 valittua henkilöä. Dataa kertyi lähes 18.000 nuorelta.
Esittelee tausta-ajatuksen ja tutkimuskohteen, joiden pohjalta kyselylomake/haastattelulomake laadittiin
Joaksiesta maasta tiedot eniten seksuaalisen materiaalin kanssa ollaan tekemisissa pohjoismaissa, virossa ja tsekissä. Suomi oli 5. korkeimmalla sijalla..
Tietoja on ristiintaulukoitu ja regressioanalysoitu ja yksi havainto on, että sosiaalisissa verkostoissa varsinkin tytöt joutuvat tai ovat tekemisissä seksuaalisen materiaalin kanssa

 

CENSORING, CENSURING OR EMPOWERING?: Young people and digital agency Lelia Rosalind Green
Tekee vertailua EU- alueen ja Australian välillä ( Dataa euroopasta 25.000 ja Australiasta 400)
Austarliassa keskustelu käydään, pitäisikö operaattoreilta vaatia jonkilaisia filttereitä, sillä peruskäsityksenä on, että lapsia tulee suojella.
Tämä vertaileva tuktimus on ollut meneillään vuodesta 2006 ja jatkuu edelleen.
Tässä vaiheessa selkeää on, että eri ikäsiet lapset törmäävät seksuaaliiseen tai muuten arveluttavaan materiaaliin eri tavalla. Erityisesti teini-ikäiset näyttäisivät olevan se ryhmä, joka kaipaisi tukea näissä tilanteissa, sillä siinä ryhmässä vaivautuneisuus arveluttavasta materiaaleista kasvaa..
Toisaalta tutkimukset osoittavat, että ainakin Australiassa n. 25 % alle 16-vuotiaista on ollut seksuaalisessa suhteessa. Ero poikien ja tyttöjen välillä on kaventunut huomattavasti ja on tätä nykyä lähes olemnaton.
Tällä hetkellä keskustelu on voimakasta otsikon 3 teemasta ja tällä hetkellä tiedotään kahden ensimmäisin vähentävän riskejä, vähentävän aiheutuvia haittoja , mutta vähentävän myös taitoja toimia sosiaalisesti. Empowerin puoestaan vähentää myös riskejä ja harmeja, mutta samalla myös tarjoaa erilaisten sosiaalisten taitojen kehittymisen
Tähän mennessä ilmestyneet raportin on saatavissa verkossa ja ne on julkaistu sarjassa Cultural Science ( cultural-science.org/

You must log in to comment.