Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tässä työkorissa kehitellään maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden asiantuntija- ja esimiestehtäviin suuntaavaa koulutusta.

Tavoitteena on toimintamalli ja koulutuskokonaisuus yritysten ja työyhteisöjen maahanmuuttajataustaisten työpaikkakouluttajien ja -perehdyttäjien kouluttamiseen sosiaalisen median keinoin hyödyntämällä mm. wikejä, blogeja ja online-videota.

Työkorin blogi

uutisia, tapahtumia ja ajatuksia matkan varrelta

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot 2009 on myönntetty tänään Teklalle, REACHLaw'lle ja Muxlim-yhteisölle. Onneksi olkoon Muxlim Oy! Tässä Nelosen uutisvideo asiaan liittyen.

VOIMAA-hanke on tehnyt Muxlim Oy:n kanssa Community Manager -kehittämisohjelmaa, jonka tarkoituksena on perehdyttää verkkoyhteisöjen parissa työskentelyyn.

Videokokeilu etenee

Teimme eilen Riitta Metsäsen ja opiskelija Kim Holmlundin kanssa videointikokeilun. Tallensimme Riitan esityksen kulttuurieroista ja niiden vaikutuksista työpaikoilla ja yhteiskunnassa laajemminkin. Esitys oli muokattu perehdytyskäyttöä ajatellen tiiviiksi ja se voidaan myös jakaa pienempiin osiin eri käyttötilanteita silmällä pitäen.

Sisällöllisesti materiaali esittelee kulttuurin käsitettä, erilaisten yhteiskuntien vaikutusta kulttuuriin, kulttuurieroja ja niiden vaikutusta työyhteisöön. Luento valaisee eri kulttuuritaustaisten lähtökohtia ja suomalaista työkulttuuria, joten se on varsin monikäyttöinen kokonaisuus monikulttuuristen työyhteisöjen tarpeisiin.

Tällä viikolla on tullut eteen paljon uusia asioita. Tiistaisessa viikkopalaverissa Milla otti esiin yhteistyökumppaneiden (ei osatoteuttajat) kanssa sovittavien asioiden ja vastuiden sopimusyksityiskohdat. Mistä kaikista asoista tulisi sopia kirjallisesti ja missä laajuudessa? Tämä on hyvä kysymys, jota lähdin selvittämään Metropolian T&K-kehittämispalvelujen kautta. Talossa ei ole omaa lakimiestä, joten konsultaatiopyyntö lähti saamani ohjeen mukaan TKK:lle.

Tavallaan yllä olevaan liittyen myös HOK-Elannon yhteistyön yksityiskohdat ovat olleet selvityksen alla ja niitä selvitetään edelleen. Viime viikkoinen tapaaminen Hämeenlinnassa selvensi itse käytännön toteutusta mukavasti, eli tiedämme nyt aika tarkkaan, mitä olemme tekemässä.

Muxlimin yhteistyöhön liittyen ovat Community Manager -kokonaisuuden aihepiirit muotoutuneet mukavasti ja osa-alueiden asiantuntijoita on löytynyt. Ensi viikolla tapaamme John Greenen kanssa Muxlimia tilannekatsauksen ja jatkosuunnittelun merkeissä.

Itellassa on tapaaminen maanantaina. Nyt on tarkoitus sopia konkreettisesti jatkosta, eli kuinka kehitystyö jatkuu tästä eteenpäin. Itellan alkamassa olevat jouluruuhkat vaikeuttavat varsinaisen henkilöstön osallistumismahdollisuuksia, mutta varmasti kehittimisohjelmaa saadaan rakennettua eteenpäin.

Yleisesti ottaen tämän hetken tilanteessa on paljon liikkuvia osia ja haasteita. HKL:n kautta mahdollisesti rakentuva VOIMAA-yhteistyö itää ja vielä on tilausta lisäkumppanillekin.

Tästä jatketaan ensi viikkoon. Mukavaa viikonloppua ja hyvää isänpäivää kaikille isille.

Työelämäkorissa otettiin viikolla lähituntumaa pääkaupunkiseudun maahanmuuttaja-aihesiin hankkeisiin ja kehityspolkuihin. Jussi kävi SOMUS-projektin kutsumana ideoimassa sosiaalista mediaa hyödyntäviä palveluja, joilla maahanmuttajien kotoutumista tai suomalaisessa arjessa pärjäämistä voitaisiin edistää. Tilaisuuden tuotoksia on saatavilla VTT:n Owelasta. Ideoita voi myös vapaasti kommentoida kehittää eteenpäin 6.10. saakka. Tilaisuuden osallistujakaarti oli varsin monipuolinen, joten projektin etenemistä kannattaa seurata.

Lisäksi tavattiin Helsingin Oiva akatemiasta Mukaan! -hankkeen projektipäällikkö, jonka avustuksella etsitään VOIMAAlle kunnallista yhteistyökumppania pääkaupunkiseudulta.

Tänään alkoi Hämeen Sannan kanssa HOK-Elannon projektiin liittyvä verkkovälineen etsintä. Haussa on väline, joka toimisi muutaman lähiopetuspäivän sisältävän koululutusjakson aikana osallistujien viestintä- ja keskustelukanavana. Ning -yhteisöpalvelu on ensimmäinen ehdokas tähän osaan.

VOIMAA-työelämäyhteistyökumppani Muxlim Inc. on nimetty SIME-palkinnon semifinalistiksi yhdessä 35 muun nousevan pohjoismaisen tähtiyrityksen kanssa. Lisää tietoa SIME-palkinnosta, kanssakilpailijoista (mm. Spotify) ja valintaprosessista täältä.

Merkitse uutiseen label kori4, niin se näkyy tässä blogissa.

Suunnitelmia ja toimintaa, osallistu ja kommentoi

Yrityskumppanit


Aiheesta muualla

Unknown macro: {bookmarks}

Kaikki linkit | + Lisää uusi linkki (ohjeet)


 

 
You must log in to comment.