Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Uusimmissa järjestelmissä tieto voidaan lähettää kardiologille langattomasti, mikä on uutta tulosten analysoinnissa. Tämä etäanalysointi mahdollistaa sen, että kardiologin ei tarvitse välttämättä olla osastolla tai lähettyvillä, ja tutkimuksen voi käynnistää myös yleislääkäri. Nykyaikaiset seurantalaitteet ovat niin pieniä ja helppokäyttöisiä, että ne eivät vaadi hoitajan kokoaikaista läsnäoloa, joten tämä mahdollistaa käyttämään hoitohenkilökunnan resursseja muihin hoitotoimiin. Teknologia palvelee henkilöstöä siis vapauttamalla hoitajien resursseja muihin tehtäviin ja vapauttaa vastaanottoaikoja ja sairaalapaikkoja akuutimpaa hoitoa tarvitseville. (Suomen sydänliitto ry. 2014.)

 

Miten käytettävyys ja käyttäjät on huomioitu laitteen muotoilussa?

Laite on erittäin pieni ja huomaamaton, joten se ei juurikaan rajoita potilaan arkipäiväisiä toimintoja eikä näy esimerkiksi vaatteiden alta. Laitteen ollessa langaton, se mahdollistaa potilaan vapaan liikkumisen. Laitteen käyttö on helppoa oppia ja omaksua, myös vanhemmille potilaille käytön ohjaaminen on yksinkertaista. Ainoa rajoitus on peseytyminen ja saunominen, ja vedenkestävyys olisikin ryhmämme mielestä olisikin seuraava teknologinen innovaatio Holter-laitteen elinkaaressa.

 

Millaisia tulevaisuudennäkymiä teknologian kehittymiselle valitsemanne aiheen piirissä näkyvissä?

 Teknologian kehittyessä laitteet pienenevät kuten Holter-laitteen historiastakin voi huomata. Luultavasti nykyaikainen mittari tulee pienenmään ja - kuten edellisessä kysymyksessä pohdimme - siitä tulee vesitiivis. Olisiko mahdollista tulevaisuudessa ladata potilaan älypuhelimeen sovellus, joka toimii kuin nykyaikainen Holter-laite? Siinä tapauksessa potilaaseen tarvitsisi vain kiinnittää lähetin. Edellä mainittu olisi kustannustehokasta, ja mahdollistaisi holteroinnin suurimmille potilasryhmille.

Kardiologiaan kuten mihin tahansa erikoisalaan liittyvä tutkimustyö ja kehitys hyödyttävät potilastyötä, lisäävät asiantuntemusta alalla ja vaikuttavat sydänsairauksien tutkimiseen yleensä.

 

Paula Hukkanen 1500721, Marjut Lehikoinen 1405587 ja Mikko Virolainen 1406637

 

 

Lähteet:

HUS. Holter tutkimus. Verkkodokumentti. http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/sydansairaudet/kardiologia/yleisimpia-toimenpiteita/Sivut/Holter-tutkimus.aspx. Luettu 7.9.2016.

Suomen sydänliitto ry. Päivitetty 13.11.2014. Verkkodokumentti. http://www.sydan.fi/sydansairaudet-ja-hoito/rytmihairioiden-diagnostiikkaa-etana-kaikille. Luettu 6.9.2016.