Kysymys

Arviointikriteerit määritellään eri organisaatiossa eri tavalla opintojaksoille ja toteutuksille, esimerkiksi Metropoliassa arviointikriteerit ovat opintojaksolla eivät toteutuksella. Miten pääsen vaihtamaan niiden esitystavan, kun vuosisuunnittelun kautta muokattaessa toteutus aukeaa popup-ikkunaan eikä portletin asetuksin pääse kiinni normaaliin tapaan?

Vastaus

Popup-ikkunaan aukeavan sivun osoitteen saa selville Liferayn ylläpidosta. Kun sen syöttää selaimen osoiteriville, pääsee muokkaamaan portletin asetuksia kuten tavallisella sivulla.

  1. Siirry sivuston Liferayn hallinnointiin Go to > Control panel > Suunnittelijan työpöytä (Sivuston nimi) > Site pages.

  2. Valitse välilehti Yksityiset sivu. Siirry sivun asetuksiin (Vuosisuunnittelu > realization-popup) ja kopioi sivun Käyttäjäystävällinen osoite selaimen osoiteriville.

  3. Avaa portletin Asetukset työkaluikonista (järjestelmävirheviestistä huolimatta).

  4. Vaihda kohtaan Show evalution criterias for realization arvoksi false, jos haluat, että arviointikriteerit eivät näy opintojaksolla.

  5. Tallenna tiedot painamalla Lähetä-nappia. Palaa normaalinäkymään Palaa sivulle -linkistä (oikeassa yläkulmassa).

Varmista, että arviointikriteerit on määritelty samoin myös muissa toteutustietojen näkymissä Suunnittelijan työpöytä > Vuosisuunnittelu > Toteutukset ja Opettajan työpöytä > Toteutukset. Niiden portlettit aukeavat tavalliseen ikkunaan, joten pääset muokkaamaan asetuksia suoraan siirtymällä oikealle sivulle.

Lisätietoa

Liferay-sivuston asetukset ja sivujen muokkaus (arkisto)

Yleistä tietoa Liferayn ylläpidosta

Peppi-portlettien määritysten esimerkit (arkisto)

 

 

You must log in to comment.