Vaatimukset sovellusohjelma arkkitehtuurille

 

Ohjelmisto arkkitehtuurin vaihtelu on erittäin rajoitettua tyypillisessä SIS logiikka ratkaisu sovelluksessa ja arkkitehtuurin rakennusta ymmärretään parhaiten katsomalla tärkeimpiä vaiheita sovelluksen kehittämisestä. Kehittäjä tyypillisesti suorittaa seuraavia merkittäviä askeleita kehityksessä ja suorittaa testausta sovellusohjelmille.

 

a) Määritä I / O-moduulit ja muisti muuttujien tiedon alueet.

b) Kehitetään merkintänimet kaikkien I / O ja muistimuuttujille. Tagien nimeämisessä tulisi  noudattaa yleissopimusta.

c) Määritä tekniikka jolla suoritetaan huolto ohitus. Jotkut käyttävät johdotettuja kytkimiä digitaalituloon, aloittaakseen huolto ohituksen. Toiset käyttävät valvottavia Data input tuloja käyttöpaneelissa. Joka tapauksessa, turvallinen käsittely on oltava

varmistettava ja pyrittävä välttää tahattomia ohituksia. Huolto ohituksista tulisii ilmoittaa.

d) Määritä anturi ja diagnostiikka ja käytä säännöllisen testauksen filosofiaa. Filosofia on määriteltävä tarkasti ja siihen olisi sisällyttävä asianmukaiset hälytykset testijakson aikana.

e) Määrittele tietoliikennemuuttujat muihin järjestelmiin reunaehtona SIS. Jos muuttujat ovat muistimuuttujia ne on osoitettava asianmukaisesti tiedon alueille, jotta ne voidaan käsitellä aliohjelmissa selkeästi. Muuttujia, jotka voidaan muuttaa muiden

järjestelmien reunaehdoilla tulisi olla tarkasti määritelty ja ne tyypillisesti sijoitetaan erityiseen luku / kirjoitus alueen muistiin.

f) Määrittele missä ja miten tapahtumasarja kirjataan ja tulisi ymmärtää sen vaikutus SIS:iin.

g) Kehittää mukautettuja toimintoja ja toimintolohkoja. Tämä mukauttaminen on erittäin toivottavaa, koska toistuvat toiminnot voidaan ohjelmoida, testata ja käyttää toistuvasti sovelluksissa. HUOM Toiminnot, funktiolohkot ja ohjelmat määritellään IEC 61131-3:ssä.

h) Päätä mitä turvalaiteintegrointi toimintoja ja muita toimintoja olisi sisällytettävä annettuun ohjelmaan. On suotavaa erottaa turvallisuutta ja muuta kuin turvallisuutta toiminnot eri osaksi erillisiä ohjelmia, jotta painopiste voidaan asettaa turvallisuuden kannalta kriittisille ohjelmille. On myös toivottavaa rajoittaa ohjelmien kokoa pienentämällä menetelmien määrää.

i) Sovellusohjelmien kehittäminen. Sovellusohjelma rakenne olisi oltava yhdenmukainen prosessin rakenteen kanssa. (esimerkiksi kemian laitoksen jokaisen eri prosessin olisi koottava eri ohjelmistoksi. Kussakin prosessiyksikössä erottelumenetelmä laitteiden välillä, helpottaa ymmärtämistä ja huoltoa).

j) Määritä oikea suoritusjärjestys verkoille ja logiikka kussakin ohjelmassa ja toteutus sekvenssissä ja haluttu toteutus kaikista sovellusohjelmissa. Varmista, että suorituksen järjestykset sovelluksen ohjelmissa noudattavat prosessin vasteaikoja.

k) Testaa sovellus ohjelmistoa seurannan avulla jos tällainen ominaisuus on mahdollista kehitys ympäristössä.

l) Lataa sovellus logiikalle.

m) Testaa kaikki logiikka tulot, lähdöt, sovellusohjelmat ja liitäntä muihin järjestelmiin.

  • No labels
You must log in to comment.