Reititin - opinnoista työelämään Blog

Metropolissa käytössä oleva PROksi-oppimisympäristö on avoimesti kaikkien toimijoiden käytössä ja siihen voi käydä tutustumassa osoitteessa: proksi.metropolia.fi. Tarkoituksenamme on julkaista alusta avoimen lähdekoodin kautta myös muiden oppilaitosten käyttöön tulevan syksyn aikana. Kukin taho voi muokata PROksista omia tarpeita vastaavan toimintaympäristön tukemaan työelämäyhteistyötä.

Reititin-hanke tulee ensi syksynä järjestämään jalkauttamistyöpajoja Etelä-Suomen alueen ammattikorkeakouluissa. Tavoitteenamme on kannustaa muita oppilaitoksia ottamaan käyttöön pilvityöskentelyn malli opinnäytetyöseminaareissa. Mikäli PROksi-alustaa kiinnostaa, voit halutessasi tarjota meille jo nyt sopivaa ajankohtaa tai antaa yhteystietoja henkilöihin keiden kanssa voisimme asiasta sopia tarkemmin.

Kuvat: Päivi Keränen & Tuomas Korkalainen

Reititin-hankkeessa kehitettyä PROksi-oppimisympäristöä esiteltiin Hämeenlinnassa järjestetyssä Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferessissa. Yleisön pyynnöstä esityksen powerpoint on ladattavissa täältä.

Bootcamp-tapahtuma on käynnissä Alma-talon tiloissa Helsingin keskustassa. Päivän puheenaiheina on mm. lööpit ja niiden synty. Tutustu kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmaan ja tule itse paikan päälle keskustelaman!

 

Reititin-hankkeessa kehitettyä PROksi-palvelua on tänä keväänä alettu paketoida myös muiden oppilaitosten käyttöön. Kehitystyö jatkuu sille tarkoitetussa PROksi-ryhmässä. Tällä viikolla työn alla ovat olleet mm. palvelun markkinointia tukevien sloganien ideoiminen. Palvelusta halutaan saada mahdollisimman houkutteleva erityisesti työnantajien edustajille. Projektin ehdottaminen aihepankissa on jatkossa johdonmukaisempaa ja palvelu pyrkii alusta asti antamaan käyttäjälle tarkemman kuvan oppilaitosyhteistyön antamista mahdollisuuksista.

Osallistu keskusteluun tai kommentoi uusia sloganeita PROksin ja Google-driven kautta.

 

 

ITK lähestyy

Reititin-hankkeella on vahva edustus Hämeenlinnassa 9.-11.4. järjestettävässä Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa -tapahtumassa.  ITK on Suomen suurin  tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön konferenssi. Avauspäivän workshop-osiossa Reititin järjestää maksuttoman Opettaja yhteisömanagerina –työpajan, johon voi ilmoittautua ennakkoon täältä. Työpajan kouluttajana toimii maineikas sosiaalisen median asiantuntija Pauliina Mäkelä.

Torstaina PROksi-alustaa esitellään konferenssin foorumi-osioissa puolen tunnin puheenvuorossa. Esityksessä kerrotaan avoimesta opinnäytetyöskentelystä ja käydään läpi pilvipalveluiden tarjoamia uusia mahdollisuuksia.

Konferenssin early bird -ilmoittautuminen päättyy huomenna. Ilmoittaudu mukaan ja tule tervehtimään Reitittimen väkeä!

 

Labels: tki, kit

Lue uusin viikkokirje täältä.

Reitittimen  kuukausipostin ilmestymispäivä: joka kuukauden viimeinen torstai, tottakai. Lue tästä.

Paikat Reitittimen maaliskuiselle intensiivikurssille Sosiaalinen media ammatillisen verkostoitumisen tukena ovat täyttyneet yhdessä illassa. Sosiaalisen median hyödyt ammatillisen verkostoitumisen näkökulmasta halutaan nyt  haltuun. Miten sosiaalinen media voi tukea opiskelijan, työelämään siirtyvän ammatillista osaamista ja kehittymistä? Siitä ja paljon muusta tulevalla kurssilla.

Reititin on järjestänyt hankekautensa aikana lukuisia koulutuksia työelämälle, opiskelijoille sekä opettajille.  Koulutusten yleinen näkökulma on liittynyt sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuuksiin osaamisen kehittämisen ja esilletuomisen, työskentelyn ja verkostoitumisen näkökulmista. Painopisteet ovat vaihdelleet kohderyhmittäin ja osin kursseittain.

Nyt järjestettävä opiskelijoiden intensiivikurssi on järjestyksessään viides. Aiemmin kulttuuri ja luovan alan opiskelijoille suunnattu kurssi avattiin Metropolia Ammattikorkeakoulun organisaatiomuutoksen myötä Sovellukset ja liiketoiminta -tulosalueen opiskelijoille. Kuten sanottu, tämä kurssi meni kuin kuumille kiville, tarve tämänkaltaisen osaamisen haltuun ottamiselle on ilmeinen.

Hyvää ystävänpäivää!

toivottaa Reitittimen väki

Lue uusin viikkokirje täältä.