Error CSS Stylesheet macro - URL 'http://users.metropolia.fi/~m0702799/reititin/graffa/harmaa_ylatausta.jpg' is not on the allowlist. If you want to include this content, contact your Confluence administrator to request adding this URL to the Allowlist.

Web 2.0 Tools in Education: User Competencies of Student and Educator

Avajais-istunnossa verkon kapasiteetti ei riittänyt, joten siitä raportointi viivästyy  jonkun aikaa.

Nyt kuitenkin erilliset  sessiot ovat alkaneet ja tässä tilassa  verkko toimii ja toivottavasti säilyykin toiminnassa.

Tämän session pj juuri toivotti kaikki tervetulleeksi

David Röthler on ensimmäinen  esitelmiöitsijä. Hän on sosiaalisen median konsultti, lehtimes, bloggeri ja opettaja yliopisolla Itävallassa. Teemana: Large-scale European Evaluaton of Web 2.0 in Education (Itävalta)

Vetää hanketta Web20ERC.eu, Hankkeessa mukana useita oppilaitoksia Euroopasta..  Kannattaaa käydä sivuillla. Heille yksi keskeinen lähtökohta on blended education

Heillä lähtökohtana  "the People formerly known as audience...." - ajattelu. Eli kuulijasta toimijaksi.

www.barcamp.au -  toiminta on myös katsomisen väärti. Esitteli myös udemy.com, joka on Academy of You ja siinä kaikki voivat toimia opettajana eli tavoitteena on opetuksen ja oppimisen demokratisointi. Vastaavankaltainen on myös p2puniversity.

Kiivastempoinen esittely erilaisista palveluista, joita käyttäneet hankkeen aikana

2. casena oli Thomas Köhlerin: Generation Web 2.0  School: How Pupils Create Online Learning Communities (Dresden University of Technology)

WeCast - a media projekt on toteutettu Dresdenissä. Hankeessä 50 opiskelijaa ja sen kesto oli 09 -2011. Opiskelijat eri kouluasteilta sekä perus- että ammattikouluista.  Hankkeessa mukana varsinainen  kohderyhmä mutta myös verrokkiryhmä Koulutus- ja projektityöjakosjen välillä ja niitä nivomassa oli tiedonhankintaosuudet. Tavoitteena oli itse-oppimisen taitojen kehittäminen sekä  sosiaalisten taitojen parantaminen.

Tuloksina olivat:ryhmätoiminnasta  tuli suoritumpaa, oppimiskyky parani erityisesti erityiskoulujen  oppilailla, sosiaaliset kyvyt paranivat ensisijaisesti tytöillä

Sekava esitys, jossa kaksi esittelijää eikä oikein pysynyt kasassa..Tarkemmin voisi katsoa WeCast -sivustolta. Näyttivät pari tehtyä videoklippiä

3. case Bob Barrettin: Virtial Mentoring and Coaching: Using Web 2.0 Tools to Connect, Dialogue and Reflect (American Public University, USA)

Tehnyt työtä oppimis- tai muista vaikeuksista kärsivien parissa. Kyseessä virtuaalinen mentorointi ja valmennus.  itse ei koskaan esiinny luokkatilassa vaan koko opetus aina verkossa. Tendensssi yhdysvaloissa on siityä luokista verkkoon, joka säästäää kustannuksissa aika paljon. Hän opettaa myös sotilaita ja siinä sosiaalisen median keinot ovat lähes ainoita.  Keskeisimpöinä siinä twitter, facebook.

Esitti mielenkiitoisia esimerkkejä erityisoppilaiden kanssa tehdystä työstä ja sosiaalisen median käytöstä. Yhdysvalloissa julkista apua saavien oppilaitosten on mukautettava opetuksena siten, että aina myös erilaiset vammaisen ja fyysistä puutteista kärsivät voivat osallistua ja siitä syystä esittelijä on kehittänyt juuri virtuaalista mentorointia ja ohjausta.  Kiinnostavaa kokemusta erityisryhmien opetuksesta sosiaalisen median keinoin. Erityisesti sotilaiden kanssa runsasta kokemusta.  Vaikka sosiaaalisen median keinot ovat opiskelijoille leensdä uusia, mutta toimivat  oikein hyvin yhteydenpidossa, dialogissa ja reflektoinnissa

Lyhyiden esitysten jälkeen kysymykset ja vastaukset osio erääänlaisen paneelin muodossa. Kysymykset olivat osoitetut lähinnä Dresdenin ja Yhdysvaltain caseille.

Yksi olennainen huomio oli se, että sosiaalinen media mielletään vapaa-ajan toiminnaksi ja mitä tulisi tehdä, jotta siitä tulisi enemmän opetuksen ja oppimisen väline. Ja taas tuli huomattua, että juuri sitä olemme tekemässä  Reitittimessä. Vahvistaa sitä, että olemme etsimässä ratkaisuja koulutuksen nykyisiin ongelmiin tai kysymysiin. Tässä on myös kyse siitä, voiko sosiaalinen media olla informaalin oppimisen väline. Asia on tarkemman tutkimisen väärtti.

  • No labels
You must log in to comment.