Child pages
  • VOIMAA-kuukausikirje toukokuu 2010
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

VOIMAA
Kuukausikirje toukokuu 2010
Kuukausikirje esittelee hankkeen tuloksia
ja tiedottaa tulevista VOIMAA-tapahtumista.
Julkaisuajat 2010
to 8.4.
pe 14.5.
pe 11.6.
ma 2.8.
ke 1.9.
pe 1.10.
ma 1.11.
ke 1.12.
Päätoimittajalta

aurinkoista kevättä

Milla Laasonen
VOIMAA-tiedottaja/tuottaja

VOIMAA aloittaa maahanmuuttajataustaisten valmistavat opinnot syksyllä 2010


VOIMAA -hankkeessa aloitetaan ainakin kolme ryhmää maahanmuuttajataustaisten ammattikorkeakouluopintoihin valmistavia opintoja syyslukukaudella 2010. Yksi ryhmistä järjestetään HAMK:ssa Hämeenlinnassa ja kaksi ryhmää Metropolia AMK:n kulttuurin ja luovan alan klusterissa.

Valmistaviin opintoihin valitaan ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneita maahanmuuttajataustaisia henkilöitä, jotka ovat hakukelpoisia myös varsinaisiin tutkintoon johtaviin amk-opintoihin suomenkielisissä koulutusohjelmissa. Taustalla tulee olla lukio tai vastaavat opinnot sekä riittävä suomen kielen taito.

VOIMAAn AMK-valmennuksiin haku avautuu kesäkuussa 2010, jolloin hakulomakkeet tulevat verkkoon ja HAMK:n hakutoimistoon. Varsinainen hakuaika on elokuussa 2010 ja pääsykokeet järjestetään syyskuussa. Opinnot alkavat lokakuussa 2010 ja päättyvät sopivasti ensi vuoden yhteishakua silmällä pitäen maaliskuun 2011 loppupuolella. Tarkemmat tiedot aikatauluista julkaistaan kesäkuun alussa.

VOIMAA Itävallassa, Saksassa ja Sveitsissä


VOIMAA-hankkeen tiimoilta on viimeisten kahden viikon aikana matkailtu ahkerasti. Itävallan Krems an der Donaussa eDem, Berliinin NEXT10ssä ja Geneven LIFT10ssä on käsitelty kansainvälisen osallistujajoukon kesken eri näkökulmia sosiaalisen median kehitystä, yhteiskunnallista vaikutusta ja tulevaisuutta visioiden.

Työyhteisöillä vielä mahdollisuus päästä mukaan!


VOIMAA-hankkeen viimeinen täysi vuosi on käynnistymäisillään. VOIMAA toivottaa tervetulleiksi kompakteista henkilöstönkehittämisprojekteista kiinnostuneet työyhteisöt, joissa maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden urakehityksen tukeminen on ajankohtaista. Kontakti Jussi Linkolaan.

VOIMAA -toteuttajat


VOIMAA -voimavaroja maahanmuuttajista -hankkeen tavoitteena on etsiä toimintamalleja, jotka helpottavat maahanmuuttajien ammattikorkeakouluopintoihin pääsyä ja työelämässä olevien maahanmuuttajien urakehitystä. Käytämme hankkeessa hyödyksi sosiaalisen median keinoja, kuten wikiä ja blogeja. Lue projektiin osallistuvien työblogeja!

Lisäksi Metropolian Confluence-alustalla toteutetussa VOIMAA-wikissä voi selata aineistoja ja kommentoida sekä aloittaa keskusteluja, myös ilman käyttäjätunnuksia.

VOIMAA on kolmevuotinen Uudenmaan ELY-keskuksesta Euroopan sosiaalirahaston varoin tuettu hanke. Hankkeen päätoteuttaja on Metropolia Ammattikorkeakoulu, osatoteuttajina ovat HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Fakiirimedia Oy.

 
You must log in to comment.