Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

Include Page
Superteam - Syksy 2017 -navigaatio
Superteam - Syksy 2017 -navigaatio
Tehtävät

 1. luonnos

 

Tehtävät ja tuotokset 


Teoria 2 op + 8 op projektirundit ja niiden tehtävät


Teorian suoritus: Läsnäolo ma 9-12 tai itsenäinen tehtävä kirjoihin perustuen.

Superteam innoprojektissa on runditehtäviä, jotka säilötään tiimin osaamisportfolioon. Portfoliota tarkastelevat opettajat, yritykset ja tuomarit.

Superteam säännöt>>

TiimiPortfolion luominen:

Luokaa omat tiimin nettisivut sites.google.comOhje käyttöönne >>>>>

Teidän ei tarvitse niitä julkaista kaikelle kansalle, vaan jakaa opettajille ja yrityksille oikeuksia. Jaa oikeudet: mikko.jarvilehto@innovaatiomestarit.fi; laura-maija.hero@metropolia.fi; omat projekti-ohjaajasi; elina.forster@metropolia.fi (tuottaja). 

Portfoliolla osoitat pitkin matkaa tiiminne innokompetenssien kehittymistä ja kehitystyönne etenemistä. Portfolio on siis markkinapaikkanne Superteam turnauksessa.

Runditehtävät

1 ESIRUNDI 28.8 - 1.9.2017 (ma-to). ORIENTAATIO

 1. Tunneilla aktiivinen osallistuminen toimintaan.
 2. Tehtävä pe 3.2 aamupäivä aikaa:

Tiimin aloitustyöpaja:

1. TiimiPortfolio sites.google.com -alustalle. Ohje käyttöönne >>>>>

Tiimin nimi, haaste, etenemisen seuranta, tuotokset matkan varrelta, reflektointia, kuvia matkan varrelta, kissat pöydälle - ongelmat ja niiden voittamiset, lopullinen innovaatio ja sen selitykset ja matskut... mitä muuta ?? Videoita? Mitä?

2. KorttiTemppu eli omien vahvuuksien ja heikkouksien jakaminen Tiimin kesken, Ohjeet tiimille >>>> ,(aukeaa pe klo 9.00)

3. Vastaa itsearviointikyselyyn huolella (aloituskysely)! Linkki kyselyy


2 Rundi: IDEAVAIHE 4. - 8.9.2017

 1. Tehtävä: Kehittäkää loistavia ideoita ainakin 5 kpl, joista sitten tehdään 3 kantavaa konseptia! Fasilitoikaa mahtavia työpajoja... vaikka ihan itse tiiminne kesken!! Huom! Jos teette vain yhden ja se ei lennä.... olette pulassa (smile)

3 Rundi KONSEPTIVAIHE 11. - 14.9.2017

 1. Tehtävä: 3 konseptia (.pdf 2-puoleinen A4. Ei saa lähettää kalvosettejä!!) toimitettuna tilaajalle 24 tuntia ennen pitchausta, 2. Konseptien pitchaus asiakkaalle. 
  Tämän rundin tarkemmat ohjeet annetaan Omnialla maanantaina 13.2 klo 9.15-11.30 (Mikä on konsepti ja miten se nikkaroidaan? Kehitämme yhdessä nerokkaan pohjan. Jos osallistut FBLivessä, joudut kommentoimaan kirjallisesti kommenttikenttään.)
 2.  Torstai: Pitchaus klo 13-16. Yritykset paikalla. Bulevardi 31, Helsinki / Juhlasali P460 .

 

 Parhaan idean valinta jatkokehittelyyn

  Tavoite: Kukin tiimi tunnistaa parhaan idean jatkokehittelyyn

Menettely: Kukin tiimi vuorollaan käy esittelemässä TOP-3 ideaansa oman haasteensa tuomareille. Parhaiten pisteytetty tiimin kolmesta konseptista pääsee tiimin lopulliseen jatkokehitykseen.

Arviointi: Tuomariparit pisteyttävät 0-100 pistettä kunkin idean painottaen  markkina- tai sosiaalisen/yhteiskunnallisen  tarpeen toteutumista, innovatiivisuutta, toteutuskelpoisuutta jne. 2 min / pitch, 2 min / tuomaripalaute. Reaaliaikainen tuloslaskenta/-taulu.

Muut varatut: Juhlasali P460 9-16 + Kollegiosali P310 9-16 + Gadolin (P301) 9-14 + Neuvottelutila P 215 9-16 tiimien käyttöön.


4 Rundi PROTOVAIHE 18. - 21.9.2017

 1. Tehtävä: Tehkää valitusta konseptista upea ja mahtava Prototyyppi! Nikkaroitu tuote? Mallinnettu palvelukuvaus?? Vai prosessi-innovaation mallinnos??? Käyttäkää luovuuttanne ja tehkää wautsielämys!! Lisäksi ehkä kuvia, selitystä, kännyvideo?  Pyrkikää näyttävyyteen ja WOW! efektiin!
 2. Jakakaa tilaajayritykselle käyttöoikeus konkreettisiin tuotoksiinne (listatkaa ne sopimukseen. HUOM! Käyttöoikeutta ei jaeta ideaan, vaan joihinkin konkreettisiin tuotoksiin: konseptipaperiin, protoon, raporttiin, markkinointimateriaaleihin, videoon esim.) tällä sopimuksella (kolmena kappaleena: Metropolialle, tilaajalle, ja tiimille yhdet alkuperäiskappaleet). Jos tilaajayritys ei jostain syystä halua käyttöoikeutta tuotokseen, voi sopimuksen jättää tekemättä. Tästä tulee olla yhteisymmärrys ja kirjallinen tiedonanto, kuten meili.

5 Rundi Markkinoille ! VAIHE 25. - 28.9.2017

Tehtävä: Kuinka nyt sitten tuotteenne tai palvelunne viedään markkinoille käytännössä? Mitä toimijoita tarvitaan? Paljonko maksaa, missä jaellaan, miten markkinoidaan? Eli miten innovaationne implementoidaan??? Voitte Suunnitelma ja markkinointi ym. materiaalit.

6 Rundi FINAALI 2. - 5.10.2017

Lopputuotteen saattaminen valmiiksi ja Finaaliptsaus. FINAALIpitchaus SuperteamFestareilla! Tiimi saa näyttää 2-3 kalvoa tai kuvaa, videon, kunhan kokonaispituus on alle 3 min ja materiaali on toimitettu elina.forster@metropolia.fi linkkinä ke 15.3 klo 12 mennessä!!!!!! Tämä on pitchi, ei kalvosulkeiset!!
HUOM! Muistattehan jakaa linkin, johon kaikilla linkin saaneilla on käyttöoikeus eikä kirjautumista vaadita (Drivessä ruksikaa kohta: Käytössä - kaikki joilla on linkki).

7 Rundi INNOVAATION paketoiminen ja arviointi 9. - 12.10.2017

Tehtävät:

1. Innovaatio paketoituna! Paketoikaa innovaationne. Toimittakaa tilaajalle, ja laittakaa Tiimiportfolioonne ke 12 mennessä.

2. Kaikki tehtävät postattuna TiimiPortfolioonne ja portfolio jälleen jaettuna ke klo 12 mennessä. Varmistakaa, että portfoliosta selviää osaamsienne kehittyminen matkan varrella. Huom! Kompetenssiarviointiin katsotaan portfoliota!

Tiimin lopputyöpaja: 

3. Itsearviointikyselyn täyttäminen vasta, kun korttitemppu on tehty. (saat raportin itsestäsi myöhemmin sähköpostiin!), linkki kyselyyn>>

4. KorttiTemppu työpaja uudestaan: Kuinka heikkoudet ja vahvuudet kehittyivät Superteamin aikana: Postatakaa Porfolioon!! 

5. Tiimin vertaisarviointi - 360 asteen arviointi. Jokainen jäsen arvioi jokaista muuta tiimin jäsentä - ei itseään! Lataa pohja >>  Lopuksi: ottakaa esille alun itsearviointi ja arvioikaa tiiminne jäsenten kehittymistä projektin aikana keskustellen. Äänittäkää keskustelut kännykällä ja viekää äänite ja failit Portfolioonne. Huomatkaa, että tässä vaiheessa keskustelun tulee olla kaikkia arvostavaa ja positiivista - hei, pääsitte näin pitkälle tiiminä... ... ei ollut ihan helppoa tehdä tuntemattomien kanssa innovaatio!!

6. Sopimus opintoihin liittyvästä projektista, suppea: Lataa sopimus >>

7. Lopetuslomakkeen täyttäminen (ESR)

9. 

------

Purkupäivä

to  12.10? osallistuminen on pakollista, ks. Aikataulu. Päivän aikana tehtävät työt (Työtodistus, lomakkeet, ilmoita innovaatiosta!)> ota oma kone mukaan!!!

Ilmoita innovaatiostanne yritysten ja oppilaitosten viestinnän käyttöön, lataa pohja >>> ja lähetä se 16.3.2016 mennessä: laura-maija.hero@metropolia.fi ja postaa TiimiPortfolioon viestintä ja implementointimatskuihinne!

Tarvitsetteko logoja työtodistukseen tai soppariin? Tästä >>

----

Maanantain "teoriaopetuksen" korvaava tehtävä (vain sopimuksesta!). Lataa tehtävä>>>>