Child pages
  • VOIMAA-kuukausikirje syyskuu 2010
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

VOIMAA
Kuukausikirje syyskuu 2010

Kuukausikirje esittelee hankkeen tuloksia ja tiedottaa tulevista VOIMAA-tapahtumista.


Julkaisuajat 2010
ma 6.9.
pe 29.10.
ma 1.11.
ke 1.12.
Päätoimittajalta

Sydämellistä syksyä!
Milla Laasonen
VOIMAA-tiedottaja/tuottaja

AMMATTIKORKEAKOULUOPINTOIHIN VALMENTAVIEN KOULUTUKSIEN HAKU JATKUU


Maahanmuuttajille suunnatun ammattikorkeakouluopintoihin valmentavan koulutuksen haku päättyi elokuussa. Metropolian kulttuuri- ja luova ala sekä tieto- ja viestintäteknologia sekä HAMK:n valmennukset saivat hakijoita, mutta muutamia paikkoja on yhä vapaana kaikkiin toteutuksiin.

Hakuaikaa on jatkettu 30.9.2010 asti.

Valmennukseen voi hakea, jos on suorittanut lukion tai vastaavat ammatilliset opinnot. Koulutuksessa opiskellaan suomeksi. Valmennus antaa osallistujille ammattikorkeakoulussa tarvittavia opiskelu- ja viestintätaitoja. Lisäksi valmennuksessa opiskelijat saavat käsityksen siitä, millaista on ammattikorkeakouluopiskelu heitä kiinnostavilla aloilla. HAKUSIVULTA http://voimaa.metropolia.fi/haku.html löytyvät hakulomakkeet ja opintojen tarkemmat kuvaukset. Tiedustelut sähköpostitse: voimaa (ät) metropolia.fi

Valmentavien koulutusten opettajat suunnittelevat jo pääsykokeita.

LUOVUUS SYTTYY YHTEISÖISSÄ 21.9.2010


VOIMAA-hanke ja Metropolia ammattikorkeakoulu järjestävät kirjanjulkistamis- ja keskustelutapahtuman tiistaina 21.9.2010 luovuusperustaisen osaamisen mahdollisuuksista vastata tulevaisuuden yhteiskunnallisiin haasteisiin.

Ohjelmassa puheenvuoroja muun muassa tulevaisuuden työelämän haasteista, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä taiteen ja kulttuurin keinoin, hyvinvointipalveluinnovaatioiden synnyttämisestä sekä luovien ja muiden toimialojen käytännön yhteistyömahdollisuuksista.

Tilaisuudessa myös julkistetaan Maahanmuuttajat ja ammatillisen osaamisen moninaisuus -kirja.

VOIMAA -hankkeen osalta iltapäivä jatkuu teemalla Maahanmuuttajat, työelämä ja ammattikorkeakoulu. Nasima Razmyar, Vuoden pakolaisnainen puhuu maahanmuuttajien työllistymisen ja siihen vaikuttavien asenteiden merkityksestä otsikolla Ihmisiähän me kaikki olemme.

Lisäksi tarjolla on kaksi työpajaa, Koulutus - tie onneen?, jossa käsitellään maahanmuuttajia tukevan valmennuksen tulemista osaksi korkeakoulujen arkipäivää sekä
Ymmärtääks se mitään?, jossa pohditaan miten rekrytoija, perehdyttäjä ja koko työyhteisö voivat edistää kaiken osaamisen käyttöönottoa ja yhteistyön sujumista yli kulttuurirajojen?

Iltapäivän muut työpajat:
1. Kurkistetaan yhdessä tapahtumatuotannon tulevaisuuteen! - Tuottaja 2020 --hanke
2. Medioksen parhaat palat - oma digitarina uusilla osallistavan median välineillä - Medios --hanke
3. Draamaa ja teatteria kaupunkiyhteisössä - Kansalaisnavigointia metropolissa --hanke
4. Soivia kohtaamisia – johdatus soveltavan musiikkikasvatuksen työtapoihin - Kulttuurisilta-hanke

ILMOITTAUTUMINEN ke 15.9.2010 mennessä Kaisa Nissiselle kaisa.nissinen (ät) metropolia.fi

VOIMAA -toteuttajat


VOIMAA -voimavaroja maahanmuuttajista -hankkeen tavoitteena on etsiä toimintamalleja, jotka helpottavat maahanmuuttajien ammattikorkeakouluopintoihin pääsyä ja työelämässä olevien maahanmuuttajien urakehitystä. Käytämme hankkeessa hyödyksi sosiaalisen median keinoja, kuten wikiä ja blogeja. Lue projektiin osallistuvien työblogeja!

Lisäksi Metropolian Confluence-alustalla toteutetussa VOIMAA-wikissä voi selata aineistoja ja kommentoida sekä aloittaa keskusteluja, myös ilman käyttäjätunnuksia.

VOIMAA on kolmevuotinen Uudenmaan ELY-keskuksesta Euroopan sosiaalirahaston varoin tuettu hanke. Hankkeen päätoteuttaja on Metropolia Ammattikorkeakoulu, osatoteuttajina ovat HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Fakiirimedia Oy.

 
You must log in to comment.