Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Keskustele Opinnäytetyöskentelystä

Reititin luo väylän opinnäytetyöskentelyyn opiskelijan, opettajan ja työnantajien välille. Opinnäytetöille tuotetaan näkyvyyttä ja työskentelystä eri tahojen välillä pyritään samaan joustavampi. Sosiaalisella medialla on prosessissa iso rooli. 

Mitä sosiaalisen median palveluita (esim. Facebook, Google+, Google Docs) olet käyttänyt, jotka näkisit toimivan opinnäytetyöskentelyssä. Mitä etuja/heikkouksia niissä näet? Minkälaista käyttökokemusta toivoisit Reitittimeltä? Miten työnantajana toivoisit pääseväsi mukaan opinnäytetyöskentelyyn? ...jne

Keskustelu toimii jättämällä kommentti sivun alareunassa.

« Keskusteluaiheet

Labels
 1. Keskustelu tapahtuu kommentoimalla tänne.

 2. Google+ julkaisi yrityksille suunnatun Google Pagesin ja avasin Reitittimelle oman sivun. Saa nähdä kuinka uudistus ottaa tuulta purjeisiin. Tarkoituksena on tarjota yrityksille työkalut yhteydenpitoon asiakkaisiinsa. Reitittimen tapauksessa opiskelijoihin, opettajiin ja työnantajiin.

  GoogleDocs opinnäytetyöskentelyssä on ainakin itselleni ollut loistava. Varsinkin kun teen työni parityönä. Realiaikainen yhteinen töystäminen ja mutkaton jakaminen helpottaa huomattavasti prosessia.

  1. Toi Google Docs on kyllä tosi hyvä työkalu. Erityisesti pari-/ryhmätyöskentelyssä. Netistä löytyy myös monia muita, kevyempiä ja ilman rekisteröitymistä toimivia palveluita, kuten TypeWithMe tai PiratePad joita kannattaa kokeilla.

 3. Joo toi vois olla hyvä kombo plus+docs...

 4. Facebookissa on näkynyt mielenkiintoisia 'gradupiiri' -tyyppisiä ryhmiä joissa yhtä aikaa gradua tekevät, ei välttämättä ees samalata alalta, voivat tarjota tukea, neuvoja, oikolukua, tsemppausta ja muuta yhteistoimintaa. Mun mielestä se on aika kiva idea, ja helppo tapa osallistua ja jakaa, etenkin jos käyttää feissaria joka päivä.

  Mun mielestä vois olla antoisaa tehdä opparia sillä tavalla, että helposti ja vaivattomasti voisin tarjota siitä snipettejä luettavaksi, jos olen tyytyväinen pätkiin tai huomioihin joita oon kirjoittanut. Työn alla olevaa tekstiä on vaikeaa antaa muiden käsiin liian varhaisessa vaiheessa. Mä en oo oikein vakuuttunut googledocsin helppoudesta tekstien jakoon, tai lähinnä siinä on joku mielikuva 'vaikeudesta'. Se toimii tiimeissä ja suljetummissa ympäristöissä. Ihmiset ei tykkää navigoida pois feedsivuilta jos ne vaan selaa mitä päivityksiä on tehty. En oo kyllä kieltämätä kokeillut vielä miten kätsysti google+ käsittelee dockseihin linkitettyä matskua. avaako se plussaan tekstit, vai pitääkö 'mennä' googledockseihin?

  Opponointia vois ihan hyvin tuoda someen, jos se on kaikille yhtä luonteva tapa keskusteluun.

  10.11.2011

  m0601290

  1. Musta toi gdocsien jakaminen on helpottunu todella paljon ja toisella osapuolellahan ei tarvitse edes olla google-tunnareita. Kirjautuneilla jaettu linkki menee googledocsiin ja henkilökohtaisesti jaettu linkki tulee tietty omiin docseihin itsestään. Google+:aan jaettu linkki vie myös Gdocseihin, mutta tuo Docshan on vaan välilehti Google+ plussan vieressä nykyään. :)

   Tässä esimerkki jaosta:

 5. Get Adobe Flash player

  Tässä on listattuna 100 opetuskäyttöön takoitettua työkalua. Kiitos Markukselle linkistä

 6. Voihan vitsit...mä loin mun tilin tänne FB-tunnareiden kautta ja aloitin oman opparikeskustelun. Nyt en pääse enää edes valitsemaan mahdollisuutta tulla FB:n tunnuksilla vaan tämä antaa ainoana mahdollisuutena kirjautua Metropolia tunnuksilla = en pysty muokkaamaan opparikeskusteluani, koska sitä ei tietenkään näillä tunnuksilla löydy. Höh.

  1. Täälä meidän wiki-tilassa ideoidaan hanketta yleisesti. Itse opinnäytetyöskentely tapahtuu tuolla opinnäytealustalla jonne loit työsi fb-tunnareilla. http://reititin.metropolia.fi/wordpress/

   Pääset sinne edelleen feissaritunnuksilla. Pahoittelen jos nämä kaksi alustaa ovat päässeet menemään sekaisin. Yritetään tehdä hommasta selkeämpää.

  2. Tuo alustan osoite tulee vielä muuttumaan kun nimikilpailu päättyy. Ilmoittelemme asiasta kyllä ajoissa. Mutta nyt siis vielä alusta on osoitteessa: http://reititin.metropolia.fi/wordpress/

 7. Aaaaa...okei! Olen vähän yksinkertainen.

Write a comment…