...
Sanfranciscolainen Open AI julkaisi marraskuussa 2022 tekoälysovelluksen Chat GPT. Kyseessä on chatbotteja huomattavasti kehittyneempi sovellus, joka pystyy antamaan vastauksia entistä monimutkaisempiin ongelmiin. Chat GPT:tä pytsytään käyttämään moniin eri tarkoituksiin, kuten
- keskustelujen simulointiin
- kirjoitettujen tekstien luomiseen
- tiedonhakuun ja tiedon jäsentämiseen
- kielenkäsittelyyn
- tekoälyn avulla toteutettavien sovellusten kehittämiseen.
- Maailmalla on virinnyt keskustelua, mikä on Chat GPT:n ja muiden tekoälysovellusten rooli oppimistoiminnassa. Esimerkiksi australialaiset yliopistot ja jotkin yhdysvaltalaiset koulut ovat kieltäneet tekoälyn käytön. Afterdawn.
- Trendi on kuitenkin kääntymässä suopeaksi Chat GPT:tä kohtaan, koska opiskelijat joutuvat valmistuttuaan joka tapauksessa käyttämään tekoälyä työelämässä. Jyväskylän yliopisto sallii ensimmäisenä suomalaisena korkeakouluna Chat GPT:n käytön opinnoissa ja tutkielmissa. Helsingin Sanomat.
- Video: Opetusmateriaalin tekeminen Chat GPT:llä.
- Chat GPT tulee vauhdilla myös työelämään. Helsingin Sanomat.
- Chat GPT pohjautuu GPT3-kielimalliin, joka sisältää syväoppimisen algoritmeja, joiden pohjalta se "ymmärtää" sen mitä siltä kysytään - ja osaa siten muodostaa vastauksensa selkeänä kielenä. Vuonna 2023 sen korvannee GPT4, joka saattaa käyttää myös ääntä ja kuvaa lähtenään.
...