Child pages
 • 2013-11-30 Vyyhtipeli Berliinissä 30.11.-3.12.
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Sanna ja Susanna matkustivat Berliiniin 30.11.2011. Tarkoituksena oli yrittää viedä Vyyhtipeli kansainväliseen ympäristöön niin, että peliä fasilitoi paikallinen fasilitaattori omalla kielellään. 

Susanna ja Sanna osallistuivat lauantaina Thanksgiving-illalliselle, johon osallistui luovien alojen toimijoita. Kyseessä oli Berliiniin asettuneen luovan alan yhteisön kokoontuminen. Susannaa ja Sannaa kiinnosti etenkin se, miten Vyyhtipeliä esitellään englanniksi ja minkälaisia ideoita sekä uusia paikkoja Vyyhtipelille syntyisi keskustellessa monialaisen joukon kanssa. Pelistä oltiin hyvin innostuneita.

Sunnuntaipäivä oli päätetty pyhittää tulosten kirjoittamiselle sekä maanantain pelin ohjeiden/tavoitteiden/ongelmakohtien aukikirjoittamiseen. On huomattu, että matkojen aikana syntyy paljon hyviä ideoita ja huomioita mutta niiden kirjoittamiselle ei ole aikaa. Työpaikalle palatessa asiat on jo "vanhentuneet" ja aukikirjoittaminen on hankalaa vaikka olisikin kirjoittanut asioista päteviä muistiinpanoja.

Peli sujui yli odotusten. Saimme solmittua kahden suuren ammattikorkeakoulun välille suhteen, joka on edennyt heti hyvin henkilökohtaiselle tasolle, koska olemme vaikuttaneet tutkijoiden jokapäiväiseen elämään. Saimme tilauksen jatkaa yhteistyötä ja matkustaa uudelleen Berliiniin ensi vuoden alussa. Olisi hyvin mielenkiintoista päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa uudelleen saman yhteisön kanssa, jolloin sekin olisi tulos pelin uudelleen käytettävyydestä.

Lauantai 30.11.2013

 • Thanksgiving -illallinen luovan alan toimijoiden keskuudessa

Sunnuntai 1.12.2013

 • blogikirjoittelua
 • Vyyhtipelin sääntöjen kääntäminen englanniksi
 • wiki-kirjoittelua

Maanantai 2.12.2013

 • tapaaminen HTW Berliinissä (Hocheschule für Tecknik und Wirtschaft) Julia Heisigin kanssa: tutustuimme Game Designin koulutusohjelman tuottamiin peleihin sekä kävimme läpi tiistain peliasioita, säännöt, jumit ja organisaation tarpeen pelille.
 • blogikirjoittelua
 • Pelille englanninkielinen käsikirjoitus

Tiistai 3.12.2013

 • peli HTW Berliinissä kolmen tutkimustiimin kesken, sekajoukkueilla. Pelikielenä saksa ja englanti. Tavoitteena saada tulos Vyyhti-hankkeen tulosten jalkauttamisesta.
 • huomioiden kirjoittaminen pelistä
 • matkustaminen kotiin

Lisäksi liitteenä blogikirjoitukset Berliinin matkalta:

http://vyyhti.metropolia.fi/blogi/vyyhtipelin-matkassa-haasteita-berliinissa/

http://vyyhti.metropolia.fi/blogi/illanvietossa-berliinissa-verkostojen-ja-yhteisollisyyden-tarkeys/

http://vyyhti.metropolia.fi/blogi/nalkapeli-vs-vyyhtipeli/

http://vyyhti.metropolia.fi/blogi/vyyhtipelin-matkassa-yhteistoiminnallisuus-syntyy-tekemalla-yhdessa/

http://vyyhti.metropolia.fi/blogi/kansainvalistyva-vyyhtipeli-htw-berliinissa/

http://vyyhti.metropolia.fi/blogi/jalkihoyryt-berliinin-pelista/

http://vyyhti.metropolia.fi/blogi/vyyhtipelin-matkassa-mita-jai-kateen-berliinista/

 

 

 • No labels
You must log in to comment.