Child pages
  • Sonjan päiväkirja ja tuntikirjanpito
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

16. ja 17.1. en päässyt paikalle.

*13.2. *Pääsin mukaan suunnitteluun. Onnekseni käytiin läpi koko projektin kehykset, eli mitä tehdään, millä resursseilla ja millä ehdoilla. Aikaisemmalla kerralla oltiin kuulema ideoitu laajemminkin erilaisia tapoja toteuttaa opasteita. Tällä tapaamisella tehtiin alustava työnjako sen vuoksi, että päästäisiin ryhmissä ideoimaan eri osa-alueita. Itse olin mukana konseptin suunnittelussa. Mietimme kolmen ryhmässä erilaisia tolppien väliin kiristettäviä kankaita. Toinen vahvoilla ollut idea oli tolppien päällystäminen jollakin materiaalilla, esim. pahvilla.

Muiden ryhmien pohdinnoista tuli esiin viirit, joita ripustettaisiin tolppiin. Toinen idea oli teltan keskelle tuleva pylväs, jossa olisi suuntaviitat eri osastoille.

Seuraavaa tapaamista varten sovittiin, että jokainen suunnittelee ja tekee havainnekuvan jostain opasteratkaisusta. Vaihtoehtoina viirit, käärityt tolpat ja suuntaviitat.

27.2. Tätä tapaamista varten olin tehnyt havainnekuvan viireistä. Mielestäni opasteiden tulisi olla sen verran ylhäällä, että ne näkyisivät kaikkialle teltassa. Lähdin kehittelemään kolmiomallisen viirin ideaa niin, että se olisi suoraan kulmista tolppaan kiinnitettävä. Viirien taustavärinä toimii osaston oma väri, ja niissä lukee osaston nimi. Tein kuvan melko pikaisesti, ja olin varma muiden kuvien olevan viimeistellympiä. Kävikin niin että olin ainoa jolla oli kuva tehtynä, joten se päätettiin toteuttaa.

Päätettiin tehdä lopullisempaa työnjakoa. Meitä oli paikalla aika vähän, joten lista jäi tietenkin puolitiehen. Itse päätin liittyä AD tiimiin. Loput voisivat käydä wikissä lisäämässä itsensä haluamaansa ryhmään.

Koska aikataulu alkaa tässä vaiheessa olla jo melko tiukka, päätimme sopia muutaman lisätapaamisen. Itselläni oli tämän tapaamisen jälkeen jo varmempi olo siitä, että projektista tulee jotain, kun saatiin selkeä suunta mitä lähdetään suunnittelemaan ja toteuttamaan. Toivottavasti ensi kerralla saadaan aikaan jo hyviä ideoita viirien ulkoasusta ja teemasta.

Samalla kun projekti alkaa saada muotoaan, alkaa tuntua yhä enemmän siltä, että tämä on itselleni tosi hyödyöllinen projektikokemus. Vastaavanlaisia oikeita työelämäprojekteja on opiskelun aikana hyvin harvassa, joten olen tyytyväinen että lähdin mukaan tähän aikuisopiskelijoiden versioon. Työskentely on erilaista kun on tekemisissä kokeneiden työelämässä olevien ihmisten kanssa. :)

6.3. olin sairaana, enkä päässytkään mukaan.

13.3. On kyllä osoittautunut hyödylliseksi tuo facebookin ryhmäsivu. Kaikki uudet infot tulee heti tiedoksi, kun aktiiviset projektipäällikkömme ilmoittaa niistä :)

Luin tapaamismuistiosta, että AD:t tekevät havainnekuvat seuraavaa tapaamista varten maanantaiksi. Kiirehän niiden kanssa tuli. Vielä maanantaina kun piti kuvia tehdä kotona, oli niin kauhea olo, etten pystynyt ruutua katsomaan. Sain kuitenkin tehtyä tiistaina kuvan viiristä, sekä yleiskuvan teltan poikkileikkauksesta, eli siitä miten viirit sijoitettaisiin eri käytäville. Banderollia en ehtinyt edes miettiä. Mielestäni konseptiryhmän tekemä suunnitelma oli hyvä ja toimiva. Facebookissa käynnissä olevan kiivaan keskustelun olin kuitenkin epävarma miten postikortti-tyyliä lähestyisin, joten päätin jättää ne elementit jälkityöhön.

Tapaamisessa käytiin kuvani läpi, ja sain paljon hyödyllistä palautetta ja ideoita uusia versioita varten. Sovittiin, että AD-tiimiläiset hiovat vielä ehdotuksiaan, ja sopivat keskenään mikä leiska esitellään Kepalle.

16.3. Deadline AD-tiimin leiskauksille oli nyt perjantaina, ja tänään sainkin purjeopasteet ja banderollit valmiiksi. Ensi viikon tiistaihin mennessä päätetään tiimin kesken, mitkä esitellään Kepalle. Facebookissa oli puhetta että valitaan kaksi esittelyyn.

19.3. Juteltiin Lean, Maijan ja Lauran kanssa leiskojen valinnoista. Annea ei ole onnistuttu lisäämään viestiketjuun, mutta hänellä olikin henk.koht. kiireitä, ja osallistuu kurssiin aktiivisemmin vasta myöhemmässä vaiheessa. Koska mun ja Lean leiskat olivat ainoat, jotka olivat valmiita ja ns. vaatimusten mukaiset, päätimme valita ne. Sovittiin, että huomiseen mennessä löytyy viimeistellyt versiot valitsemistamme versioista wikistä.

20.3. Työstin valmiiksi ne purjeopasteet ja banderollin, joista Lean kanssa puhuimme eilisiltana skypessä. Lisäsin ne Wikiin. On hyvä että perustettiin AD-ryhmän kanssa oma keskustelu facebookiin. Saadaan käytyä asioita läpi ilman, että koko muun ryhmän tarvitsee niitä lueskella.

26.3. Tapaaminen. Käytiin läpi muistio Kepa-tapaamisesta. Purje-leiskat oli hyväksytty, ja banderollikin tulee kai toteutumaan, mutta se jäi vielä vähän auki että millä tavoin. Allekirjoitimme sopimukset, jolla luovutamme töidemme oikeudet Kepalle. Käytiin vielä läpi työjakoa, ja listattiin osallistujat kullekin päivälle. Nyt vaikuttaa jo olevan hyvällä mallilla nuokin.

Tämän kerran jälkeen jään odottelemaan tietoa banderollista, eli mitä muutoksia siihen pitää tehdä, minkä kokoiseksi suunnitellaan jne. Lupasin tehdä myös rakennekuvan purjeopasteista, eli kuvan, missä näkyy kiinnitystapa. Toisin sanoen reiät ja listakujat.

Illalla tein ekan version, ja seuraavana päivänä vielä muutaman lisää, kun ei ollut tapaamisessa puhetta siitä, että kuvaan tulisi lisäksi kaikki mahdolliset tiedot painotyöstä ja toteutuksesta. Sitten tiedot tuli facebookissa vähitellen sitä mukaa kun sain aina uuden version wikiin. Näissä tilanteissa aina harmittaa, kun menee älyttömästi turhaa aikaa pieniin asioihin. Noh, tulipa vihdoinkin valmiiksi :)

1.4. Pari päivää sitten tuli Kepan graafikolta palautetta banderollista. Lupasin tehdä muutoksia leiskaan. Tänään aloitin muutostyöt, ja huomasin että ohjeet olivat aika epäselvät. Puhuttiin, että liila väri muutetaan turkoosiksi, ja olisi hyvä käyttää nimen omaan mahdollisuuksien tori -värejä. Silti jäi epäselväksi, mitkä ovat Mahdollisuuksien tori -värejä, ja mitkä maailma kylässä -värejä. Eli ilmeisesti osittain olin banderollissa käyttänyt tori-värejä ja osittain maky-värejä. Tarkennuspyynnön jälkeen sanottiin, että muuten ok, mutta liila vaan pitää muuttaa. Sen siis tein, mutta väärin ne varmaan vieläkin on :) Lisäksi mulla oli jostain syystä väärä vihreä, joten muutin senkin oikeaksi.

Toinen toive oli, että logon ympärillä olisi enemmän tilaa.

Alkuperäinen bannerisuunnitelma oli 3m korkea, lopullinen toive 2m, pituuden ollessa 9,6m. Koska uusi leiska on aika paljon matalampi, totesin yhden logon jäävän aika pieneksi lakanan kokonaisalaan nähden. Päätin siis käyttää kahta logoa. Sommittelin väriraidoista samalla idealla uudenlaisen ilmeen. Jätin raitojen väliin valkoista, jotta kokonaisvaikutelma jäisi ilmavammaksi.

Olen varma, että leiskaan pitää vielä tehdä muutoksia, mutta ilmeisesti tähän tottuu. Oikean asiakkaan kanssa todennäköisesti aina saa viilata suuntaan tai toiseen ja moneen kertaan, tämä on ihan hyvää harjoitusta mulle, joka olenkin ryhmän ainoa "keltanokka" :)

17.4. Kepan tapaamista varten tarkisteltiin, onko kaikki tarvittava wikissä. Tein pyynnöstä banderolliin ohuen kehysviivan, jotta näkyisi paremmin valkoisesta taustasta.

24.4. Tapaaminen. Käytiin taas läpi projektin tilanne. Sovittiin, että viirit ja banderollit viimeistellään painovalmiiksi, jahka materiaalivaatimukset on tiedossa. Puhuttiin myös kurssin suorittamisesta ja työmäärän jakautumisesta. Jokainen tekee tuntikirjanpidon jälkeenpäin kurssin puitteissa tehdystä työstä.

25.4. Painomatskujen speksit löytyi Brandfactoryn nettisivuilta. Keskusteltiin Lean kanssa työstämisestä.

26.-27.4. Työstin banderollin painovalmiiksi: Parissa asiassa piti konsultoida Leaa ja googlettaa, mutta asiat selvisi ja sain oikean väriprofiilin käyttöön. Skaalasin bandiksen lopulta 1:10 kokoon, sillä 9,6m canvasta ei voi ind:lla tehdä.

Näyttäisi siltä että mun osuus on valmis. Luulen tosin että työtunnit eivät tule riittämään 10 pisteeseen... katsotaan.

 

Tuntikirjanpito

 

 

 

 

pvm

tunnit

tehtyä

 

 

 

12.2.

1

tutustuin kurssin ekan tunnin matskuihin

 

 

 

13.2.

4

tapaaminen

 

 

 

26.-27.2.

5

viirien ideointia ja havainnekuvien työstöä

 

 

 

27.2.

4

tapaaminen

 

 

 

12.-13.3.

5

viirien ensimmäiset leiskaukset

 

 

 

13.3.

4

tapaaminen

 

 

 

15.-16.3.

10

viirien ja banderollien leiskausta

 

 

 

19.3.

4

keskustelua leiskoista sekä hiomista

 

 

 

20.3.

6

valitut viirit valmiiksi

 

 

 

26.3.

4

tapaaminen

 

 

 

26.3.

2

rakennekuvan tekoa ja viirin mittojen viilailua, lisäys wikiin

 

 

 

27.3.

2

rakennekuvan uudelleen työstöt facebook-keskustelun perusteella ja wikiin lisäilyt

 

 

 

1.4.

12

banderollin muutostyöt ja selvittely: värien kanssa oli epäselvyyttä, joten vei aikaa. Suunnittelin ensin yksi- ja sen jälkeen kaksilogoisen banderollin. Tuntui toimivan paremmin.

 

 

 

17.4.

2

reunaviivan lisäys ja keskustelua

 

 

 

24.4.

4

Tapaaminen

 

 

 

25.4.

1

Keskustelua Lean kanssa painomatskuista

 

 

 

27.4.

6

Banderolli painovalmiiksi sekä mittojen hiomista

 

 

 

22.5.

4

tapaaminen

 

 

 

24.5.

4

rakennusaamuna 8-12

 

 

 

koko kurssin ajalta:

 

 

 

 

3

päiväkirjan kirjoittaminen

 

3

tuntikirjanpidon teko: kaikkien tehtyjen töiden läpikäynti, fb sivun uudelleen lukemista

 

4

facebookpostausten luku, 22.5. mennessä 101 postausta keskusteluineen, jokaisen lukemiseen keskimäärin 15min. Kirjoittelut varmaan tunti päälle.

 

 

 

 

 

 

Yhteensä

94h

 


  • No labels
You must log in to comment.