Päivitys

Vuosi-ryhmän osuudessa päivitystyö vielä kesken.

Käyttöliittymäkielen muuttaminen sekä tapahtumien ja seuranviestien näkyvyyden asettaminen.


Hakemisto

Kielen valinta

Kielivalintojen tavoitteena on tarjota palvelut organisaatioyksiköille, jotka tarjoavat koulutusta useilla kielillä ja käyttäjille joiden kielitaito on puutteellinen. 

Käyttöliittymän kieli: käyttöliittymän kieli vaihtaa käyttöliittymän elementtien ja käyttöliittymän sisällön kielen. Valinta muuttaa sekä käyttöliittymän että sisällön kielet.

Sisällön kieli: vaikuttaa lista-tyyppisissä näkymissä rivien nimikenttiin, mutta ei vaihda käyttöliittymäelementtien kieltä. Sisällön kieli käyttää käyttöliittymän elementeillä käyttöliittymän kieli-valinnan kieltä ja toteutuksilla tai opetussuunnitelmassa määriteltyä sisällön kieltä. 

Esimerkki

Käyttöliittymänkieli on fi ja sisällön kieli on en: näkymissä joissa on listatyyppisiä-näkymiä (esimerkiksi toteutusten haku tai vuosisuunnittelu) näytetään opintojen nimet toteutuksen kielellä ja käyttöliittymän elementit suomen kielellä. Lista-näkymässä voi siis olla samanaikaisesti nimikentissä tekstiä useilla kielillä.


Viimeksi tapahtunutta

Opettajan/suunnittelijan työpöydällä näytetään viestejä tapahtumista. Voit näyttää kaikki lähetyt viesti tai suodataa näkyviin vain osa tapahtumista.

Yksikkö

Voi vaihtaa suunnittelijan työpöydällä näytettävän oletusyksikön. Asetus ei muuta henkilön liitosta sisäiseen organisaatioon.

Toimipiste


Vuosisuunnittelussa totutuksille tallentuva toteutuksen oletusyksikkö.

Toteutuksen toimipisteen oletusarvo (kesken)


Voit valita omien tietojesi asetuksissa, käytetäänkö luomasi uuden toteutuksen toimipisteen ensisijaisena oletusarvona asetuksiisi tallentamaasi toimipistettä vai ryhmän tietoihin tallennettua toimipistettä. Voit myös jättää tyhjäksi Aseta toteutuksen toimipiste -otsikon tiedon.

  1. Siirry profiilisi "Asetukset"-välilehdelle.
  2. Valitse haluamasi vaihtoehto "Aseta toteutuksen toimipiste"-otsikon alta.
    1. Jos valitset Käytä omaa toimipistettä, valitse toimipiste ensin yllä olevasta pudotusvalikosta ja tallenna. Tällöin luotaessa uusia toteutuksia vuosisuunnittelussa, toimipisteeksi tallentuu valitsemasi oma toimipisteesi.
    2. Jos valitset Käytä ryhmän toimipistettä, toteutuksen toimipisteeksi asetetaan toteutukselle kiinnitettävän ryhmän toimipiste. Tällöin luotaessa uusia toteutuksia vuosisuunnittelussa, toimipisteeksi tallentuu ryhmän tiedoissa oleva toimipiste. Jos ryhmiä on useita, asetetaan kaikkien kiinnitettävien ryhmien toimipisteet, mutta samaa toimipistettä ei kuitenkaan aseteta useammin kuin kerran. Mitä tällä haetaan?
    3. Jos olet valinnut käytettäväksi ryhmän toimipisteen ja ryhmän tietoihin ei ole määritelty toimipistettä, toteutuksen toimipisteen oletusarvona käytetään toimipistettä, jonka olet asettanut omiin tietoihisi. Jos oletustoimipistekin on käyttäjän tiedoissa tyhjä, toteutuksen Toimipiste-kenttä jää tyhjäksi.
    4. Jos toteutusta luodessasi sille kiinnitettävä ryhmä tai ryhmät eivät ole tiedossa, käytetään oletusarvona käyttäjän omiin tietoihinsa tallentamaa toimipistettä, kuten tähänkin saakka.

Pääkäyttäjänä voit määrittää korkeakoulukohtaisesti seuraavat asetukset: Onko tätä toteutettu?

  1. Mikä toimipiste henkilön (suunnittelijan) asetuksissa on oletusarvoisesti valittuna ja
  2. Mikä toimipiste on ryhmän oletustoimipiste.

Asettamasi tieto näkyy oletuksena henkilön profiilin asetuksissa, ja se lisätään oletuksena uusille luotaville ryhmille. Voit myös jättää oletusasetukset tyhjiksi. Käyttäjä voi halutessaan valita toisen toimipisteen tai poistaa oletustoimipisteen.


Toteutuksen toimipisteen oletusarvo (aiempi ohje)

Voit valita omien tietojesi asetuksissa, käytetäänkö luomasi uuden toteutuksen toimipisteen ensisijaisena oletusarvona asetuksiisi tallentamaasi toimipistettä vai ryhmän tietoihin tallennettua toimipistettä. Voit myös jättää tyhjäksi ja poistaa siihen aiemmin lisäämäsi tiedon.

  1. Siirry profiilisi "Asetukset"-välilehdelle.
  2. Valitse haluamasi vaihtoehto "Aseta toteutuksen toimipiste"-otsikon alta.
    1. Jos olet valinnut käytettäväksi ryhmän toimipisteen, toteutuksen toimipisteeksi asetetaan toteutukselle kiinnitettävän ryhmän toimipiste. Jos ryhmiä on useita, asetetaan kaikkien kiinnitettävien ryhmien toimipisteet, mutta samaa toimipistettä ei kuitenkaan aseteta useammin kuin kerran.
    2. Jos olet valinnut käytettäväksi ryhmän toimipisteen ja ryhmille ei ole määritelty toimipistettä, toteutuksen toimipisteen oletusarvona käytetään toimipistettä, jonka olet asettanut omiin tietoihisi. Jos oletustoimipistekin on käyttäjän tiedoissa tyhjä, toteutuksen Toimipiste-kenttä jätetään tyhjäksi.
    3. Jos toteutusta luodessasi sille kiinnitettävä ryhmä tai ryhmät eivät ole tiedossa, käytetään oletusarvona käyttäjän omiin tietoihinsa tallentamaa toimipistettä, kuten tähänkin saakka.

Pääkäyttäjänä voit määrittää korkeakoulukohtaisesti seuraavat asetukset:

  1. Mikä toimipiste henkilön (suunnittelijan) asetuksissa on oletusarvoisesti valittuna ja
  2. Mikä toimipiste on ryhmän oletustoimipiste.

Asettamasi tieto näkyy oletuksena henkilön profiilin asetuksissa, ja se lisätään oletuksena uusille luotaville ryhmille. Voit myös jättää oletusasetukset tyhjiksi. Käyttäjä voi halutessaan valita toisen toimipisteen tai poistaa oletustoimipisteen.

Opetuskieli

Vuosisuunnittelussa totutuksille tallentuva toteutuksen kieli.

Vastuuhenkilö

Vuosisuunnittelussa totutuksille tallentuva toteutuksen vastuuhenkilö.

Ilmoittautumisajankohta

Vuosisuunnittelussa totutuksille tallentuva toteutuksen ilmoittautumisaika. Kun eri organisaatioyksiköissä on erilaisia toimintatapoja ilmoittautumisten hallintaan, voi säätää tallentuvia ilmoittautumisaikoja.

  • Periodien mukaan: ilmoittautumisaika liitetään järjestelmään tallennettujen periodien alkupäivämäärään
  • Oma valinta: ilmoittautumisaika on toteutuksen alkupäivämäärästä (min-max päivämäärä)  X päivää. Luvut merkitään (positiivisina) päivien lukumääränä. Esimerkiksi "30 päivää ennen toteutuksen alkupäivämäärää".
    • Huomaa, toteutukset etenevät korkeakoulun suunnitteluprosessissa: koulutuksen suunnittelusta vastaavat tallentavat toteutuksen alku- ja päättymispäivämäärät. Toteutuksen opettajalla on mahdollisuus muuttaa toteutuksen alkupäivämäärää suuremmaksi kuin koulutuksen suunnittelijan min-päivämäärä. Voi syntyä tilanne, jossa ilmoittautumisten päivien lukumäärä on suurempi kuin koulutuksen suunnittelijan määrittelemä päivien määrä.

Seurantaviestit

Työaikasuunnitelman työajan muutosten seuranta

Tiivistelmä

(Yksikön henkilöiden) työaikasuunnitelmissa tapahtuvia muutoksiin voi tallentaa hälytyksiä. Seurannan tavoitteena on varoittaa henkilöiden työaikasuunnitelman tuntien merkittävästä muutoksesta. Esimerkiksi tehtävien lisäys aiheuttaa lisätöitä tai sivutoimisen osa-aikaisen työsuhde on muuttumassa päätoimiseksi.


Mene henkilöhakuun ja hae itseäsi...

...siirry henkilöstä profiiliin ja välilehdelle Asetukset


 

… on alue Seurantaviestit


 

Seurantaviestien asetukset


Kentät

Vastuuyksikön henkilöt

  • Pudotusvalikosta valitaan organisaatioyksikkö. Valintaa käytetään jos halutaan seurata yhden organisaatioyksikön henkilöitä; yksiköitä voit valita vain yhden,
  • rajoituksesta "yksi" seuraa että kun organisaatioyksiköissä on hierarkiaa (ts. organisaatio on jaettu pääorganisaatioon ja aliorganisaatioihin) niin pääorganisaatioyksikön esimies ei voi seurata aliorganisaatioiden tehtävien muutoksia,
    • esimerkiksi tiimien, ylempi organisaatioyksikkö "osaamisalue" esimies ei voi tilata tiimeissä tapahtuvista muutoksista seurantaviestejä.


Yksittäiset henkilöt

  • Valintalistalle voi lisätä yhden tai useampia henkilöitä,
  • Toiminnolla voi kiertää "vastuuyksikön henkilöt" rajoitusta "yksi ja vain yksi".


Muutos on suurempi kuin (tuntia)

  • Muutoksen maksimi tuntimäärä, esimerkiksi "suurempi kuin 10",
  • Työaikasuunnitelmassa on 1 510 tuntia tehtäviä, hälytys jos tuntimäärä kasvaa suuremmaksi kuin 1 511 tuntia.


Muutos on pienempi kuin (tuntia)

  • Muutoksen minimi tuntimäärä, esimerkiksi "pienempi kuin 10".

Jos haluat seurata tarkalla tuntimäärällä muutoksia, kenttiä "suurempi kuin" ja "pienempi on käytettävä yhdessä. Älä jätä toista kentistä tyhjäksi. Ts. muutos on "suurempi kuin" JA "pienempi kuin"

Viestin ajankohta

Voit määritellä kuin usein seurantaviestejä lähetetään viikonpäivien nimillä tai kuukauden päivänumerolla. Haluan viestit maanantaisin tai haluan viestit kerran kuukaudessa 15. päivä.

 

Viestin ajankohta, viikonpäivä

  • Voit lisätä yhden tai useamman viikonpäivän nimen,
  • jokaisena valittuna viikopäivänä lähetetään viesti asetuksen mukaisista muutoksista.

Viestin ajankohta, päivänumero

  • Et halua viestiä kerran viikossa vaan kerran kuukausessa, määrittele kuukauden päivänumero (1-31),
  • päivänumeron mukaisena kuukauden päivänä lähetetään viesti,
  • Jos haluat viestin esimerkiksi kerran kuukaudessa, kuun puolivälissä kirjoita "15".

 

Viestin lähetysaikaa ei voi määritellä esimerkiksi...

  • käyttäen viikkonumeroa, 
  • tai  jaksottaen "jokaisen kuukauden kolmas viikko", 
  • tai jaksottaen "joka toinen viikko, perjantaisin".

Viestin tyyppi, viestin muoto

Seurantaviestit voi lähettää Pepin etusivun viestikanavaan ja/tai sähköpostiin.


Sähköposti lähetetään tilaavan henkilön sähköpostiin. Sähköpostiosoite on henkilön profiilissa määritelty sähköposti. 

 

  • Et voi Pepin kautta määritellä että viesti lähtee toiseen kuin tilaajan sähköpostiosoitteeseen,
  • et voi muuttaa profiilin sähköpostiosoitetta.

Viestikanavaan lähetetty seurantaviesti. Huomaa viestin ajankohta: kello 03.00.


 


You must log in to comment.