Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Metropolian ensimmäisen vuoden tekstiilisuunnittelijoiden voimannäytteenä nousi Kaisaniemen puistoon 23.-24.5. kolme telttaa yhteistyössä Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen SASKin kanssa.

Jokaisella teltalla oli oma teemansa; Taikametsä, Illuusio ja Lilliputit ja Jättiläiset, jotka nimistään huolimatta eivät kerro saduista vaan esimerkiksi työntekijöiden kurjasta asemasta ja vaarallisista työolosuhteista. Vaikeita teemoja oli pyritty käsittelemään mielikuvituksen ja leikin kautta, ajatuksia herätellen.

Taikametsässä katsoja uppoutui mielikuvitukselliseen maailmaan, miettien samalla mitä kätkeytyykään tai jää piiloon värikkäiden ja iloisien kuosien taa jokapäiväisessä elämässä. Todennäköisesti pieniä palkkoja ja pitkiä työpäiviä. Kaikki ei aina ole sitä, miltä näyttää. Illuusio-teltassa kävijä kuvautti itsensä riippuvien tekstiilisermien edessä, jotka siirsivät ajatukset hetkeksi muualle, puuvillapellolle tai tehtaaseen.

Lilliputit ja Jättiläiset-ryhmä kertoi työmatkalaisen tarinan seinätekstiilissään. Teltassa oli myös aktiviteettina fyysinen timanttikaivos, johon hypättiin pehmokivien sekaan etsimään jalokiviä, sekä ristinolla-peli, jossa vastakkaiset elementit, kuten työläiset ja omistajat, pelaavat toisiaan vastaan.

Kaikki tuotteet on valmistettu osana kevään kursseja yhteistyössä Arazzo Oy:n, DiPrinti Oy:n ja Kierrätyskeskusken kanssa. Projektista vastasi tekstiilisuunnittelun opettaja Tuiti Paju ja Laura Isoniemi.

Teksti: Alfhilda Törmänen   Kuvat: Tuiti Paju 

  • No labels
You must log in to comment.