Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Videoklipissä Metropolian opiskelijatyönä tuotettu uutisjuttu korkeakouluopintojen maksullisuudesta EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille.Nopeasti silmäiltävä kooste menneen viikon tapahtumista. Tilaa viikkokirje RSS-syötteenä


Kuukausittainen tietopaketti hankkeen tulevasta toiminnasta, ihmisistä ja edistymisestä. Tilaa kuukausikirje!

Tuoreimmat uutiset


Riitta Metsäsen ja Risto Säntin VOIMAA-hankkeen päätöstapahtumassa pitämät alustukset on nyt julkaistu wikissä. Riitta Metsäsen puheevuoro luo katsauksen amk-opintoihin valmentavan koulutuksen tulevaisuuteen. Risto Säntin alustus puolestaan käsittelee maahanmuuttajien tilannetta suomalaisilla työmarkkinoilla.

Kaikki VOIMAA-projektissa tuotetut videoklipit löytyvät myös Youtubesta VOIMAA-kanavalta.

VOIMAA kiittää!

VOIMAA kiittää eilisen Voimaa urakehitykseen, silmäys tulevaan -tapahtuman osanottajia antoisasta ja vilkkaasta keskustelusta.

Lopputapahtuman alustusten videotaltioinnit julkaistaan lähiaikoina. Siihen asti tapahtuman tunnelmiin voi palata kuvagalleriassa.

Lämmin kiitos kaikille projektin toimintaan osallistuneille! (star)


Väyliä maahanmuuttajien ammattikorkeakouluopintoihin ja urakehitykseen kartoittava teos julkistettiin tiistaina 7.6.2011 VOIMAA-hankkeen päätöstapahtumassa. Artikkelikokoelmaan on koottu monipuolisesti hankkeen kokemuksia ja siinä kehitettyjä käytäntöjä. 

Milla Laasosen ja Päivi Keräsen toimittamaan voit tutustua hankkeen verkkosivuilla. Sivuilta löydät myös hankkeen aiemmat julkaisut. Painettua printtiversiota voi tiedustella projektisuunnittelija Päivi Keräseltä (etunimi.sukunimi (ät) metropolia.fi).


Samalle viivalle on selvitys metropolialueen työnantajien halukkuudesta ja tarpeesta kouluttaa maahanmuuttajataustaisia työntekijöitään asiantuntija-, esimies- ja työnjohtotehtäviin.

Anja Rouhuvirran laatiman selvityksen näkökulma maahanmuuttajien urakehitykseen on työnantajalähtöinen. Selvityksen nimi liittyy monen vastaajan mainintaan kaikkien työntekijöiden tasavertaisesta kohtelusta koulutuksessa - yhden vastaajan sanoin: Maahanmuuttajataustaiset henkilöt ovat yrityksessämme täysin samalla viivalla kuin muutkin. Otsikko viittaa toisaalta kysymykseen, tarvitaanko ehkä joskus myös lisäkoulutusta, jotta muualta tullut henkilö pääsisi samalle viivalle maassa syntyneiden, kasvaneiden ja koulut käyneiden työtovereidensa kanssa. 

Tutustu Antti Pihlajaniemen taittamaan selvitykseen täällä.

Kaikki VOIMAA-uutiset


Kehitämme sosiaalisen median avulla toimintamalleja: 

  1. Työyhteisöille yhteistyössä työnantajien kanssa maahanmuuttajataustaisten kouluttamiseksi työhönperehdyttäjä- ja työpaikkakouluttajatehtäviin
  2. Ammattikorkeakouluille yhteistyössä opettajien ja muun henkilöstön kanssa maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden valmennukselle amk-opintoihin

Projektin tavoitteista ja yksityiskohdista tarkemmin projektisuunnitelmassa ja projektipäätöksessä.


Projekti toteutetaan työkoreissa (aikataulu):

Projektin johtaminen ja hallinnointi
Työnantajaselvitys
Toiminnan mallinnus ja pedagoginen kehittäminen
Työelämäyhteistyö ja työssäperehdyttäjät
Valmennus AMK-opintoihin
Tiedottaminen, valtavirtaistaminen ja juurruttaminen
Arviointi

Tapahtumat ja koulutukset

Tapahtumat ja koulutukset - muiden organisaatioiden järjestämät
Call for Papers - muiden organisaatioiden avoimia alustuspyyntöjä VOIMAA-aihepiiristä
Monikulttuurisia uutisia verkossa -M2HZ:n uutiskatsaus venäjäksi, arabiaksi, ranskaksi ja espanjaksi. 

VOIMAA toimijoille (muistiot jne.)


VOIMAA - Voimavaroja maahanmuuttajista on Uudenmaan ELY-keskuksen Euroopan sosiaalirahaston varoin tukema kolmivuotinen projekti (2008-2011). Projektia hallinnoi Metropolia Ammattikorkeakoulu ja se toteutaan yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulun ja Fakiirimedia Oy:n kanssa.

 
You must log in to comment.