Child pages
 • 2013-08-30 Projektiryhmän kokous Vyyhdin toimistolla
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Aika: 30.8.2013 klo 10-11:54
Paikka: Vyyhti HQ, Hämeentie 153.
Paikalla: Susanna, Sanna, Jussi M., Nikita, Päivi & Jussi L. 


 

 1. Kuulumiset
  1. Jussi M. on jättänyt paikkansa Hub Helsingin puheenjohtajana. Jussi kuitenkin jatkaa Vyyhti-projektissa Hubin edustajana. Jotain muutoksia voi tulla siinä vaiheessa, kun Hubin uusi puheenjohtaja nimetään, mutta toistaiseksi mennään kuten tähänkin saakka.
  2. Helkalla tulossa Vyyhdin Facebook-koulutus syksyllä. Muuten on raportointiin liittyvää puuhaa yms. Päivi on lokakuussa 2013 yli 2 viikkoa tavoittamattomissa.
  3. Metropoliassa aikamoista haipakkaa, paljon peleja ja tuotannollisia töitä. Saatu jatkoaika tulee tosissaan tarpeeseen. Sanna, Susanna ja Jussä kävivät Scrum-koulutuksessa, jota yritetään soveltaa jossain muodossa projektin työssä.
  4. Mahdollinen ulkomaanmatka? Ei onnistu rahoituksen puolesta. Ei ole sellaisia perusteluja, jotka osuisivat yksiin projektisuunnitelman kanssa. Sen sijaan voidaan järjestää itsearviointityyppinen purkutilaisuus, johon voidaan hoitaa ulkopuolinen vetäjä.
  5. Keskusteltiin rahoittajan matkakorvausperusteista, jotka eivät aina mene yksiin hankkeen yhteisöllisiä työtapoja kehittämään pyrkivän otteen kanssa. Tämä voisi olla yksi asia hankkeen tuloksiin lisättäväksi: byrokraattisen rahoituksen ja luovasti toimivan projektin yhteensovittamisen haasteet. Kuitenkin on niin, että päättymässä olevan hankkeen matkustamisen perustelu on hankalaa, koska enää ei olla hakemassa uusia asioita, vaan hanke on päätösvaiheessa. Esimerkiksi tulosten esittely jossain seminaarissa voisi olla hyvä peruste.
   1. Mahdollisia tapahtumia: Rysä 2013
   2. jokin kiinnostava seminaari Tukholmassa, Krealab
   3. seminaari Kööpenhaminassa, pienten kulttuuritoimijoiden ja yksityissektorin vuoropuhelu ym. Next Financing Mix.
  6. Jos tulee kiinnostusta ja löytyy hyvät perusteet, kannattaa olla yhteydessä Susannaan, niin voidaan laatia rahoittajalle matkaesitys. Jos Susanna ei ole maisemissa, Jussi voi auttaa myös.
  7. Kaikkia projektityön haasteita ja epäloogisuuksia kannattaa tuoda esiin siirtovaikutustutkimuksessa, joka on vielä yksi hankkeessa tekemättä oleva toimenpide.
   1. Matkarahoitus
   2. Pienten toimijoiden haasteet olla mukana suurissa hankkeissa, joissa rahoitus haetaan takautuvasti 3 kertaa vuodessa.
  8. Maksatushakemuksen tilanne? Tulevaina maanantaina sulkeutuu, jonka jälkeen rahoittaja tarkistaa hakemuksen. Rahoittajan palautteita voitanee odottaa 2-3 viikon sisällä.
  9. Ensi viikolla on tosi paljon Vyyhtipelejä, yhteensä 10 joukkuetta pelaamassa.
 2. Vyyhdin tuotannot keväällä 2013
  • Lopputapahtuman (ke 6.11.2013) rakenne, aikataulu ja tuotannollinen tilanne. Neljästä "miniseminaarista" muodostuva kokonaisuus.
   • Osa 1. - Puheenjohtaja Jussi M. Hub Helsinki -  Rajaton yrittäjyys.
   • Osa 2. - Puheenjohtaja Uudenmaan liitto - Luova yrittäjyys nyt ja tulevaisuudessa (tämän voi muuttaa, ideoita?).
   • Osa 3. - Puheenjohtaja - Silja S, Luova suomi. - Sisäinen yrittäjyys.
   • Osa 4. - Puheenjohtaja - Siba? - Lost in Music.
   • Tapahtumassa jaetaan myös palkintoja.
   • Helkan tiedotteeseen menossa ennakkotieto.
   • Helkasta ja Hubista pitää saada nopeasti lista kutsuttavista.
    • Helka lähettää kutsut itse, niin se voidaan muokata kohderyhmälle sopivaksi.
    • Kutsut lähetetään ensimmäisen kerran torstaina 5.9.2013, ei ennen sitä.
   • Seminaarin purku 8.11.
  • Creative Q&A - yrittäjyydestä kiinnostuneille tarjottava kysymys-vastaus-palvelu. Avataan 22.10.2013.
  • Kokkisota, eli MasterChef of Some - verkkoläsnäolon kuninkuus 23.10.2013. Uusimaa-viikon ennakkotapahtuma Hub Helsingillä.
   • Miten kulut? Pitääkö kilpailuttaa? Todennäköisesti kyllä.
   • Voisiko Vyyhti-hoitaa ilmoittautumislomakkeet. Kyllä vain.
  • Lyhtyviikko - Kaksi Vyyhdin järjestämää luentoa Metropoliassa. Siivouspäivä ry ja yhteisömanagerointi sekä Mestarit, eli kultaajamestari Snellman ja kultaseppä Tarkkanen puhuvat oman osaamisen jakamisesta. 24.10.2013.
  • Yrittäjäilta - Yhteistyössä Made in Kallion kanssa, luovan alan yrittäjiä ja toimijoita kokoontuu 5.9.2013. Made in Kalliossa toimii saman katon alla luovan alan yrittäjiä, tiloissa myös kahvio. Kyseessä verkostoitumistilaisuus, n. 25 ihmistä. Tarkoitus luoda foorumi, jossa luovan alan toimijat voivat jakaa kokemuksia ja vinkkejä sekä jeesailla toisiaan.
   • Vieläkö mahtuu mukaan? Aika täynnä alkaa olla, mutta vielä voi 1-2 tyyppiä puristaa sisään.
  • Ääniartikkelit - Ovat valmiit! Tulee kuuntelupiste seminaariin, julkaistaan myös äänikirjana nimellä Luovan yrittäjyyden ensiaskeleet. Lisätään artikkelit myös verkkoon siten, että ääniartikkelin pitkä versio on tekstinä.
  • F2F-somepalvelu Hubin tiloissa? - Idea heitettiin ilmaan CQnA:n suunnittelupalaverissa. Katsotaan vielä, saadaanko järjestettyä.
 3. Hankkeen loppuarviointi ja muita aikatauluja
  1. Järjestetään esim. joulukuun alkupuoliskolle ulkopuolisen fasilitaattorin vetämänä loppuarviointi. Varataan koko päivä.
 4. Seuraava kokous
  1. Viikko 39, 26.9.2013 klo 10 alkaen Vyyhti-päämajassa, Hämeentie 153.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 11:54.

You must log in to comment.