Child pages
  • 2011-11-29 Rotterdam, The Netherlands
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tiistaina 29.11.

Projektipäällikkö lähti Erasmus-henkilöstövaihtojaksolle Hollantiin. Vaihdon kohde on kuitenkin Vyyhtiin liittyvä. Rotterdamissa sijaitseva Creative Factory on vuonna 2008 avattu pienten luovien alojen yrittäjien keskuspaikka, jossa eri yritykset toimivat hieman samaan tapaan kuin Kaapelitehtaalla Helsingissä. Creative Factoryssa toimivan Popvoxin toimitusjohtaja on myös toiminnanjohtajana European Creative Business Networkissa, jonka sähköisen median viestinnän kehittämistä on tarkoitus tutkia ja kehittää viikon ajan.

Samalla tulee tutuksi ECBNetworkinlaajentumistavoitteet Länsi-Euroopasta kohti itää ja myös Suomea. On mahdollista, että ECBN:n verkostoista voisi saada sekä luovan alan yrittäjiä että tutkijoita ja asiantuntijoita osallistumaan Vyyhti-hankkeen kansainväliseen verkostotapahtumaan vuonna 2013. Tapahtuman konseptointi alkaa vyyhtiläisten kesken tammikuussa 2012.

Keskiviikkona 30.11.

Projektipäällikkö istui päivän Creative Factoryssa tarkastellen ECBN:n strategioita, jäsenyyksiä ja muuta taustadataa. Tilat olivat toimivat. Kiertokävely talossa antoi käsityksen toimintakulttuurista. Joka kerroksessa toimii yksi tai kaksi yritystä. Kaikkien toimistossa sai piipahtaa (ainakin hostin seurassa). Yhdessä kerroksessa kokoontui Da  Buzinezz Club, paikallisten syrjäytymisvaarassa olleiden, maahanmuuttajataustaisten nuorten voimauttamiseksi perustettu, nuorten itsensä hallinnoima yrittäjien klubi.

Etelä-Rotterdamin alueella sijaitsevan Creative Factoryn ympäristöstä kertoo paljon sekin, että keikkapaikkana toimivan alakerran edustalla oli edellisviikolla tapeltu puukoin. Ylin kerros rakennuksesta oli vielä rakentamatta. Se vaatisi noin miljoonan euron investoinnit. Rabobank sponsoroi taloa, mutta nykyinen taloustilanne ei anna mahdollisuuksia helppoihin ratkaisuihin, rahahanat ovat kiinni.

Talossa työskenteli myös paljon opiskelijaharjoittelijoita. He työskentelevät päivittäin yhdeksästä puoli kuuteen. Yksi viestintää opiskeleva harjoittelija päivitti ECBN:n nettisivuja, mutta oli hieman turhautunut siihen, että päätökset asiasisällöistä tehdään muualla kuin paikan päällä. Kyse on kansainvälisestä verkostosta, joten on luontevaa, että viestinnästäkin haluaa päättää moni taho. Järkevää se välttämättä ei ole. Tuntui, että kaikki kertoivat mielellään rehellisesti työnteostaan ja sen haasteista ulkopuoliselle. Päivän päätteeksi toimistosta juoksi yksi työntekijä itkien ulos. Seuraavana päivänä selvisi, että hän oli saanut potkut. Toimitusjohtaja totesi, ettei voinut pitää listoillaan ihmisiä, jotka eivät yllä joka päivä parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. Tiukka tilanne, joita ei joka päivä Suomessa näe.

Torstaina 1.12.

Projektipäällikkö vieraili Eindhovenissa, jonne vanhoihin Philipsin tehtaisiin rakentuu uusi, uljas luovien alojen kaupunginosa. Yksi rakennus on jo täysin valmis, tiloja vuokrataan tapahtumiin ja yrittäjille. Alueelle rakennetaan myös lofteja asunnoiksi. Naapurirakennukseen rakentuu kevääksi ravintola. Sisäskeittipuisto Area 51 on täydessä käytössä. Eindhovenilaiset olivat leikillään yrmeitä Helsingistä saapuneelle, sillä he hävisivät WDC2012 -vuoden. Ilta päättyi kuitenkin mukavasti juhliin, kun yksi vuokralaisista, Little Mountain, täytti viisi vuotta.

Iltapuoli kului Suomen päästä kuuluneisiin hankeuutisiin reagoidessa.

Perjantaina 2.12.

Aamu alkoi Prezin parissa presentaatiota värkätessä. Tavoitteena oli esitellä löydöksiä ja kehittämisehdotuksia ECBN:n sähköisestä viestinnästä. Creative Factoryn toimistolla flexi-deskin ääressä tuli tavattua myös talon toimijoiden eli yritysten yhteinen business-neuvonantaja Willem, joka toimii lehtorina Rotterdam Universityssä, School of Communication, Media and Information Technologyssä. Yhteisiä teema-alueita oli paljon, joten on toivottavaa, että yhteydenpitoa jatketaan.

Illalla brainstorming-työpaja Rotterdam Philharmonicsien kanssa sekä klassisen musiikin konsertti. Orkesterin on tarkoitus saada nuorempaa yleisöä konsertteihinsa ja tässä yhteydessä pyritään hyödyntämään Creative Factoryn osaamista ja verkostoja.

Lauantaina 3.12.

Raportointia ja Prezi-presiksen kehittämistä. Päivällä myös hotellin nurkan takana Occupy Rotterdam ja Sinteklaas -juhlia ympäri kaupunkia. Illalla tapaaminen Creative Factoryn yrittäjien kanssa, verkostoitumismahdollisuuksien kehittelyä ja Vyyhti 2013 -tapahtuman konseptointia.

Sunnuntaina 4.12.

Viikon annin paketointi wikiin ja matkustaminen kotiin.

You must log in to comment.