Blog

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kampuksen hankesuunnitelman kokouksessaan 5. toukokuuta. Päätös sisälsi ponnen riittävien opiskelijaterveydenhuollon tilojen sisällyttämisestä kampussuunnitelmaan.

Metropolian suurimmalle kampukselle Myllypuroon sijoittuvat korkeakoulun rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan toiminnot sekä korkeakoulun johto ja yhteiset keskitetyt palvelut. Esteettömäksi rakennettavan kampuksen huoneistopinta-ala on noin 42 000 htm². Kampuksen rakentamisen on suunniteltu alkavan 2016 ja työn valmistuvan 2019. Valtuuston päätöksen jälkeen Tilakeskus jatkaa hankkeen suunnittelua.

Lue lisää

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti Metropolian Myllypuron kampuksen hankesuunnitelman kokouksessaan 20.4.2015. Rakentamiskustannusten enimmäishinta on 165 miljoonaa euroa. Opiskelijoita Myllypuron kampukselle tulee noin 6000 ja henkilöstöä 500. Seuraavaksi hankesuunnitelma menee Helsingin kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Käyttäjälähtöinen hybridikampus -projekti kerää käyttäjätietoa kampussuunnittelussa hyödynnettäviksi sekä hanke- että toteutussuunnitteluvaiheissa.

Opiskelijoiden mm. oppimiseen, virkistymiseen ja startup-toimintaan laatimat tila- ja palvelukonseptit  ovat esillä Metropolian Leppävaaran toimipisteen aulassa. Näyttelyllä halutaan tuoda ideoita mm. Leppävaarassa ma 23.2. järjestettävään lukukauden ensimmäiseen kampusfoorumiin.

Projektin tuloksia esittelevä planssinäyttely kiertää kevään aikana Metropolian toimipisteissä, herätellen ideoita ja keskustelua kampustilojen toteutukseen. Näyttelykiertueaikataulu tarkentuu kevään aikana.

Lisää opiskelijoiden konsepteja

Näkymiä Metropoliasta Myllypurossa -tapahtuma keräsi yhteen kampussuunnitteluun osallistuneita opiskelijoita, opettajia, alueen asukkaita, yrittäjien sekä kaupungin virkamiehiä!

Myllypuron ostarin liiketila täyttyi perjantaina 21.11. Metropolian opiskelijoiden innovaatioista! Samaan aikaan asukastalo Myllärin salissa kerättiin käyttäjätietoa meneillään olevien innovaatioprojektien tueksi ja välillä pyörähdettiin tutustumaan ympäristöön Pauli Salorannan johdolla.

Opiskelijoiden ideat tulevalle kampukselle ovat nähtävillä asukastalo Myllärin ikkunoissa ja aulassa 27.11.2014 asti.

Valokuvia iltapäivästä
Tutustu posterinäyttelyyn

 

Eri alojen opiskelijat esittelevät yhdessä ideoimiaan palveluja ja yhteistyömahdollisuuksia alueen asukkaiden ja yritysten kanssa. Myllypuron asukkailta ja toimijoilta on kerätty ajatuksia ja toiveita kampusalueen aktiviteetteihin. Tavoitteena on rakentaa aluetta palveleva, yhteinen kampus. Tule mukaan jatkamaan keskustelua!

AIKA JA PAIKKA
pe 21.11. klo 12-16
Myllypuron ostarilla (päätapahtuma liiketilassa R-kioskin ja Jyväsen välissä)

Luvassa mm. raikkaita ideoita kampukselle, opiskelijoiden innovaatioita, keskustelua sekä pientä purtavaa. Tutustu ohjelmaan!

Ilmoittaudu mukaan 14.11. mennessä


Opiskelijoiden innovaatioprojektien tuloksia uutisoitiin 5.11. koteihin ja liikkeisiin jaetuissa Helsingin Uutisissa. Myllypuron kampus -teema oli osa Helsingin kaupungin Lähiöprojektin toimituksellista Esikaupungeissa tapahtuu -liitettä.

Lue koko juttu!

Sisustusarkkitehtuurin ja teollisen muotoilun opiskelijat ratkovat 10 opintopisteen jaksolla mm. miten Mylly-puroa voitaisiin nostaa esille kampusalueella, miten kampuksen tutkinto-ohjelmien osaaminen esitettäisiin aulatiloissa ja miten kierrätys kannattaisi ratkaista. Projektin aikana opiskelijat luovat tuote- ja palvelukonsepteja, jotka vastaavat näihin kysymyksiin.

Valmiit konseptit lisätään lokakuussa Hybridikampuksen wikiin. Seuraa työskentelyä ja tutustu välipresentaatioihin.

 

Degree in Social Services -opiskelijat tekivät kevään aikana kyselyselvityksiä Myllypuron asukkaiden tarpeista ja toivoista tulevalle kampusalueelle. Kyselyjen tulokset on koottu yhteenvedoiksi asukkaiden, nuorten ja Metropolian henkilöstön sekä ikäihmisten näkemyksistä (yhteenvedot englanniksi).

Sisustusarkkitehtuurin opiskelijoiden tehtävänä oli paneutua uuden kampuksen oppimis- ja opettajien työympäristöihin ja suunnitella Metropolian arvoja tukevia tiloja. Suunnittelu toteutettiin käyttäjälähtöisesti.  Konsepteihin valitut suunnittelualueet rajattiin siten, että ne kattoivat yksittäisen tilan tai tilakokonaisuuden. Suunnittelualueeseen voi kuitenkin lisätä myös rakennuksen piha-alueet ja lähiympäristön, jos ne tukivat lopullista suunnitelmaa ja konseptia. Suunnitelmissa pyrittiin myös pohtimaan konseptin soveltamismahdollisuutta muihin, jo rakennettuihin kampuksiin sekä tulevaan Arabian kampukseen.

Tutustu konsepteihin

Näitä ja muita kevään aikana syntyneita konsepteja esitellään Metropolian kampusfoorumissa 25.4.2014, joka järjestetään Leppävaarassa (Vanha maatie 6) klo 9-12. Tervetuloa!