Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Tässä harjoituksessa tutkitaan, miten PresenceAbsence Softsensoreita voidaan käyttää kohteiden vikojen havaitsemiseen.

Avataan Framework ja valitaan Legend 540 emulaattori. Tällä kerralla haetaan tarkasteltavaksi useita samasta kohteesta otettuja kuvia: Images/Configure Image Sequence... Widget001 

Kuvat tulevat vuorotellen SID-ruutuun aloittamalla RealTimeFeedback (RTF) työkaluriviltä. Pysäytä RTF kuvan 001 kohdalla. Jos haluat hidastaa (tai nopeuttaa) kuvien esittämistä, voit muuttaa liipaisua pienemmäksi tai suuremmaksi:

 

 

On tärkeää, että Softsensorit määritellään saman (yleensä virheettömän) kuvan avulla.

Tee ristin päälle ympyrän muotoinen EdgeCount SS. Liikuttamalla kursoria Pixel Graphia pitkin, näet alareunassa kuvan pikseleiden intensiteettiarvot. Voit muuttaa kynnysarvoa vetämällä hiirellä punaista viivaa ylös tai alas. Vedä viiva niin ylös, että kuvaajan yläreunan rippeli osuu kynnyksen kohdalle. Nyt reunoja löytyy kymmeniä, mutta tulos on edelleen PASS. Palauta kynnys kuvion keskelle ja avaa SS:n parametritaulukko tuplaklikkaamalla SS:n nimeä. Myös Treshold-välilehdellä voit säätää kynnystä. Voit valita myös mitä reunoja SS:llä haetaan (tumma -> vaalea, vaalea -> tumma, molemmat). Kokeile, montako reunaa eri valinnoilla löytyy (Apply). Warn/Pass-välilehdelle asetetaan Pass-ehdoksi Minimi ja maksimi 8 reunaa.

Testataan SS:n toimintaa käynnistämällä RTF ja pysäyttämällä se kuvan 2 kohdalla. Huomataan, että SS antaa tulokseksi FAIL. Result Tablen tuloksia voi selata <> -nuolilla. Siitä selviää, että syynä on reunojen minimivalvonta.

Jatketaan testausta kuvalla 3. Nyt tuote hyväksytään, vaikka siinä on valmistusvirhe. Palataan kuvaan 1 ja tehdään ristin päälle neliön muotoinen FeatureCount SS. Valitaan Treshold-välilehdellä, että olemme kiinnostuneita vain tummista piirteistä. SS löytää neljä tummaa piirrettä. Astetaan Pass-ehdoksi 4 (Min&Max). Testataan. Kuvan 2 molemmat anturit hylkäävät, mutta kuvan 3 molemmat hyväksyvät. Palataan jälleen kuvaan yksi ja muutetaan parametritaulukon vällehdellä Features olevia arvoja. Tutkimalla kursorin avulla Pixel Graphia havaitaan, että tummien piirteiden leveydet (FS = Feature Size) vaihtelevat n. 77-79. Asetetaan halutuksi tummien piirteiden kooksi Min. 76 ja Max. 80. Testataan ja havaitaan, että nyt FeatureCount SS hylkää tuotteen kuvassa 3. Huomaa, että Overall Result on FAIL, kun yhdenkin SS:n tulos on FAIL.

Kuvan 4 tuote hyväksytään, vaikka siinä on havaittava vika.

Kuvan 4 tuote hyväksytään, vaikka siinä on havaittava vika. Tämän havaitsemiseen voidaan käyttää kolmatta PresenceAbsence luokkaan kuuluvaa SS -ryhmää Intensity. Palataan jälleen kuvaan 1 määrittelemään uusi SS.

Huomaa, että Intensity SS:ta on kahta tyyppiä; viivaa pitkin skannaavia ja aluetta tutkivia.

Vaikka SS:t ovat samanmuotoisia, viivaa pitkin skannaavat tutkivat vain pikselit, jotka jäävät viivan alle. Alueperustaiset tarkastelevat kaikkia alueen sisällä olevia pikseleitä. Valitaan käyttöön Polygon Area SS. Vaikka SS:t ovat samanmuotoisia, viivaa pitkin skannaavat tutkivat vain pikselit, jotka jäävät viivan alle. Alueperustaiset tarkastelevat kaikkia alueen sisällä olevia pikseleitä. Valitaan käyttöön Polygon Area SS. SS:n piirtäminen aloitetaan sakaran jostakin kulmasta. Edetään kulma kerrallaan painamalla kulmassa kerran hiiren vasenta painiketta. Kun koko risti on käyty läpi, tuplaklikataan vasenta painiketta. Huomaa, että nyt Pixel Graph näyttää SS:n kattaman histogrammin. Testaa ja totea, mitkä SS:t havaitsevat vialliset tuotteet kuvissa 1...3. Pysäytä RTF kuvaan 4.