Child pages
 • 2013-09-26 Projektiryhmän kokous Vyyhdin toimistolla
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Aika: 26.9.2013 10-12:14
Paikka: Vyyhti HQ, Hämeentie 153.
Paikalla:  Pirjo Tulikukka, Päivi Savolainen, Jussi Mankki, Jussi Linkola, Tomas Ruuhisalmi, Susanna Snellman

Projektikokous Vyyhti-päämajassa, syksyn ym. asioiden käsittelyä.

 

Muistio

 1. kuulumiset
  1. Susanna kertoi loppuseminaarissa yhtenä casena olevan Vaatelainaamon toimintamallista.
  2. Tomas esittäytyi projektiryhmälle. Toimii työharjoittelijana/assarina, tekee CQnA:ta, seminaarituotantoa ja erinäisiä muita juttuja. Opiskelee kulttuurituotanoa Metropoliassa.
  3. BearBB laajentaa palvelujaan ja alkaa tarjota intiimiä ja tunnelmallista kokoustilaa. Kannattaa pitää mielessä eri tilanteiden varalla.
  4. Helkassa tiedossa poissaoloja, jotka ovat jo kaikkien tiedossa.
  5. Metropoliassa on pyöritelty Vyyhti-aihepiiriin mukaisia rahoitushakuja liittyen Vyyhtipeliin ja Jumppiksiin.
 2. hankkeen taloustilanne
  1. On käytetty n. 70% palkkarahoista, eli rahaa on jäämässä yli. Ei voida aloittaa mitää uusia juttuja, koska projektisuunnitelma on lukittu ja henkilöstö on lukittu.
   1. Pirjo: voisiko siirtää rahaa esim. painokuluihin? Susanna: koko budjetti pitäisi avata, se on iso prosessi, edelliseen budjettimuutokseen meni aikaan n. 6kk.
   2. Päivi: voitasiinko Mikrokirjaa painaa lisää? Mahdollisesti (todo: Susanna)
   3. Päivi: matkakustannuksissa on vielä paljon käyttämätöntä rahaa. Pitää selvittää omavastuuosuuden koukerot, kun rahaa on jäämässä.
   4. Keskusteltiin edelleen rahoituksesta ja sen joustamattomuudesta. Onneksi uudella rahoituskaudella on tarjolla joustavampia rahoitusmalleja. Ryhmän mielestä olisi esim. hyvä, että projektin loppuvaiheessa käytettävissä olevia varoja voitasiin ohjata joustavasti projektin hyväksi, eikä lukittautua n. 3 vuotta sitten tehtyyn suunnitelmaan, vaan oppia muuttaa suuntaa tarvittaessa. Jussi M. esitti hyvän vertauksen: Shakki vs. Pokeri vs. Ruletti. Shakki on sääntöjen kautta ennustettavissa, taitavampi voittaa aina. Ruletti on onnenkauppaa. Pokeri on siitä välistä. Vyyhtiprojekti pelaa pokeria, mutta rahoittaja näkee pelattavan shakkia, jossa säännöt aina ohjaavat peliä.
 3. lopputapahtuman tuotanon tila
  1. Kutsut ja tiedotteet
  2. Vähän taustaa tapahtumasta: Osa Uusimaa-viikkoa, kulttuuripäivä. Tehdään yhdessä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Luovan Suomen ja Uudenmaan liiton kanssa. Iltapäivällä pelataan Vyyhtipeliä vaikutusvaltaisella pelaajaporukalla, maakuntajohtaja lähettää kutsut pelaajille.
  3. Susanna esitteli Vyyhti-tiimin tehtävänjaon seminaariin liittyen.
  4. Ideoitiin Special Guest Staria. Joku kiinnostava, luova tyyppi. 
  5. Tomas: Ääniartikkelien kuuntelunurkkaukseen on tulossa lisäkilkkeitä, iPadeja, joilla voi tutustua Vyyhti-tuloksiin sekä screenejä, joissa pyörii infoa ääniartikkeleista ja niiden kirjoittajista. Tuotekassit osallistujille, sisään ääniartikkelit muistitikuilla sekä Onnelan raprottin printattuna. Mitä muuta? Voisi kysyä Kaisu K:lta Metropolia-materiaaleja. Helkasta löytyisi kirjamerkit ja lasinaluset.
 4. lomakkeet Wikissä - esittelijänä Jussi Linkola
  1. Katsottiin, mistä löytyvät tarvittavat lomakkeet wikistä.
 5. Vyyhdin internetsivut muovautuvat tekemisen raportoinnin väyläksi - esittelijänä Jussi Linkola
  1. Jussi esitteli verkkosivujen nykytilannetta.
  2. Päivi: voisiko sivuilla edelleen olla selkeät nostot eri tapahtumista, esim. Hubin SomeChef-tapahtumasta ei löydy tietoa. JussiL: SomeChefin lisäämisestä ei ole tullut toimeksiantoa, listätään tietysti pyydettäessä mukaan. Mietitään vielä myös lopputapahtuman nostoa nettisivuille.
   1. Myös Lyhtyviikosta voisi lisätä infoa nettisivuille.
  3. JussiM esitteli pikaisesti SomeChef-konseptin.
 6. ääniartikkelit
  1. Ovat valmiit. Pyydetään kaikki, artikkelit Silenciolta. Aletaan sitten julkaista teaseria verkkoon. Soundcloud, yksi julkaisukanava, sinne mahtuu ilmaiselle tilille 120 minuuttia materiaalia.
  2. Esitellään jokainen artikkeli blogipostauksena, jokainen kirjoittaja voisi siis kirjoittaa esim. pienen esittelyn itsestään ja artikkelistaan.
  3. Pitkät versiot: Kun ääniartikkeli julkaistaan, olisi hyvä olla mukana myös täyspitkä versio artikkelista. (DL: loppuvuodesta.)
 7. Satu Onnelan raportin tilanne
  1. Voidaan painattaa raportti, 500kpl. Jaetaan 200kpl loppuseminaarissa osallistujille.
  2. Pirjo: raportissa on yksi verkostojohtajuutta havainnollistava taittosivu. Voisiko sitä painaa itsenäisenä, esim. A3-kokoisena huoneentauluna? Sitä voisi myös hieman viilata, esim. kirjasimen kokoa voisi kavattaa?
  3. Jussi selvittää Metropolian Valon kanssa asiaa (todo: Jussi)
 8. Itsearviointivetäytyminen
  1. Projektisuunnitelman mukaan itsearviointia tehdään vuosittain itsearviointivetäytymisissä. Tehdään itsearviointivetäytymien joulu-tammikuussa. Vastauslomake toimitetaan lokakuun puolivälissä. Hommataan ulkopuolinen purkaja, käytetään koko päivä ja syödään.
 9. Creative Q&A - esittelijänä opiskelijatuottaja Tomas Ruuhisalmi
  1. Ideana kokeilla sosiaalisessa mediassa palvelua, jossa kokeet yrittäjät vastaavat aloittelevien yrittäjien kysymyksiin. "Joustavaa, nopeaa mentorointia verkossa".
  2. Kuun loppuun mennessä pyritään saamaan osallistujilta pienet biot, jotka lisätään palveluun näkyville.
  3. Tiedotetaan kumppanien verkostojen kautta: Luova Suomi, Taku ry, Helsingin yrittäjät jne.
  4. Kokeillaan ja kerätään kokemuksia, kartoitetaan tarvetta tällaiselle palvelulle. Kokeilun kesto n. 3 viikkoa.
  5. Tomas kirjoittaa raporttia ja kokemuksia auki. Tiedot annetaan kumppaneiden hyödynnettäväksi.
  6. JussiM: montako vastaajaa? Jos on liian monta vastaajaa, menee homma sekavaksi ja oma osuus hämärtyy.
 10. muut asiat
  1. projektiryhmän terveiset ohjausryhmälle? (Ohry kokoontuu 10.10.2013). Jos tulee terveisiä mieleen, laittakaa Susannalle sähköpostia.
 11. seuraava kokous 
  1. Ehdotuksia? Lokakuun lopulla, ennen lopputapahtumaa..
  2. Ke 30.10.2013 klo 13 alkaen, paikkana Vyyhti-päämaja.

Lämpimästi tervetuloa!

 

You must log in to comment.