Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Lämpöpuhallin kiinnitetään letkun avulla lämpöpeitteeseen tai pukuun. Erilaisia ja erikokoisia lämpöpeittoja on saatavilla niin lapsille kuin aikuisille. Lämpöpuhaltimessa on säädettävä ilmavirta ja lämpötila. Laitteessa on myös tarkka seuranta ulostulevan ilmavirran lämpötilasta. Letkun päässä olevat lämpötilasensorit takaavat tarkan lämpötilan. Laitteen merkkivalo syttyy, kun lämpötila on lähellä tavoitearvoa.

 

Lämpöpuhaltimen avulla saadaan tarkasti säädeltyä lämpötilaa. Turvallinen ja nopea vaste, hyvä lämmönsiirtyminen potilaaseen. Näin ollen lämpöpuhallin on tehokkaampi vaihtoehto kuin tavalliset lämpöpeitot. Lämpöpuhallin on hiljainen ja helppokäyttöinen laite, jolloin se on mukava käyttää niin hoitajalle kuin potilaallekin. Laite tallentaa ja raportoi lämpöterapian kestoa, ilmoittaa ylilämmöstä, antaa kalibrointitietoja, ajotunteja ja vikakoodeja. Kaikki tiedot näkyvät näytön etupaneelissa, joten hälytyksen syyn voi havaita helposti

Yleisiä käyttöohjeita

 

  1. Laitteen voi asettaa tippatelineeseen, leikkauspöydän sivukiskoon tai kovalle alustalle. Laitetta ei saa asettaa pehmeälle alustalle, kuten vuoteeseen.
  2. Lämpöpuhaltimen letku laitetaan lämpöpeitteen letkuporttiin. Letkussa on merkki, joka osoittaa oikean asennussyvyyden.
  3. Kytke virtajohto seinään, jolloin laite menee automaattisesti valmiustilaan.
  4. Valitse puhallinnopeus ja lämpötila, jonka jälkeen laite käynnistyy.
  5. Laite käynnistyy ja merkkivalo Merkkivalo syttyy, kun haluttu lämpötila on saavutettu.

...

Lämpöpuhallin voi väärinkäytettynä aiheuttaa palovamman. Lämpöpeittoa saa käyttää ainoastaan vartalon alueella, ei potilaan pään kohdalla. Letku on aina oltava kytkettynä lämpöpuhallinpeittoon, kun laite on käytössä. Letku ei saa olla suoraan kosketuksissa ihoon. Lämpöpeiton rei’itetty puoli tulee olla potilasta vasten. Peitteen päälle ei saa laittaa kiinnitysvälineitä, kuten leikkaustason turvahihnaa. Lämpöpeitettä ei saa asettaa suoraan dispersiivisen elektrodityynyn päälle. Lämpöpeittoa ei saa käyttää ihonläpi annettavan lääkityksen päällä, esimerkiksi lääkelaastarit. Lämpöpeittoa ei saa käyttää potilassiirroissa. Lämpöpeittoa käytettäessä vastasyntyneille, pikkulapsille ja potilaille, joilla on huonontunut verenkierto, tulee hoitajan valvoa potilasta taukoamatta. Lämpöpuhallinpeite on kertakäyttöinen. Jos laite tai peite ovat vahingoittuneita, käyttö on kiellettyä.

 

Lämpöpuhaltimen avulla saadaan tarkasti säädeltyä lämpötilaa. Turvallinen ja nopea vaste, hyvä lämmönsiirtyminen potilaaseen. Näin ollen lämpöpuhallin on tehokkaampi vaihtoehto kuin tavalliset lämpöpeitot. Lämpöpuhallin on hiljainen ja helppokäyttöinen laite, jolloin se on mukava käyttää niin hoitajalle kuin potilaallekin. Laite tallentaa ja raportoi lämpöterapian kestoa, ilmoittaa ylilämmöstä, antaa kalibrointitietoja, ajotunteja ja vikakoodeja. Kaikki tiedot näkyvät näytön etupaneelissa, joten hälytyksen syyn voi havaita helposti.

 

Tulevaisuuden näkymät

 

Lämpöpuhaltimet ovat kehittyneet potilas- ja käyttäjäystävällisemmiksi. Tulevaisuudessa helppokäyttöisyys ja monikäyttöisyys tulevat mahdollisesti lisääntymään. Esimerkiksi nykyään jo lämpöpuhallinlaite soveltuu käytettäväksi lämpöpeitteiden ja -pukujen sekä veren- ja nesteenlämmityssetin kanssa. Joten yhdellä laitteella on useita käyttötarkoituksia, mikä on ekologista ja tila- ja kustannustehokasta. Tämä myös lisää potilasturvallisuutta, kun hoitohenkilökunnan ei tarvitse hallita niin useiden laitteiden käyttöä.  

...