Metropolian henkilökunnalla on mahdollisuus luoda vierailijoille, kuten luennoitsijoille tai muille vieraileville henkilöille tunnukset, joilla pääsee kirjautumaan Metropolian koneille.

Huomaa, että vierailijatunnuksilla ei voi kirjautua Metropolian järjestelmiin kuten Moodleen, Wikiin tai OMAan. Vierailijatunnuksilla voidaan siis vain kirjautua sisään Metropolian koneille ja käyttää esimerkiksi internetiä. Tunnuksilla voidaan myös kirjautua langattomaan verkkoon (metropolia-guest).

Vierailijatunnusten luontioikeus on myös kumppaniorganisaatioiden henkilökunnalla.

Tarkoitus on helpottaa käyttäjätunnusprosessia sellaisissa tapauksissa, joissa henkilö ei ole Metropolian henkilökuntaa, Metropolian opiskelija tai pidempiaikainen kumppani.

Tunnuksien käyttöaika on enintään viikko. Muissa pidempiaikaisissa tapauksissa käyttäjätunnukset tilataan ilmoittamalla helpdeskiin tarvittavat tiedot.

Vierailijatunnuksia voidaan käyttää myös niissä tapauksissa, joissa opiskelijat  eivät ole vielä aktivoineet varsinaista tunnustaan ennen opiskelun alkua. Metropolian henkilökuntaan kuuluva voi tulostaa heille vierailijatunnukset aktivointia varten.

Mikäli tunnuksia tarvitaan erilaisten tapahtumien langattoman verkon käyttöä varten, yksi tunnus tapahtumaa kohti riittää. Tässä on kuitenkin huomioitava, että vierailijatunnuksen tieto langattoman verkon palvelun käyttöön tulee viiveellä (noin 15-30min).

Pidempiaikaiseen käyttöön tarvitaan ns. ulkopuolinen käyttäjätunnus tai kumppanitunnus.

Ohjeet vierailijatunnusten luomiseksi

1. Kirjaudu Metropolian käyttäjätietojen hallintajärjestelmään osoitteessa https://amme.metropolia.fi

2. Valitse kohta Vierailijatunnusten luonti

3. Vierailijatunnus vaatii pakollisina tietoina

Lopuksi valitse painike "Luo tunnukset"

4.     Tunnuksia tulostuu yhdelle sivulle viisi kappaletta. Kunkin tunnuksen kohdalla lukeeGuest's account