Skip to end of metadata
Go to start of metadata

keskustele Koulutustarpeista

Reititin alkaa suunnitella koulutusta opiskelijoille, opettajille ja työelämän edustajille. Tämän palstan keskusteluteemana on some-työkalun käyttöönottoon liittyvä koulutussuunnittelu. Millaisia pedagogisia ja teknisiä valmiuksia Metropolia kulttuurialan opiskelijat ja opinnäytetyönohjaajat tarvitsevat, kun opinnäytetyöprossessi siirretään perinteisestä oppilas – opettaja -asetelmasta avoimeen tai puoliavoimeen sosiaaliseen mediaan? Keskustelkaa ja kommentoikaa!

Keskustelu toimii jättämällä kommentti sivun alareunassa.

« Keskusteluaiheet

Get Adobe Flash player
GoogleDocs-dokumentti on vapaasti muokattavissa täältä.

Labels
 1. Pikainen lounaskeskustelu sosiaalisen median asiantuntijoiden Mari Silverin ja Jussi Linkolan kanssa tuotti koulutussuunnittelun kannalta tärkeitä, toivottavasti keskustelua virittäviä näkökulmia.:)

  Metropolian kulttuurialan opiskelijoille ja opinnäytetyönohjaajille suunnatun some-koulutuksen suunnittelussa on tärkeää miettiä,

  • minkä toiminnon opiskelija pystyy tekemään milläkin alustalla parhaiten
  • miten opiskelija konkreettisesti, pala palalta luo yhteyden työelämään

  Provosoiden voisi sanoa, ettei kuvio niin yksinkertaisesi voi mennä, että opiskelija torppaa laajan opinnäytetyön sosiaaliseen mediaan työelämän luettavaksi. Ja työelämä sitten kiinnostuu ja palkkaa töihin. Siis kysymys kuuluu; millä tavoin toimintakulttuuri luodaan opinnäytetyön tekemisen ympärille, millä tavoin osaaminen tuodaan esille?

  Vaikka käyttöön otettavan alustan tekniset vaatimukset eivät olisikaan suuria, opiskelijat ja opinnäytetyönohjaajat tarvitsevat koulutusta ennen kaikkea uuden toimintaympäristön oppimismahdollisuuksien hahmottamiseen ja ymmärtämiseen.

  Marin ehdotus alustojen testaamiseen: kootaan pari opiskelijaryhmää, joista toinen testaa tietyn ajan toista valittua alustaa, toinen toista. Kokemukset kerätään ja niitä vertaillaan.

 2. Tämänhetkinen kolutustarpeiden kartoituskaavio löytyy täältä. GoogleDocs-dokumentti on vapaasti muokattavissa.

 3. Opiskelijoille, opinnäytetöidenohjaajille ja työäelämälle järjestettävän koulutuksen alustavat raamit. Kommentoi ja rakenna koulutusuunnitelmaa. GoogleDocs-dokumentti on vapaasti muokattavissa täältä.

Write a comment…