Blog
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Current »

Melartinin flyygeli2.jpgKevätaurinko on vihdoin tullut ja sen myötä itse kukin meistä saa uutta energiaa arkeen ja juhlaan. Suunnittelemme kesää ja harkitsemme, mitä tapahtumia ja kulttuuririentoja voisimme mahduttaa pelkän lomanvieton rinnalle. Tarjonnasta ei ole pulaa varsinkaan tänä vuonna, jolloin vietämme Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa. Suomifinland100-sivusto on todella vaikuttava ja tarjonta maailman kekseliäintä. Kotkassa on esimerkiksi saatu kaikki kynnelle kykenevät naisihmiset − ja trendien aallonharjoilla surffailevat nuoret miehet − kokoontumaan ompelujameihin virkkaamaan puistojen puille sinivalkoisia koristeita. Vantaalla on vaikkapa Tämän pyöräretken haluaisin jakaa kanssasi -hanke, jossa koulutuksen saaneet vapaaehtoiset hyppäävät riksapyörän kuskeiksi ja noutavat ikäihmisiä pyöräretkille.

Jos Erkki Melartin, vetämäni seuran nimikkosäveltäjä olisi syntynyt 100 vuotta myöhemmin, hän olisi nyt 42 vuotias. Aivan varmasti hän olisi keskeinen Suomi100-hankkeen koordinaattori ja monien toimikuntien puheenjohtaja. Hän vetäisi koululaisprojekteja ja säveltäisi yhteisöllisiä kesäyön serenadeja Kansalaistorin piknik-seurueille. Hän kirjoittaisi mielipidekirjoituksia ja blogeja siitä, miten musiikki ja säveltäminen kuuluvat kaikille. Hän pyrkisi vaikuttamaan hallituksen kehysriihen kirjauksiin, jotta kulttuurin merkitys näkyisi myös rahoituksessa. Erkki Melartin nimi totisesti näkyisi mitä moninaisimmin julkisuudessa − aivan samaan tapaan kuin se näkyi 100 vuotta sitten musiikin, taiteen ja nuorten opiskelumahdollisuuksien puolustamisessa. 

Onneksi Suomi100-juhlamme ei mene mitenkään ohi ilman Melartinia ja hänen musiikkiaan. Aivan toukokuun lopussa Sibelius-Akatemian yleisötapahtumassa Melartin on keskustelun aiheena ja seuraavana päivänä Kansallisoopperassa esitetään konserttiversiona suurenmoinen Aino Klaus Mäkelän johdolla. Kesäkuussa Heinäveden musiikkipäivillä Leif Segerstam johtaa Traumgesichtin ja Marjatan. Elokuussa Mäntän musiikkijuhlien avajaiskonsertissa kantaesitetään laaja pianoteos Per speculum in anigmae (op. 93), teos jonka me seuran jäsenet saamme kuulla ennakkoon kevätkokouksessa 19.4. musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Niklas Pokin esittämänä.

Osallistu sinäkin kesän ainutlaatuisiin musiikkitapahtumiin. Niissä voimme kokea musiikin yhteisöllistä voimaa. Ja mikä estää ottamasta puikkoja ja villalankaa mukaan - jos ei sentään itse konsertteihin, niin kenties Kerman keitaan tai Mäntän seurahuoneen terassille. Ehkäpä Melartin ilahtuisi, jos saisi sinivalkoisen kaulahuivin marmoripystinsä lämmikkeeksi Sibelius-Akatemian lämpiöön!Melartinin flyygeli2.jpg

  • No labels
You must log in to comment.