Child pages
  • Wikin käytön pikaopas
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Alla pikaopastus wikin saloihin. Lisää apua ja ohjeita löytyy Confluencen infosivustolta ja infosivun pikaoppaasta. Voit myös pyytää apua Pyydä apua wikissä-sivulla.

Sisäänkirjautuminen

Jotta kirjoittamasi kommentit ja editoinnit näkyvät sinun tekeminä, pidä huoli, että olet kirjautunut wikiin omilla tunnuksillasi (samat kuin muissakin Metropolian järjestelmissä). Kirjaudu sisään palveluun oikeassa yläkulmassa olevasta Log in -linkistä.


Linkit

Wikissä on kahdenlaisia linkkejä. Harmaat linkit ovat tavallisia linkkejä, joita klikkaamalla pääsee olemassa olevalle sivulle. Punaiset linkit ovat linkkejä sivuille, joita ei ole vielä olemassa. Painamalla punaista linkkiä pääset uuden luotavan sivun editointitilaan. Se toimii siis samalla tavalla kuin tavallinenkin wikisivun editointi (ks. alla). Kun olet tallentanut uuden sivun, punainen linkkikin on muuttunut harmaaksi, koska olet luonut wikiin uuden sivun.


Sivun editointi

Voit editoida tekstiä sillä sivulla, jolla juuri olet painamalla sivun oikeassa yläkulmassa olevasta Edit-linkistä.


Sivun kommentointi

Jos haluat kommentoida sivua tai käydä keskustelua sen sisällöistä, voit tehdä sen painamalla sivun vasemmasta alalaidasta "Add Comment" -linkkiä. Kommentin kirjoituslaatikko ilmestyy, johon voit kirjoittaa. Voit myös vastata aiempiin kommentteihin painamalla kommentin alla olevaa linkkiä "Reply".


Missä olet?

Jos et tiedä missäpäin wikiä olet, näet sivurakenteen vasemman yläkulman "leivänmurupolusta". Painamalla polun linkkejä pääset liikkumaan wikin tietohierarkiassa.

  • No labels
You must log in to comment.