Child pages
  • Tehtävärata Heinimo
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

1) 
Punavuori

Helsingin kaupunki on valinnut Punavuoren vuoden 2013 kaupunginosaksi. Keksi Punavuorelle kolme iskevää vaihtoehtoa sloganiksi.

Punavuori - viihdy Helsingin ytimessä.

Punavuori ei jätä kylmäksi.

Punavuoressa on kaikki.

2) 
Sissimarkkinointi

Kehitä kaksi sissimarkkinointitempauksen konseptia uuden virvoitusjuoman lanseeraamiseksi. Juoman nimi on True Fruit ja se on uusi, lisäaineeton janojuoma.

Urheiluhallien ja kuntokeskusten pukuhuoneiden penkeille käydään jättämässä True Fruit -pulloja, joiden kaulaan on kiinnitetty viesti: ”Tahdon virkistää sinua! Ole hyvä ja nauti. Terveisin uusi lisäaineeton ystäväsi, True Fruit.”

Helteisenä kesäpäivänä muutamalle kaupunkien suosituimmille piknikalueille levitetään iso värikäs kangas (True Fruitin väreissä), jossa lukee ”Tahdon virkistää sinua! Asetu tähän.” Kankaalla on piirrettynä kahden tai kolmen lepäilevän ihmisen ääriviivat. Sivummalla piilossa odottelee pari True Fruit -edustajaa. Kun joku asettuu viltille, edustajat säntäävät paikalle. Toinen kantaa mukavaa musiikkia soittavaa mankkaa, toisella on kylmälaukussa True Fruit -juomia. He kysyvät ”Mitä saisi olla? Mansikan, mangon vai päärynän makuinen True Fruit?” ja leyhyttelevät viltillä löhöileviä ihmisiä viuhkoilla kuin keisaria ikään ja antavat vaikkapa hartiahierontaa. Samalla he kertovat uudesta juomasta. Kun ensimmäiset löhöilijät saavat tarpeekseen edustajien jutuista, he antavat luonnollisesti tilaa seuraaville, mikäli sellaisia on jonossa. Jos jonoa ei synny, viltti kerätään ja viedään uuteen paikkaan.

4) 
Tiedote

Valmista tiedote Helsingin Metron 20-vuotisesta taipaleesta lähetettäväksi tiedotusvälineille. Mitä napakampi, hauskempi ja tiiviimpi - sitä paremmat mahdollisuudet sillä on tulla julkaistuksi. Otsikko: Metro juhlii synttäreitä.

Tiedote: Metro juhlii synttäreitä

Helsingin Metro täyttää 20 vuotta perjantaina 18.2.2013. Maanalainen liikenneväline juhlii merkkipäiväänsä erilaisin yllätystempauksin sekä toivottamalla kaikki matkustajat kyytiinsä veloituksetta perjantain ajan.

20 helsinkiläistä oppilaitosta onnittelee kaupungin oranssia ylpeyttä järjestämällä perjantaina metrojunissa ja -asemilla iloisia yllätystempauksia. Metromatkustajat pääsevät nauttimaan mm. Metropolia Ammattikorkeakoulun terveydenhoitajaopiskelijoiden tarjoamista ergonomia-analyyseistä sekä Taideyliopiston kuvataidetta ja teatteria yhdistelevistä performansseista.

Metron 20-vuotiseen historiaan pääsee tutustumaan metroasemille ja niiden läheisyyteen kiinnitettyjen opastekylttien avulla. Opasteita löytyy myös tulevan Länsimetron työmaa-aidoista sekä Munkkivuoren ostoskeskuksesta, joka oli 80-luvulla tarkoitus liittää metroverkkoon. Historiaopasteet ovat esillä maaliskuun loppuun saakka, jolloin kaikki opastekyltit löytäneiden ja niiden sisältämän QR-koodin matkapuhelimellaan skannanneiden kesken arvotaan kaupunkiliikenteeseen liittyviä yllätyslahjoja.

Metrolla matkustaminen on juhlapäivän ajan maksutonta. Muut HSL:n liikennevälineet säilyvät maksullisina, joten metrosta toiseen liikennevälineeseen vaihtavien matkustajien on hankittava matkalippu vaihdon yhteydessä.

5) 
Työhakemuksen liite

Tee työhakemuksesi liitekirjoitus otsikolla “Kolme tärkeintä opettajaani”

Kolme tärkeintä opettajaani

Digitaalisen viestinnän maailmaan ei ole oikoteitä, ja oppikirjojakin löytyy hyvin vähän. Jos löytyykin, ne eivät pysy ajan tasalla tekniikan ja toimintatapojen kehittyessä. Minun tieni alalle alkoi lapsuudesta, jolloin isäni tutustutti minut tietotekniikan maailmaan kädestä pitäen. Hän selitti tarhaikäiselle kärsivällisesti, mitä ”internet” tarkoittaa ja miksi se mullistaa maailman. Olen ollut internetissä koko ikäni, ja kiitän siitä isääni.

Toinen tärkeä opettajani on ollut netissä kommunikoivien, usein anonyymien nuorten naisten verkosto. Teini-ikäisenä suosikkiaktiviteettini oli kotisivujen tekeminen: itselle, kavereille ja vaikkapa suosikkikirjoille. Selasin muiden tekemiä sivuja, lainasin ideoita ja kopioin koodipätkiä saadakseni aikaan jotain omaa ja uudenlaista. Myöhemmin, aikuisuuden kynnyksellä minua opetti runsas ja kukkiva blogimaailma, jossa niin ikään oli otettava mallia kokeneemmilta parhaiden käytäntöjen löytämiseksi niin kirjoitustyylin, aiheiden kuin vuorovaikutuksenkin saralla. Ylläpidin muutaman vuoden ajan omaa, uskollisen lukijakunnan saavuttanutta blogiani, joka poiki minulle lopulta vakituisen työpaikan verkkoviestinnän alalla.

Kolmas ja tuorein opettajani on Metropolia Ammattikorkeakoulu. Digitaalisen viestinnän opinnot tiivistivät yhteen sen, mitä olin jo muualta oppinut, ja toivat mukaan aimo lastin varmuutta ja asiantuntemusta. Erilaisten harjoitus- ja asiakasprojektien kautta olen saavuttanut tason, jolta on hyvä ponnistaa työelämään jatkamaan oppimista ja opitun soveltamista.

  • No labels
You must log in to comment.