Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Jotain Juhanasta

Mua on pitkään kiinnostanut meditaatio/mindfulness ja olen sitä pitkään jo harrastanutkin päivittäin. Tänä syksynä aloin vetämään Demos Helsingin tiloissa mindfulness-kurssia nimellä Huomioiva tietotyö ja olen ollut tosi innostunut kokemuksesta. Tätä pitäisi saada myös Metropoliaan tavalla tai toisella.

Käy tsekkaamassa Huom.io-blogi.

Olemme viimeaikoina erityisesti Linkolan Jussin kanssa tutkineet ja testanneet erilaisia työnhallinnan menetelmiä. Katso lisää:

Ideana olisi kokeilla keväällä Metropoliassa työnhallinnan haltuunottoa pienissä vertaisryhmissä. Olisiko kiinnostuneita osallistumaan?

Flash to HTML5

Digitaalisen median näkökulmasta kiinnostava juttu. Adobe kehittelee ohjelmaa, jolla Flash-filet kääntyvät HTML5:ksi.

Nyt on vihdoin saatu ulos ensimmäinen mikrokirja, joka käsittelee kulttuurin ja luovan alan klusterin Metropolis Helsinki -toimintaa!

Pdf-version voi imuroida täältä ja fyysiä kopioita voi kysellä minulta.

Toisaalla tiivistin mikrokirjan idean seuraavasti: Mikrokirjojen ideana on luoda ketteriä katsauksia ajankohtaisiin aiheisiin ja samalla jakaa ja tallentaa kokemuksia ja ajatuksia ennen kuin ne katoavat tapahtumahorisontin taakse. Ah, kuinka runollista.

Viime kevään aikana kehitelty MOI-projekti päättyi kulttuurin ja luovan alan klusterin näkökulmasta hieman ennenaikaisesti: yhtään opettajaa tai opiskelijaa ei projektiin saatu osallistumaan. Oman klusterini yllättävä katoaminen projektista aiheutti kätilöille ja mediatekniikalle varmasti hetkellisiä sydämentykytyksiä, mutta he ovat kuitenkin urhoollisesti viemässä läpi keskenään yhteistä innovaatioprojektikokeilua. Todennäköisesti kulttuurialan koulutusohjelmilla, opettajilla ja opiskelijoilla oli omasta näkökulmastaan riittävät perusteet olla osallistumatta, mutta yhteistyötapojen kehittelyn näkökulmasta projektin hiipuminen oli mielestäni iso kolaus. Myös muiden klusterien suuntaan kulttuuriala joutui mahdollisesti hieman outoon valoon... Itselleni homman lahoaminen aiheutti hetkellisen lamaannuksen. En osaa nimetä oman toimintani heikkouksia tässä prosessissa, joten suunnitteluprosessin analysointi ja tutkiminen saattaa synnyttää kiinnostavaa ymmärrystä avoimen yhteiskehittelyn haasteista. Tätä asiaa tullaan sivuamaan myös mikrokirjassa, jota olisi tarkoitus kirjoittaa Linkolan Jussin kanssa tänä syksynä.

Eli ylös tatamista ja kohti uusia iskuja (:

Pikkuhiljaa takaisin töihin. Syksyllä on luvassa Somakoulutusta YLEn kanssa, MOI-innovaatioprojekti ja muutamia kirjallisia projekteja. Kiirettä ja vaaratilanteita luvassa. Alkuperäinen aikataulutus olisi sellainen, että SOMA ja MOI pitäisi saada pois päiväjärjestyksestä ennen lokakuun puoltaväliä ja sen jälkeen vetäydyn tutkijan kirjoituskammioon kalpenemaan.

"Katsaus 'Sosiaalisen median mahdollisuudet hallinnolle' on tarkoitettu materiaaliksi, joka auttaa hallinnon organisaatioita suunnittelemaan toimintaansa sosiaalisessa mediassa."

Katsaus_Sosiaalisen_median_mahdollisuudet_hallinnolle.pdf

Sosiaalisen median mahdollisuudet hallinnolle

Confluence päivittyi

Metropolian wiki päivittyi Confluencen versioon 3.2. Muutamia käteviä juttuja tuli heti vastaan. Esimerkiksi Rich Text -tilassa wiki alkaa ehdottelemaan linkkejä, kun kirjoittaa ensimmäisen hakasulun "[". Tämä nopeuttaa todella paljon järkevän linkityksen tekemistä, joka on wikissä tiedon löytämisen elinehto. Myös editoinnin full screen mode voi olla kätevä juttu.

Eniten muutoksia on tullut henkilökohtaisiin työtiloihin ja ihmisten seuraamiseen. Eli People directory löytyy nyt suoraan Browsen alta ja sieltä voi alkaa seuraamaan helposti ihmisiä. Vielä kun saisi käyttäjän sukunimen mukaan aakkosjärjestykseen.

Yksi kätevä juttu on myös se, että kaikki käytössä olevat makrot löytyvät editointitilassa kohdasta Insert > Other macros, joten nyt käyttäjät näkevät mitkä makrot ylipäänsä on käytössä Metropolian wikissä.

Kesäloma häämöttää jo horisontin takana ja viime viikkoina on ollut hösä päällä. Nähtävästi lukukauden loppuakohden työstä tulee helposti sellaista moniajopuuroa, ettei enää oikein osaa edes erottaa eri työtehtäviä toisista. Itsestäni ainakin tuntuu, etten ihan enää edes tiedä mitä olen viime viikkoina oikein tehnyt. Kovasti on ollut kiirettä, mutta mitään ei tunnu jäävän muistiin. Olenkin pitänyt tämän kevään työpäiväkirjaa, jota on varmasti jälkikäteen kiinnostava tutkia, sillä sen kautta huomaa työn kokonaiskirjon ja esimerkiksi yhden päivän aikana tehdyt työt, jotka muuten katoaisivat täysin muistista.

Tällä viikolla valmistelemme syksyn MOI-toteutusta muutaman ihmisen kanssa. On TKI-tiimiä ja viestinnän demopäivää, myös YLEn kanssa vedetyn SOMAkoulutuksen toinen pilottikurssi päättyy torstaina.

Ensiviikon autuus

Olen saanut pidettyä ensiviikon suhteellisen tyhjänä tapaamisista. Tämä on ihana asia, sillä paljon kirjoitustehtäviä on jäänyt valtavan työvyöryn alle ja tekemättä. Ensi viikon ma-ke yritän pyhittää pääsääntöisesti siis rästeille ja kirjoittamiselle. Torstaina ja perjantaina onkin sitten ITK, jossa olen molempina päivinä yhdessä sessiossa höseltämässä.

Vaikuttapa simppeliltä ja rauhoittavalta, mutta katsotaan, miten todellisuus tällä kertaa yllättää pienen kulkijan (:

You must log in to comment.