You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Error rendering macro 'viewpdf'

com.atlassian.confluence.macro.MacroExecutionException: com.atlassian.confluence.macro.MacroExecutionException: The viewfile macro is unable to locate the attachment "LIITE 1_Uusinta- ja korotustentti -palveluiden vaatimusmäärittely.pdf" on this page

 

MUUTOKSET JA TARKENNUKSET YLLÄ OLEVAAN MÄÄRITTELYYN

 

Määrittelyn idAlkuperäinen kuvausToimittajan kysymysPäätös
2.3 Tenttimateriaalin liittäminen tiettyyn tenttiin

"Opettajat laativat yksin tai yhdessä muiden opettajien kanssa tenttikysymykset ja tukimateriaalit (tenttimateriaalit) omille toteutuksille, toteutuksien osille ja opintojaksoille. Opettaja päättää, mikä laatimistaan tenttikysymyksistä ja tukimateriaaleistä liitetään mihinkin tenttikertaan ja, jopa yksittäiselle opiskelijalle, tietyllä tenttikerralla (hyväksymisvaiheessa opettaja voi vielä asettaa eri tenttimateriaalit saman tenttikerran eri opiskelijiolle). Useita tenttidokumentteja ja tukimateriaaleja voidaan liittää samaan tenttikertaan ja opiskelijaan."

Pitääkö pystyä tekemään "nippuja" vai lisätäänkö vain x määrä pdf:iä ja niistä sitten yksitellen lisätään halutut tietyille henkilöille?21.10.2016: Ei niputeta.
2.7 Tilojen ja valvojien varaaminen

"Huom. opiskelijoiden tentit voidaan tulostaa (ja ottaa siis ulos zippinä) myös ilman tenttitilaisuuden tallentamista eli tenttitilaisuus toimii vain lisätietoa ja sitä tarvitaan siinä kohdin kun halutaan näyttää opiskelijan työpöydällä+excel ­listoissa se, mihin luokkatilaan opiskelijan kuuluu mennä."

Tenttitilaisuuteen liitetään tilat ja valvojat, mutta tenttitilaisuus ei silti ole pakollinen. Miten valvojat, eikö ole pakollinen tieto?
21.10.2016: Valvoja ei ole pakollinen tieto.
2.8 Tenttikysymysten, tukimateriaalien ja kansilehden tulostaminen"

Järjestelmän on tuettava toimintatapaa, jossa tenttikuoret ja tenttimateriaali yhdistetään yhteen ilmoittautumiskohtaiseen pdftiedostoon ja näistä muodostetaan ziptiedosto, joka voidaan tulostaa massana sellaisenaan tai se voidaan toimittaa kolmannelle taholle kuoritettavaksi. Lisäksi on oltava mahdollista tuottaa yksi iso pdftiedosto, joka pitää sisällään kaikki em. mukaiset pdftiedostot. Se, mitkä kaikki tentit tulostetaan riippuu käyttäjän valinnasta. Käyttäjä voi valita eri ehdoilla, mitkä kaikki tulostetaan (samoja suodatuksia kuin edellä).

1. Tenttitapahtuman opiskelijat (hyväksytyt ilmoittautumiset, joilla materiaali tallennettu) suodatus kaikki/vain sijoitetut/vain sijoittamattomat, toimipistesuodatus

2. Tietyn tenttitilaisuuden opiskelijat (käytännössä tiettyyn luokkatilaan sijoitetut ilmoittautumiset)

3. Tietyn tenttikerran opiskelijat (tietyn kurssin opiskelijat)

4. Yhden tietyn opiskelijan/ilmoittautumisen tenttimateriaali

Järjestelmään on toteutettava myös toimintamalli, jossa luotu zippaketti

(tai samalla idealla luotu iso pdf) siirretään käyttöliittymän kautta napin painallukselle sftppalvelimelle X, josta kolmas taho (painotalo esim.) käy hakemassa materiaalin, tulostaa ja kuorittaa ne ja toimittaa tenttien järjestäjille. Siirron yhteydessä lähtee myös automaattisesti sähköposti sekä siirtäjälle että kolmannelle osapuolelle (määriteltävä osoite erikseen). Sähköpostissa kerrotaan että uusia tenttejä valmiina tulostettavaksi + tenttitapahtuman tiedot sekä yhteenvero osallistujamääristä tenttikerroittain.

"

Mitä käytännössä tarkoittaa jako ulkoiselle toimijalle?

zipin siirto sftp-palvelimelle

  • "siirron yhteydessä lähtee automaattisesti sähköposti"
    • kolmannen osapuolen osoite annettava kälin kautta?
    • pitääkö tämän sisältöä pystyä muokkaamaan vai onko aina sama?
21.10.2016: sftp-palvelin, email ja nimi tulevat konffista, näytetään kälissä (mutta ei muokattavissa)
 4 Opiskelijan palvelut "

Opiskelijan pitää pystyä näkemään itseään koskevat tenttikerrat opiskelijan tentittoiminnon etusivulla. Tämä tieto on haettavissa HOPSissa olevasta tiedosta siitä, mistä opintojaksoista tai  toteutuksista opiskelija on saanut arvosanan. Opiskelijalle tulee näyttää tentitkäyttöliittymässä selkeästi, mikäli hänen hylätyistä opinnoista (arviointi 0) on käynnissä ilmoittautuminen uusintatenttiin. Myös imoittautuminen/peruminen tenttiin tulee onnistua tästä käyttöliittymästä samoin kuin ilmoittautumisen status (hyväksytty/hylätty/odottaa käsittelyä) ja tentin tiedot (pvm, klo, paikka, opinnon koodi/nimi, jota tentti koskee, lisätiedot yms.).

 "
 Heräte työpöydälle
  • onko oma portlettinsa?
21.10.2016: sama kuin desktopissa
7 Palvelut korkeakoulupalveluille"

Tenttijärjestelmän pääkäyttäjä voi olla opintosihteeri tai kuka tahansa muu määritelty identiteetti.

Tenttijärjestelmän pääkäyttäjän palvelut tulee sijoittaa korkeakoulupalveluiden työpöydälle ja palveluiden käyttöoikeuksia tulee pystyä asetaamaan roolikohtaisesti pääkäyttäjän työpöydän oikeushallintapalvelun kautta. Tälle käyttäjäroolille voidaan myös asettaa oikeudet tenttijärjestelmän tilavaraajan ja tulostajan palveluihin.

"
Oikeusmäärittelyt mukaan nykyiseen oikeusportlettiin?21.10.2016: lisätään permission-admin-portletiin normaalisti
8 Palvelut tilavaraajalle

"Tenttien tilanvaraajan tulee nähdä listaus ilmoittautuneista opiskelijoista tietylle tenttitapahtumalle ja tietylle toimipisteelle. Tilanvaraaja luo tenttipahtumista tenttitilaisuuksia, joihin hän liittää tarkan luokkatilan, valvojat sekä sijoittaa ilmoittautuneet opiskelijat eri tenttitilaisuuksiin."

Ei kalenterinäkymää?21.10.2016: Ei.

2.1 Tausta

(Välikoe)

"Välikokeiden ilmoittautumis/suorituskerrat lasketaan erikseen
  • (uusintakerrat/korotukset) eli järjestelmän tulee erottaa toisistaan tilanteet, joissa opiskelija korottaa/uusii varsinaista opintojakson/toteutuksen tenttiä ja tilanteet, joissa opiskelija korottaa/uusii ko. toteutuksen välikoetta 1 tai välikoetta 2. Se, onko opiskelija ilmoittautunut aiemmin ko. toteutuksen välikokeeseen lasketaan yhdistelmällä toteutuksen koodi kokonais uudessaan+välikokeen nimi. Eli jos “sama välikoe” halutaan tehdä järjestelmään uudelleen, sillä pitää olla sama nimi kuin aiemmalla saman toteutuksen välikokeella, jotta järjestelmä osaa yhdistää ja laskea opiskelijoiden ilmoittautumiskerrat oikein. Esim. “AABBCC­3002 Välikoe1”.
"
Nimen perusteella tarkistamisen sijaan, eikö olisi luotettavampaa että valittaisiin vaikka valikosta että tämä koe on sama kuin tuo?21.10.2016: tietomallissa huomioitava muutenkin kuin nimellä matchaaminen
  • No labels
You must log in to comment.