Child pages
  • Petra - innovaatiopäiväkirja
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Maanantaina 23.4.

Sovittiin Jessin kanssa viime viikolla, miten edestään Somen kanssa. Kepa lopultakin hyväksyi suunnitelman, vaikkei se tosiaan kuulunutkaan alkuperäiseen toimeksiantoon. Sovimme, että Jessi alkaa työstää päästrategiaa ja itse alan työstää aihioita päivityksistä. Pari ideaa
sainkin jo viikonlopun aikana ylös. Huomenna on taas tapaaminen ryhmän kanssa, jossa koostetaan asiat, missä mennään.

Maaliskuu, huhtikuu

Olemme tavanneet pari kertaa koko ryhmän kanssa. Tapaamisissa käyty asioita liittyen opasteisiin; kokoa, värejä, matskuja jne. AD-tiimi tehnyt hyvää työtä! Lisäksi olemme omassa minitiimissä Jessin kanssa suunnitelleet somea. Ensimmäinen suunnitelma ei sellaisenaan mennyt Kepasta läpi, joskaan koko suunnitelmaahan eivät osanneet odottaa. Teimme uuden suunnitelman 11.4. ajatuksella, että myydään ensimmäinen idea uudelleen läpi. Emme oiken keksineet järkeä tehdä kahta statuspäivitystä facebook-sivulla...miksi? Kepa voisi vaikka ehdotuksen pohjalta miettiä ensi vuodeksi uudenlaista konseptia someen - ottaa mukaan jotain muutakin kuin facebookin.

Tiistaina 6.3.2012

Meillä oli lukkarin ulkopuolinen tapaaminen Maran työhuoneella. Kehitimme konseptia tai ehkä enemmänkin teemaa kasaan, jostai saimme tehtyä AD-tiimille työohjeet. Tiukka aikataulu huolestuttaa, saammeko kaiken valmiiksi 22.3. tapaamiseen. Teemme Jessin kanssa some-suunnitelmaa, ja varmaan avustan myös Minnaa viestintäsuunnitelman tekemisessä. Tarkoitus siitäkin saada 22.3. tapaamiseen ehdotus. Kun/Jos molemmat hyväksytään, jatketaan työskentelyä, eli molemmissa olemme vasta suunnitteluvaiheessa, ja tapaaminen näyttää, mitä voidaan toteuttaa.

Toivon, että muutkin aktivoituisivat, että saisimme oikeasti tekijöitä, eikä ainoita aktiivisia työllistetä jokaisella kohdalla...

Maanantaina 27.2.2012

Sairaana kotona. Tiistain aikana lueskelin wikistä kaiken sinne ladotun materiaalin, nakitin itselleni työroolit ja odottelen seuraavaa tuntia ensi viikon tiistaina, että päästään työn touhuun.

Maanantaina 13.2.2012, Metropolia, Hämeentie

Pitkän aikavälin jälkeen palautimme muistiin, mitä viime kerralla sovittu ja tehty. Raisa kertoi lisätietoa, jota saanut KEPAsta; telttakuvia, infoa, jotka valaisivat asiaa hieman eteenpäin: mitä saamme tehdä ja mitä emme. Osa ideoista pitää jättää käyttämättä, mutta esimerkiksi budjettimahdollisuus helpottaa tekemistä hieman. Toisaalta harmi ettei sponsorointia voi käyttää niin kuin ajattelimme, toisaalta luulen, että tämä helpottaa meidän tehtävää, ettei niitä lähdetä hankkimaan. Yleensä liian monta kokkia pilaa sopan...niin sanotusti, ja varsinkin taho, jonka rahaa käytetään tuo omat kuvionsa mukaan asiaan.

Mielestäni saimme tunnilla hyviä ideoita, joita lähteä viemään eteenpäin: viirit, tolppien päällystäminen, tienviitat. Hauska nähdä, kuinka monta erilaista kuvaa tulee ja miten muut asian näkevät! Haasteellinen kurssi on edelleen ja välillä hirvittää voimmeko oikeasti täyttää tavoitteet eli tuoda jotain uutta, näkyvää ja erottavaa torille. Toivottavasti! Ja Toivottavasti ihmisten hermot kestää ja jaksaa ryhmätyön osalta tässä projektissa. Roolitus varmasti helpottaa asiaa jatkossa. Torstaina tapaamme KEPAn, joten moni asia saanee kirkastuksen. Ja ehkä hekin saavat olotilan ettei me olla ihan mikään turha sakki, vaan ammatitaitoa löytyy suuntaan jos toiseenkin. *over*

Tiistaina 17.1.2012, Metropolia, Hämeentie

Jatkoimme ideoimistekniikan parissa, tavoitteena työstää jo hieman etukäteen Maailma on kylässä festarin projektia. Projektia on hankala miettiä ideoimistekniikan kautta, koska mielessä herää koko ajan enemmän ja enemmän kysymyksiä, vaikka tavoitteena oli tyhjentää mieli eikä antaa kysymysten tulla ideoiden edelle. Valitettavasti tämä ihmismieli ei toiminut sillälailla, koska on niin rutinoitunut tapahtumien ja muiden projektien myötä, että samantien alkaa suorittamaan ja miettimään mitä, missä, milloin, ehditäänkö...

...haasteena onkin aikataulu, seuraava tapaaminen vasta helmikuussa, ja se, että pääsemme heti seuraavalla kerralla sellaisten ideoiden pariin, joita voi jo oikeasti miettiä, että lähdetään tekemään. Hieman huolestuttaa keksimmeko niin hyvän idean, että pystymme sen toteuttamaan ilman budjettia ja saammeko hankittua sponsoreita. Ja mitä kaikkea festarin organisaatiolta tulee raameja, joiden puitteissa idea toteutetaan. We'll see.

Maanantaina 16.1.2012, Metropolia, Hämeentie

Kurssi "Innovaatioprojekti" alkoi. Tunnilla esiteltiin kurssin tehtävä, joka oli mielenkiintoinen - pääsemme tekemään Maailma on kylässä festarille ns. messualueen löydettävyyden ja hahmottamista helpottavan konseptin. Lähinnä se pitää sisällään ajatuksen, miten voisimme visuaalisin elementein erottaa eri teemat omiksi alueikseen ja helpottaa kävijän elämää, jotta löytää etsimänsä tai ylipäätänsä edes hahmottaa tilan ja mitä siellä on. Haastavaa, koska budjetti lähtee 0 eurosta.

Illan tunnilla oli mukana vieraileva opettaja Eeva Meltio, joka kertoi ideoimistekniikoista. Mielenkiintoisia asioita. Olisi ollut mukava keskustella ja pohtia niitä pidempäänkin. Jatkoimme lopputunnin yhden ideoimistekniikan parissa virittäytyen kurssin tehtävänantoon. Tunti oli hyvä ja uskon tiedän, että se antoi jo sellaisenaan ajatuksia ja lisää työhön - seuraavana päivänä töissä tuli loistava idea. Joko täältä johdettuna tai miten vain - jokin toimi.

  • No labels
You must log in to comment.