Skip to end of metadata
Go to start of metadata
WTF

Pär Lager: Future Trends for success - innovation marketing, winwinmarketing (luento Markkinointiviestinnän päivillä 26.10.10)

Markkinoinnin trendit tänään Pärin mukaan:

1. Tarinan kerronta: transmedia, visualisointi. TrueMeaning. Esim. Don't tell Ashton -kampanja

2. Innovaattori: innovoi kuluttajan kannalta merkityksellinen viesti

3. Ansaittu media: media kirjoittaa, jos ansaitset sen

4. Avaa brändisi kuluttajan osallitua: co-creation (Ikea)

5. Ole merkityksellinen (kestävän kehityksen mukainen, ekologinen jne.)

6. Ole läpinäkyvä: tee brändistäsi läpinäkyvä, tai some tekee sen puolestasi

7. Tuota liikkuvaa kuvaa: teinit etsii tietoa YouTubesta ennen Googlea. TedTalk jne.

8. Live: tee asioita livenä

9. Pelit, mobiili: käytä viestiessäsi pelien logikkaa, sen teinit oppivat minuutissa

10. Tee organisaatiomuutos, kun maailma muuttuu

>> Insight (kuluttajan havainnointi, focus groupit eivät riitä), Integrate (integroitu markkinointi viestinnän ja PRn kanssa), Digital (ota ainakin tämä haltuun), Storytelling

Eniten aikaa viettävät SOMEssa brasilialaiset (juorouilukulttuuri)

>>> dejavu: kertoo eilisestä, miten markkinoija tulevaisuuteen voisi varautua?

Markus Keränen (15/30 Research): 20 signaalia 20 minuutissa

Serendipiteetti: onnekas sattuma ammattitaidon päälle. Signaalien havainnointi, konstruktivismi: saman viitekehyksen omaavat työntekijät eivät havaitse samoin signaaleja.

1.Facebook yleislakko

2. Reclaim the street

3. Suomen some penetraatio 65+ on 13 % (USA 65+= 26%). "En osta tietokonetta, koska pelkään jääväni tulevani riippuvaiseksi" Helga 86 v.

4. Superstauraatio, kaikki tarpeet on jo tyydytetty melko hyvin

5. Kulutuskulttuurin kyseenalaistaminen: 42 nuorista ja nuorista aikuisista vastustaa sitä.

6. Stadin aikapankki

7. Escape the city -firma: mahdollistaa radikaalin alanvaihdon, pankkiirista leipuriksi

8. Kunnostus, korjaus ja itse tekeminen

9. Digitaalinen paasto, online vapaa päivä

10. 100 tavaraa - saan tilaa elää

11. Fyysinen omaisuus digitaaliseksi

12. Teinit etsivät tietoa YouTubesta ensin, ei Googlesta

13. Teinit lähettää biisejä kännystä kännyyn

14. C-kasetti

15. Post-Crossing

16. Seniorit nuorten tyyli-ikoneina

jne.

Kansallinen identiteetti nousussa, Kohta senioritkin Somessa, vastuullisuus, vihreys, osallistuminen, käytä Youtubea tietosi välittämisessä, kehitä palveluja, jotka auttavat ihmisiä vähentämään tavaroita ja palvelujen käyttöä

innovaatiopedagogiikka

Mitä ihmettä innopeda voisikaan olla?? Helppoa olisi vetäistä takataskusta kasa ideointimenetelmiä, ja katsoa, mitä tapahtuu. Mutta riskit ovat suuret: kuinka antaa opiskelijalle se täysi vastuu ja vapaus? Hyvä luovien prosessien ohjaaja taatusti kantaa mukanaan tiedon siitä, mutta miten siitä voikaan kommunikoida sellaisille, jotka ovat epävarmoja omasta ohjaajuudestaan tämän ison innovaatiosanan edessä? Keskustelun voisivat avata vaikka sosiaalipedagogiikan edustajat: "Sosiaalipedagogiikassa tarkastelun kohteena on yksilön kasvun sosiaalinen luonne". Innovaatiopedagogiikka olisi tuota mukaellen ehkä jotain vähän muuta; vähemmän sossua (vai juuri sossupuolelle tarvittaisikin kultsa-techno-innoa mixattuna?), enemmän hyötynäkökulmia (ai taloudellista hyötyä? Miksi? Oisko jo muita haasteita ratkottavana lisäksi?), vähemmän yksilönä kehittymistä tavoitteena (vai juuri tätä?), enemmän ryhmän luovan toiminnan edesauttamista (toi sossuhan on ihan just tätä?). "Sosiaalipedagoginen teoria yhdistää kasvatustieteellisen ja yhteiskuntatieteellisen näkökulman. Sosiaalipedagoginen ajattelu asettaa painopisteen yksilön tai ryhmän kokonaistilanteen tarkasteluun. Sosiaalipedagoginen ammatillinen toiminta lähtee yksilön tai ryhmän sosiaaliseen ympäristöön perehtymisestä." Jos samaan huoneeseen lukitaan tuotantotalouden insinööri, hammashoitaja, kodari, näyttelijä, ja kulttuurituottaja... ja oppilaitoksessa varmaan pitää saada jotain aikaiseksikin.

"Sosiaalipedagoginen ammatillinen toiminta tapahtuu yhteiskunnallisissa muutos- ja murrosvaiheissa." Juu, monet innoprosessit varmana lähtevätkin jostain tiedostetusta ongelmasta tai tarpeesta liikkeelle. "Se tarkoittaa yksilöiden ja ryhmien sosiaalisten ja pedagogisten ongelmien yhteydessä annettavaa tukea tai rinnalla kulkemista sekä itseapuun auttamista." Juu, oma-apuun pitäisi auttaa, mutta kertokaa jo, miten. Vai lukeeko se sitten sosiaalididaktiikan kirjassa?

"Sosiaalipedagogiikka on toimintatiede ja toiminnallinen oppiala, joka näkyy kasvatus- ja sosiaalialan työssä. Sosiaalipedagoginen ajattelu ja toiminta elää ja kehittyy jatkuvasti erilaisten ihmis-, yhteiskunta-, moraali- ja tiedekäsitysten vaikutuspiirissä." Tähän pitäisi varmaan innopuolellakin pyrkiä: jos innovaatioajatteluun kannustetaan tutkintoon johtavassa koulutuksessa, on sillä iso mahdollisuus tulla osaksi työn päivittäistä tapahtumista. Voi se olla aluksi shokki, kun jalkahoitaja tahtoo vetää innovaatioprosessin yhteistyöverkostonsa kanssa, mutta työelämässä tällaiset kohtaamiset ovatkin yleensä aidosti monialaisia ja innoprosessit välttämättömiä.

"Sosiaalipedagogiikassa teoriaa ja käytäntöä ei voi erottaa toisistaan. Teoria on ajattelun väline, joka suuntaa ajatteluun perustuvaa toimintaa. Sosiaalipedagogiikka on siis vahvasti soveltavaa ja käytännöllistä. Saksalainen Buchkremer on kiteyttänyt sosiaalipedagogiikan sisällöksi kultaisen säännön: Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." Huh, näinhän se varmaan sitten on. Soveltavaa, käytännöllistä kietoutuneena ajattelun välineisiin eli teoriaan.. pitää etsiä lisää..

Niin, nyrkkeilysäkkinä tänään sosiaalipedagogiikan Wikipedia

  • No labels
You must log in to comment.