Child pages
  • VOIMAA-kuukausikirje huhtikuu 2011
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

VOIMAA
Kuukausikirje huhtikuu 2011

Kuukausikirje esittelee hankkeen tuloksia ja tiedottaa tulevista VOIMAA-tapahtumista.

Päätoimittajalta
Kohti kesää!
Milla Laasonen
VOIMAA-tiedottaja/tuottaja

Ammattikorkeakouluopintoihin valmentavat koulutukset päättyneet


Maahanmuuttajille suunnatun ammattikorkeakouluopintoihin valmentavat koulutusjaksot alkoivat loka-marraskuussa 2010 ja päättyivät maaliskuussa 2011. Metropolian kulttuuri- ja luova ala sekä tieto- ja viestintäteknologia sekä HAMK:n valmennuksiin osallistuville jaettiin osallistumistodistukset ja järjestettiin päättäjäistapahtumat.

VOIMAA-valmennukset ovat hankerahoituksen varoin toteutettuja pilotteja, joista saatujen kokemusten pohjalta arvioidaan valmennustyypisen koulutuksen jatkomahdollisuuksia.

Valmentavien koulutusten juurtumista punnitaan Metropoliassa


VOIMAA-opiskelijat ja opettajakoordinaattorit kertoivat kokemuksiaan valmentavasta koulutuksesta ja osallistuivat keskusteluun sen tulevaisuuden näkymistä Metropoliassa maanantaina 11.4.2011. Tapaamiseen osallistuivat myös tulevana lukuvuonna HERA - hankkeen puitteissa järjestettävien valma-toteutusten koordinaattorit LiTo - ja TiVi -klustereista. Kokemusten vaihto oli runsasta ja antoisaa.

Yhdeksi ratkaisevista kysymyksistä valmentavien koulutusten toteuttamisessa nousi se, millä tavoin valmennusjaksolle osallistuminen lopulta edistää tutkinto-opiskelijaksi hakeutumista.

VOIMAA valmistelee loppujulkaisua


Hankkeen kokemuksista, tuloksista ja ajatuksista koostetaan kirja, joka julkaistaan lopputapahtumassa 7.6.2011.

Tulevat VOIMAA -tapahtumat


VOIMAA-hankkeen päätösseminaari järjestetään tiistaina 7.6.2011 Metropolia Ammattikorkeakoulussa, osoitteessa Hämeentie 161.

Aiheina ovat maahanmuuttajien urakehityksen mahdollisuudet sekä amk-valmentavien kokemukset, unohtamatta sosiaalisen median käyttöä kehittämistyössä.

Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan 2.5.2011 osoitteessa http://voimaa.metropolia.fi

VOIMAA-toteuttajat


VOIMAA -voimavaroja maahanmuuttajista -hankkeen tavoitteena on etsiä toimintamalleja, jotka helpottavat maahanmuuttajien ammattikorkeakouluopintoihin pääsyä ja työelämässä olevien maahanmuuttajien urakehitystä. Käytämme hankkeessa hyödyksi sosiaalisen median keinoja, kuten wikiä ja blogeja. Lue projektiin osallistuvien työblogeja!

Lisäksi Metropolian Confluence-alustalla toteutetussa VOIMAA-wikissä voi selata aineistoja ja kommentoida sekä aloittaa keskusteluja, myös ilman käyttäjätunnuksia.

VOIMAA on kolmevuotinen Uudenmaan ELY-keskuksesta Euroopan sosiaalirahaston varoin tuettu hanke. Hankkeen päätoteuttaja on Metropolia Ammattikorkeakoulu, osatoteuttajina ovat HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Fakiirimedia Oy.

 
You must log in to comment.