24.11.2008

Läsnä: Mauri Kaipainen, Kersti Peenema, Jussi Linkola, Juhana Kokkonen

Aloitimme Tallinnan yliopistossa keskustelemalla testituotannon lähtökohdista ja loimme kaikille osallistujille tunnukset Tokboxiin, jota aioimme käyttää testissä.

Lähtökohdaksi sovimme sen, että yrittäisimme keksiä hajautetulle, monipaikkaiselle opiskelijaseminaarille toimintakonseptin ja kokeilisimme sitä työpajassa käytännössä.

Kävimme yliopiston vieressä sijaitsevassa thairavintolassa syömässä todella maukkaat lounaat ja jatkoimme keskustelua videon käyttöominaisuuksista, omista elearning-kokemuksista ja omista tutkimusintresseistä. Tämän jälkeen siirryimme seminaariryhmän (Jussi, Kersti ja Juhana) vanhaan kaupunkiin kahvilaan, jossa luonnostelimme konseptoimamme seminaarin toimintamallin ja/tai prosessin.

Koska kahvilassa ei ollut hyvin toimivaa nettiyhteyttä jatkoimme työpajaa hotellimme ala-aulassa, joka osoittautui erittäin hyväksi työskentelypisteeksi. Perustimme testiseminaarille blogin, kokeilimme sen yhydessä myös Disqus-kommentoitipalvelua ja kuvasimme Kerstin presentaatiovideot. Myöhemmin Jussi vielä kuvasi oman opponenttivideonsa. Juhana ja Mauri (etänä) kommentoivat tekstimuodossa videoita.

Päivä oli tässä vaiheessa jo pitkällä, joten lopetimme työskentelyn ja siirryimme von Krahlin ja Kaheksan kautta nukkumaan.

25.11.2008

Läsnä: Kristjan Jansen, Kersti Peenema, Jussi Linkola, Juhana Kokkonen

Aluksi keskustelimme pitkällisesti uuden osallistujan Kristjanin kanssa tekemistämme valinnoista ja hänen kokemuksistaan ja hyvästä kritiikistään. Sen jälkeen kokeilimme itse liveseminaaria Tokboxilla, jossa Kristjan, Kersti ja Jussi olivat "samassa tilassa" ja Juhana osallistui seminaariin etänä. Tämän jälkeen keskustelimme kokemuksista ja sovimme, että Kersti kirjoittaa "wrap-upin" seminaarisimulaatiosta myöhemmin kotonaan ja kaikki kirjoittavat omista kokemuksistaan seminaariblogiin muutaman päivän sisällä hetken pureskelun jälkeen.

Kokonaisuudessaan kokemus ja työpaja oli erittäin positiivinen kokemus. Liikkuminen paikasta toiseen ja työskentely esim. hotellin aulassa toivat työpajaan epäformaalisuutta, joka oli ainoastaan hyvä ja keskustelua piristävä asia.

You must log in to comment.