Henkilökohtaisen opintotosuunnitelman (HOPS) -palvelussa opiskelija voi suunnitella ja aikatauluttaa opintonsa, seurata opintojensa etenemistä sekä viestiä hops-ohjaajansa kanssa.

Opiskelijana pääset palveluun opiskelijan työpöydän ylänavigaatiopalkin HOPS-painikkeesta.

Jotta HOPSia pääsee tarkastelemaan, se täytyy olla alustettuna opiskeluoikeudelle. HOPSin alustamisella tarkoitetaan opiskeluoikeuden mukaisen opetussuunnitelman rakenteen tallentamista opiskelijan HOPSin rakenteeksi. Alustus tehdään useimmiten jo opiskelijatuonnin yhteydessä korkeakoulupalvelujen työpöydällä.

HOPS-palvelusta avautuu opiskeluoikeutesi mukaisen HOPS:n Tarkastelu-näkymä. Opiskelijan HOPS välilehtineen on nähtävissä myös opettajan ja korkeakoulupalvelujen työpöydillä.

Mikäli sinulla on useita voimassaolevia opiskeluoikeuksia, varmista, että sinulla on oikea opiskeluoikeus valittuna. Näet opiskeluoikeuden tiedot HOPS-näkymän oikeassa laidassa.

Samoin näet oikeassa laidassa osiot, jotka kertovat näkymässä olevan HOPSin statuksesta sekä HOPSiin liittyvistä huomioista.

Korkeakoulu voi säätää opiskelijan HOPS:n välilehtien näkyvyyttä koulutusmuodoittain. Jokaista toimintoa/välilehteä varten on olemassa oma koulutusmuodon koodistoalias, joka piilottaa kyseisen toiminnon opiskelijan työpöydältä. Korkeakoulupalvelujen ja opettajan työpöydillä näkyvät koulutusmuodosta riippumatta kaikki HOPS:n välilehdet (Versiosta 4.6.0 alkaen)


HOPS:n ohjeet välilehdittäin

Lisäohjeita aiheesta

Opiskelijoiden automaattinen valinta toteutukselle: valintasääntöjen asettaminen (Suunnittelijan työpöydän ohjeet)

Toteutussuunnittelu ja Pienryhmäilmoittautumisten hallinta (Opettajan työpöydän ohjeet)

Esimerkkejä vaiheittaisista ohjeista (Ohjevideo - TAMKin youtube)


You must log in to comment.