Toteutukset
Edellytykset toteutuksen liittämiselle verkostoon
Jos opintojakso, josta toteutus luodaan, sisältää liitoksen ristiinopiskeluverkostoon, tieto periytyy toteutukselle ja sama verkosto on liitettävissä myös toteutukselle. Mikäli opintojaksolla ei ole ko. liitosta, ei myöskään toteutusta voida liittää verkostoon.
Toteutuksen lisääminen verkostoon
- Siirry toteutuksen tiedoissa Kiintiöryhmät-välilehdelle.
- Napsauta silmäkuvaketta (ks. kuva alla)
- Liitokset ristiinopiskeluverkostoihin -välilehti aukeaa.
- Valitse Muokkaa suoria liitoksia.
- Valitse verkosto "Lisää verkostoja" -pudotusvalikosta ja tallenna.
- Valitse Lisää ristiinopiskelun kiintiö ja syötä ponnahdusikkunaan kiintiön opiskelijamäärä.
Toteutuksen verkostotieto
Toteutuksen Kiintiöryhmät-välilehdellä hallinnoidaan kunkin verkoston opiskelijamäärää, ks. kuva:
- Välilehdellä on kolme tasoa:
- Tutkinto-opiskelijoiden kiintiöryhmä (=oman korkeakoulun opiskelijat)
- Ristiinopiskelun kiintiöryhmät
- Maksullisen koulutuksen kiintiöryhmät (jos käytössä maksullisen koulutus)
- Välilehdellä näkyy toteutuksen perustiedoissa asetettu toteutuksen paikkamäärä (vähintään - enintään). Voit muokata sitä tässä näkymässä, josta se välittyy "Toteutuksen perustiedot" -näkymään.
- Järjestelmä laskee automaattisesti tutkinto-opiskelijoiden paikkojen määrän vähentämällä kokonaiskiintiöstä muille ryhmille asetetut paikat
- Esimerkkitapaus: Toteutuksella ABC on kokonaiskiintiönä 50 paikkaa. Mikäli maksullisen koulutuksen kiintiöryhmälle asetetaan 10 paikkaa, ristiinopiskeluverkostolle X asetetaan 10 paikkaa ja verkostolle Y 15 paikkaa, jää omille tutkinto-opiskelijoille 50-10-10-15 = 15 paikkaa.
- Erityisryhmien (ristiinopiskelu & maksullisen moduulin opiskelijat) kiintiöiden koko ei voi milloinkaan ylittää toteutuksen kokonaiskiintiötä. Tätä yrittäessä Peppi antaa virheilmoituksen.
Ristiinopiskelun kiintiöryhmän lisääminen tarkoittaa siis toteutuksen liittämistä verkostoon. Toteutuksen tulee myös olla Julkaistu-tilassa. Tämän jälkeen toteutus siirtyy kansalliseen RIPA-palveluun ja sieltä eteenpäin verkostoon kuuluvien korkeakoulujen opintotietojärjestelmiin. Toisessa korkeakoulussa nähdään myös se, minkä organisaation toteutus on kyseessä.
Toteutuksen ristiinopiskelun kiintiöryhmätietoja on tarkoitus muokata ensisijaisesti seuraavissa tapauksissa:
- Kun toteutuksen ilmoittautumisaika ei ole alkanut
- Kun ilmoittautumisaika on alkanut, mutta toteutukselle ei ole ilmoittautuneita (tässä tapauksessa järjestelmä huomauttaa ilmoittautumisajan alkamisesta)
Korkeakoulukohtaista asetuksista riippuen kiintiöryhmätieto voidaan joissain tapauksissa lisätä myös silloin, kun
- Ilmoittautumisaika on alkanut ja toteutuksella on ilmoittautuneita. Huom! Tässä tapauksessa et voi poistaa aiemmin asetettua kiintiöryhmää ennen kuin olet poistanut ilmoittautuneet opiskelijat.
Toteutuksen poistaminen verkostosta
Toteutus poistuu ristiinopiskelutarjonnasta, kun siltä poistetaan ristiinopiskelun kiintiöryhmät.
- Siirry toteutuksen tiedoissa Kiintiöryhmät-välilehdelle.
- Poista kiintiöryhmä napsauttamalla rastia.
Ristiinopiskeluverkosto näkyy kiintiön poistamisen jälkeen "Ristiinopiskeluverkostot ilman kiintiöryhmää" -otsikon alla.
Toteutuksen ristiinopiskelun kiintiöryhmätietoja ei kuitenkaan voi poistaa ilmoittautumisajan alkamisen jälkeen, jos toteutukselle on ilmoittautuneita. Järjestelmä antaa tästä huomautuksen.
---------------------------------------
Ilmoittautumisten käsittely
Opiskelijan tiedot näkyvät kumppanikorkeakoulun Pepissä (ilmoittautumisrekisteri ja toteutus) sen jälkeen, kun opiskelija on ilmoittautunut ensimmäistä kertaa ko. korkeakoulun järjestämälle toteutukselle.
Muiden korkeakoulujen opiskelijat näkyvät toteutuksen ilmoittautumisnäkymässä. Opiskelijat erottuvat oman korkeakoulusi opiskelijoista Tila-sarakkeen ikonilla:
Näet kotikorkeakoulun opiskeluoikeustiedot viemällä osoittimen kolmipisteikonin päälle.
- Opiskelija voi perua hyväksytyn ilmoittautumisensa ilmoittautumisajan puitteissa. Hänen opiskeluoikeutensa jää kuitenkin voimaan kohdekorkeakouluun.
- Opiskelija voi perua ilmoittautumisen, jota ei ole hyväksytty, vaikka ilmoittautumisaika on loppunut.
- Et voi milloinkaan lisätä ristiinopiskelijaa suoraan toteutukselle, vaan opiskelijan tulee aina itse ilmoittautua oman korkeakoulunsa kautta.
Ristiinopiskeluoikeus myönnetään toteutuksen loppupäivän sisältävän lukuvuoden loppuun saakka. Jos opiskelija ilmoittautuu toteutukselle, joka päättyy tätä myöhemmin, opiskeluoikeusaika muuttuu sen jälkeen, kun hänet on hyväksytty toteutukselle. Opiskeluoikeuden päättymispäivämäärä ei voi kuitenkaan olla myöhäisempi kuin kotikorkeakoulussa.
Opiskelijakiintiöt
Et voi poistaa kiintiöryhmiä toteutukselta, jos niissä on ilmoittautuneita.
Voit tarkastella ryhmien opiskelijamääriä tarkemmin valitsemalla Opiskelijakiintiöiden erittely toteutuksen Ilmoittautuneet-näkymässä.
Ristiinopiskelusuoritukset
Ristiinopiskeluun liittyvät suoritukset merkitään ikonilla kotikorkeakoulun seuraavissa näkymissä:
- Suorituksen HOPS-näkymä
- Opiskelijan opintosuoritusote
- Virkailijan Opintosuoritukset-näkymä
Esimerkki virkailijan Opintosuoritukset -näkymästä:
Näet mistä korkeakoulusta suoritus on tullut viemällä hiiren ikonin päälle.
Ristiinopiskelusuoritusten arviointi
Voit arvioida ristiinopiskelijoiden suoritukset ja muokata tai korjata niitä toteutuksen arviointinäkymissä samoin kuin oman korkeakoulun opiskelijoiden suorituksia. Ristiinopiskelijan erottaa omasta kolmipisteikonistaan.
HOPSin kautta tai Opintojaksojen arviointi -näkymässä ristiinopiskelijoille ei voi antaa suorituksia.
Voit muokata toteutuksilla annettuja suorituksia HOPS-näkymässä tai Opintosuoritukset-näkymässä vain, jos sinulla on "Saapuvien ristiinopiskelusuoritusten muokkaaminen"-oikeus.
Arvioidut suoritukset ja niiden muokkaukset tai korjaukset siirtyvät automaattisesti opiskelijan kotikorkeakouluun normaaleina suorituksina.
Kohdekorkeakoulusta suoritukset siirtyvät VIRTAan normaaleina ristiinopiskelijan suorituksina. Kotikorkeakoulusta ristiinopiskelusuoritukset siirtyvät VIRTAan hyväksiluettuina suorituksina.