Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Täällä konseptoidaan ja pilotoidaan AMK-opintoihin valmentavaa koulutusta maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille

Opetussuunnitelmat VOIMAA-valmennuksiin 2010-2011

Tieto- ja viestintäteknologia, Metropolia
Kulttuuri- ja luova ala, Metropolia
Kaikki alat, HAMK

Huomioitavaa...

OPS-kehittäjät wikissä

Kehittelyssä nyt

Torstaina 17.2. ei pidetä normaaleja suomen kielen tunteja vaan Tivin Valmaa-ryhmä osallistuu YLE Pasilan tuotantotilojen tutustumiskäynnille. Sitä ennen tapaamme Hämeenlinnan valmentavan opiskelijaryhmän klo 14.00 Hämeentie 161:n Digilabrassa (H2011). Jos et jostain syystä ehdi iltapäivän tapaamiseen niin voit tulla suoraan Ylelle. Tapaamme Ylen toimitilan edessä klo 16.10. Ylen osoite on Radiokatu 5A (Sisäänkäynti Uutiskadun puolelta!…
Labels: tivi, amk-valmentava
Opetus jatkuu maanantaina 10.1.2011. Käy katsomassa lukkarikoneesta kevätlukukauden lukujärjestys. Onnea ja menestystä opintoihin!
Labels: tivi, amk-valmentava

Vanhemmat uutiset


 
 
 1. Hei,

  laitoin pedagogisen kehittämisen koriin AMK-valmentavasta koulutuksesta pohdintaa, joka liittyy opettajan monikulttuuriseen kompetenssiin. Mielestäni kompetenssilähtökohdasta voisi sitten alkaa rakentamaan koulutuksen tavoitteita ja perusteltuja sisältöjä.

  T. Riitta 

  15.1.2009

  riittame

  1. Hyviä pointteja, kiitos Riitta! Siirrän nuo ranskalaiset viivat amk-opintoihin valmentavan koulutuksen osalta ihan omalle sivulleen, johon voidaan tehdä linkit sekä pedagogisen kehittämisen että valmentava koulutuksen työkoreista, niin voidaan jatkaa kehittelyä työkorien kesken eikä tule päällekkäisyyksiä?

   1. Mielestäni järkevä tapa toimia, jos sillä saa keskustelun yhteen paikkaan.

 2. Hei,

  näkisin pedagogisen kehittämisen osana opettajan monikulttuurista kompetenssia. Jos kompetenssiä tai asiantuntijuutta kuvataan kolmella ulottuvuudella (kuten esitin jo aiemmassa viestissäni): tiedot, taidot, asenteet, niin pedagoginen osaaminen liittyy taitoihin.

  Pitäisikö meidän myös hieman hahmotella koulutuksen pituutta (pisteet), toteutustapaa (lähi-etä), menetelmiä (mm. sos.media) ja sopia lähtökodista? Opettajien kanssa neuvotellessa olisi hyvä olla jotain esiteltävää myös itsellä. Tai ainakin teoreettis-käytännöllisiä perusteluja koulutuksen sisällöistä.

  Miten olisi esim. 6-8  op:n kokonaisuus, joka sisältäisi 3-4 lähiopetuspäivää, etäjakson tehtävät sekä kehittämistehtävän?

  Laitan näitä konkreettisia esityksiä, että pääsisimme ihan konkreettisesti asia-asioissa eteenpäin"!

  Terveisin Riitta

  20.1.2009

  riittame

  1. Oikein hyvä, että saadaan konkreettisia esityksiä keskustelun avaukseksi (smile)

   Riittääkö 6-8 pistettä kaiken työn tekemiseen? Alustavasti tuntuisi, että 10 op olisi vähimmäismäärä mihin asiat saisi mahtumaan, mutta tämä tietysti riippuu siitä millä laajuudella kutakin aihepiiriä käsitellään.. Hallinnollisesti olisi kätevää, jos koulutusjaksot saataisiin synkronoitua koulutusjaksojen ajoitus maksatuskausiin (4 kk kausi), tällöin osallistujien ei tarvitsisi tehdä työajanseurantaa ylimääräisiltä kuukausilta (jos tämä ei ole sisällöllisesti mahdollista, niin sitten tietysti tehdään toisin).

   Tekstiä saa muuten vapaasti käydä muokkaamassa, jos tuntuu että joku ranskalainen viiva sopisi paremmin johonkin toiseen kohtaan tms. tai että jotain olennaista puuttuu - yhdessä työstämällä saamme sisällön muotoutumaan (smile)

   1. olen Päivin kanssa näistä asioista täysin samaa mieltä ja kokonaisuuden suunnitteluun varataan oma tila "opetusmodulien" työstämistä varten.

 3. Yksi random-huomio: Metropolian sivuilla on oma osionsa täydennyskoulutuspaketeille (tällä hetkellä lähinnä sote-puolella) ja riippuen siitä kuinka suurelle kohderyhmälle ollaan näitä meidän koulutuksia kohdistamassa tuo voisi olla yksi kanava listalle...

  http://www.metropolia.fi/koulutustarjonta/taydennyskoulutus/koulutustarjonta/