Child pages
  • Online Community

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

13:15-15:15

Rinnakkaisistunto 5b: Online Community   Chair: Donell Holloway

13:15-13:45

REFLECTING UPON THE CHALLENGES OF BUILDING ONLINE COMMUNITY, OR: ‘A Techie’s Guide To The Help Dummies Need’ Leesa Costello, Lelia Green
Hän oli mukana jo Tartun konfernsissa 2006, jolloin esitteli väitöskirjansa teemaa ja aineistoa (HeartNet). Silloin oli optimistinen ja tällä kertaa jatkaa samaa teemaa ja tarinaa ja ehkä pyrkii jollain tavalla kertomaan homman moraalisen opetuksen.
Kertaa aluksi  alkuperäisen toimeksiaannon väitöskirjaopiskelijana. ja sen kuinka  briefeissä tunsi itsensä aika tyhmäksi.
Hänelle selvisi myös, että jokaisessa järjestelmässä on bugeja, mutta hänen jutussaan ne käänkyivät pommeiksi.
Siksi hän päätti jolain tavalla löytää tietä "tietokatkosen" esämiseksi teknisen toteutuksen ja sisältösuunnittelun välillä. Uusia tapaamisia, mutta ei kuitenkaan etenemistä. Ensimmäisessä vaiheessa yhteisö (HeartNet) ei saanut minkäänlaista vastaanoottoa, jonka jälkeen sovittiin uudelleenlanseeraus, joka lyhyesä aikaa saavutti 300 postauksen viikossa. Jollain tavalla voitaisiin sanoa sen toimineen kuin yhteisö ja onnistuneen.
Joka tapauksessa koko hommasta jäi käteen se , että taistelu vallasta on selkeää teknologiaväen ja   sisällönsuunnittelijoiden ja toisaalta käyttäjien välillä,  vaikka olisi puhe web 2.0 sta, sillä siinäkin tekniikka ( kuten tekniikka aina) edustaa valtaa.

13:45-14:15

FIREWATCH: Use Of Satellite Imagery By Remote Communities In Northern Australia For Fire Risk Communications Danielle Brady, Donell Holloway, Lelia Green
Tekniset ongelmat osoitti, että presis olisi kadonnut, joten hypättiin seuraavaan ja jatketaan samalla etsimistä ????

Teknisiä ongelmia tai kadonnutta presis on etsitty kahden esityksen ajan ja nyt vielä jännittää, onko se löytynyt
Ja onnistuihan se, joten tämä sitten vielä lopuksi
Esittelyssä on siis hanke, joka on juuri alkamassa eli esittelyssä mikä on tilanne tulen ja tulipalojen valvonnassa Australiassa. ateliittikuvaus on toki tuttua, mutta hankkeessa on kyse siitä kuinka paikalliset yhteisöt saadaan mukaan esto/hälytystoimiin ja sitoutumaan ja toisaalta kuinka ja miten nuo toimet tulisi suunnitella.
Esitteli tilastoja pensaspaloista ja näyttää siltä, etti se ole ihan pieni juttu siellä

Yhteisöjen ja yksilöiden kanssa tässä hankeessa on tarkoitus toimia sekä on-line että off-line.
Suunnitteluvaiheessa  tulee ottaa huomioon tai miettiä ainakin, mitä päätelaitteita varten yhteistyötä suunnitellaan.
Nyt ollaan analysoimasssaa aikaisempia sateliittikuvia muutamalta päivältä ja sitä kautta yritetään suunnitella  miten tilanteeessa olisi pitänyt toimia ja sitä kautta löytää toimintatapoja ja malleja.

14:15-14:45

THE HIDDEN SIDE OF TRANSPARENCY AMONG GOVERNMENT AGENCY BLOGGERS Annette Agderal-Hjermind
Kertoi oman väitöskirjansa aiheen ja samalla selvitti lyhyesti  mistä web 2.0 on kyse ja mistä blogeissa on kyse. Esittelee muutamia tanskalaisia (trendi)blogeja, jotka ovat saaneet myös kaupallista menestystä (muotia, ruokaa ja sen sellaista, jota tunnemme muutenkin)
Ottaa esiin corporaatioblogin ja kuina se eroaa henkilökohtasiesta (Puschmann - määritelmä, 2010; 15)
Esittelee joitakinn yritysblogeja ja oman aineistonsa pohjalta esittää, että yritykset eivät  bloggaa vaan ihmiset bloggaavat . Omaksi näkökulmakseen hän oli valinnut läpinäkyvyyden ikaan kuin viitekehyksenä.
Hän on seurannut näitä muutamia valitsemiaan yritysblogeja jo vuodesta 2007, jolloin aloitti väitöskirjatyönsä.
Nyt käsittelee casena Tanskan Patentti ja tuotemerkkiviraston blogia.  Se ryhmöblogi, jonka tarkoituksena on oman tietämyksen jakaminen. Lukijoita on suuri joukko, mutta kommentoijia varsin vähän.
Lopputuloksena oli se, että virastolla on useita käsityksiä asioista, ei ainoastaan. Toinen huomio oli, että bloggajilla oli voimakas itse-sensuuri.  Löytää neljä tyyppiä bloggaajia : The Official, The Debater, The Engineer ja The Passionate, joita luonnehtii

14:45-15:15

TRACKING SOCIAL MEDIA DATA PATHS: From lurkers to user innovators through open APIs Stine Lomborg, Anja Bechmann
Aluksi lesitys APIen kehityksestä ja kehitysvauhdista 10 viimeiseltä vuodelta
Omana tutkimuskohteena heillä oli twitter - jukkisena tilana ja Facebook puoliyksityisenä tilana.
Esittelevät esimerkin twitter-arkistosta ja toisen Facebook-arkistosta , joista kuiteenkaan ei avautunut, mitä halusivat kertoa
Todennäköisesti paperin lukemalla pääsee jyvälle. Otsikko lupaa paljon, mutta presis ei ihan selkiytä asiaa

...