Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

-    Pääkäyttäjä voi tarkastella lokipalvelun kautta (osa Perusrekisteriä), mitä tietoja kukakin on muokkaillut. Esim. opiskeluoikeuden käyttöliittymässä tämä tieto ei kuitenkaan näy. Näitäkin on mahdollista kehittää jos se koetaan tärkeäksi.

 

1.    Voiko avata 2 hakua samaan aikaan jos haluaa esim. verrata jotain tietoja?

Voi avata 2 hakua eri välilehteen tai kahteen selainikkunaan.

2.    Näkyykö turvakiellon alaisten henkilöillä "erityismerkillä" että heillä on turvakielto?  

Kyllä näkyy.

3.    Voiko opiskelija tulostaa itse raportteja Pakissa?  

Kyllä opintosuoritusotteen.

4.    Saako oma allekirjoitus asetettu oletuksena?

Tällä hetkellä allekirjoittajan nimi ja titteli ei tule käyttäjätunnistautumisesta. Olemme kyllä tunnistaneet tämän tarpeen. Asia on siis perusrekisterin jatkokehityskorissa.

5.    Esitettyjen raporttien allekirjoittajan täytyy ilmeisesti joka kerta laittaa oma nimensä ja tittelinsä, eikö sitä ole automatisoitu käyttäjätunnistautumiseen ja organisaatioon?

Tällä hetkellä allekirjoittajan nimi ja titteli ei tule käyttäjätunnistautumisesta. Olemme kyllä tunnistaneet tämän tarpeen. Asia on siis perusrekisterin jatkokehityskorissa.

6.    Eikö raportteja ole käyttöoikeudella hoidettavissa, eli eri käyttöoikeusryhmillä on vain tietyt raportit käytössä?

Toiminnallisuus on juuri noin kuin kuvasit eli käyttöoikeuksin rajataan raporttien käyttö.

7.    Onko teillä muista kuin OILIsta opiskelijamassa tiedonsiirtoa?

SoleMovesta eli kv-liikkuvuuden palvelusta. Metropolia Mobility Online. Meillä on myös elomake-editori ja sieltä siirretään Excel-tiedostoja

8.    Toimiiko OILI jonkin WS-rajapinnan kautta?

REST-rajapinnan.

SoleMovessa ja MobilityOnlinessa käytetään näiden palveluiden tarjoamia rajapintoja.

9.    Mihin kv-vaihto-opiskelija integroituu?

Kv-opiskelija hakeutuu TAMKissa SoleMoven kautta ja käyttää samoja Peppi-palveluja kuin muutkin opiskelijat. Opiskelijan työpöytä on kolmikielinen, TAMKissa kaksikielinen. Peppi-palveluissa on kieleistysmahdollisuus eli palvelut voi käännättää useille kielille. Tällä hetkellä käännökset löytyvät suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

10.    Kuka päättää, mitä ominaisuuksia jatkossa otetaan kehitykseen?  

Peppi-konsortio ja kehitysehdotukset käsitellään Pepin sisältötyöryhmässä

11.    Mitkä ovat isoimmat ominaisuudet, jotka tehdään tämän vuoden loppuun mennessä?

Vuonna 2016 tulevat: Uusinta- ja korotustenttipalvelu, sähköinen allekirjoitus, sähköiset työpöydät (Metropolian Intran ja Peppi-työpöytien yhdistäminen), valmistumispalvelu.

12.    Jos haluttaisiin HOPSiin mahdollisuus opiskelijan itse muokata hopsia, niin miten ominaisuuden saisi HOPSiin mukaan? Onnistuisiko tämän vuoden loppuun mennessä? Ja kuka päättää otetaanko mukaan? Miten vapaasti opiskelija voi muokata hopsiaan?

Opiskelija voi muokata hopsiaan valitsemalla pakollisten opintojen lisäksi tutkinto-ohjelmansa puitteissa vaihtoehtoisia ja vapaasti valittavia opintoja sekä ajoittamalla näitä hopsissaan. Hopsin järjestelytoiminto, joka löytyy ohjaajan hops-toiminnoista, oli alkujaan toteutettuna myös opiskelijan hops-työkalun yhteyteen. Ominaisuus kuitenkin päätettiin rajata vain ohjaajalle. Jos jatkossa halutaan toteuttaa esimerkiksi rajoitetut järjestelytoiminnallisuudet myös opiskelijalle, tämä toki on mahdollista. Toiminnallisuuksien jatkokehitys tapahtuisi versiokehityksen myötä, josta päättää konsortio. Kehitysehdotukset käsittelee konsortioin sisällöllinen työryhmä.

13.    Onko käsittelytyyppejä muita kuin hyväksyntä? 

Hopsin tyyppejä ovat luonnos, hyväksytty ja vanhentunut. Korkeakoulun hops-prosessissa voidaan päättää virallisesta tai 'virallisesta' hopsin hyväksynnästä, johon on rakennettu hops-työkalun hyväksyntä-toiminnallisuus. Hyväksyntää voi edeltää hopsin lähettäminen kommentoitavaksi. Hopsin hyväksyminen lukitsee kyseisen hops-version, jonka pohjalta syntyy uusi luonnos-tilassa oleva hops opiskelijan jatkosuunnittelun pohjaksi.

14.     Onko sähköinen allekirjoitus tulossa myös opintosihteereille?

Sähköinen allekirjoitus tulee ensimmäisenä tutkintotodistuksiin ja niiden liitteisiin.

15.    Onko tämä esitys nähtävissä myöhemmin tallenteena? Säilyykö linkki samana?

Katselulinkki toimii myös tallenteen linkkinä.

16.    Rajoittaako HOPS jotenkin sitä, mihin ajankohtaan hän voi suunnitella opintojakson? Eli onnistuuko vain niihin ajankohtiin, jolloin opintojakso toteutetaan?

Ei rajoita.

Opiskelija voi TAMKissa ja Metropoliassa tehdä 'lukujärjestyssuunnittelua' Lukkarikoneella ja hänellä on lukujärjestyksessä valmiina ne opinnot, joihin hän on ilmoittautunut ja hyväksytty sekä oman ryhmänsä lukkari.

lukkarit.tamk.fi on julkisesti käytössä

17.    Mistä tulee heräte hopsin "viimeistelyyn" ennen valmistumista?

Opiskelija ilmoittaa valmistumishalukkuutensa PAKKI-palvelussa ja tieto löytyy korkeakoulupalveluiden työpöydältä.

18.     Onko opetukseen ilmoittautumisessa ns esim kieliopintojen priorisointia, eli opiskelija tekee ilmoittautumisen kurssille ja samalla priorisoi tiettyjen kurssien välillä oman mieltymyksen mukaan?

Opiskelija voi tehdä valintoja vapaasti eli priorisoida ilmoittautumisiaan/valintoja. Emme ole mitenkään estäneet ilmoittautumisia. Opettaja viime kädessä päättää, hyväksyykö hän opiskelijan toteutukselle.

19.    Voiko raportointipalvelussa määritellä esim fontit, mitä käytetään?

Kyllä.

20.    Opiskelijoiden automaattinen hyväksyntä on aika vaarallinen automaattitoiminto. Opiskelijoita ilmoittautuu oj:lle enemmän kuin on paikkoja, miten käy opinnolle "kuuluvien" opiskelijoiden jos muut hyväksytään opinnolle ennen heitä automaattisesti?

Olemme tunnistaneet tämän tarpeen. Massaluentojen kohdalla tällainen palvelu olisi erittäin hyvä.

21.    Automaatt opetukseen hyväksyntään käytetään 60% opetukseen ilmoittautumisessa, koska ei ole rajoitettu, kuinka monta henkeä opetukseen otetaan eli yksikin pieni toiminto opettajilta pois on eteenpäin

Tämä toiminnallisuus siirrettiin kehitystoiveisiin.

22.    Opiskelijakuntien jäsenrekisteri? Täällä vai muualla?

 Opiskelijakunnille tarjotaan rajapinta ja tietosisältöjä opiskelijakunnan jäsentoiminnan tukemiseen.