Järjestyksessään kolmas Bootcamp polkaistiin käyntiin speed datingillä. Tarkoituksena ei ollut löytää rakkautta vaan keskustella hyvistä ja huonoista kokemuksista työelämässä. Keskustelua käynnistettiin pienten vihjelappujen avulla, joiden kautta osallistujat tutustuivat toisiinsa ja jakoivat mm. käsityksiään omasta ”unelmaduunista”. Mukana olleet kehuivat konseptia erittäin hauskaksi. Tutustumisen ja keskustelun ohessa tarjolla oli salaattia ja kahvia.

Twitter-seinästä on muodotunut Bootcampin tavaramerkki. Seinälle pytyi tänä vuonna lähettämään myös valokuvia. Seinällä olleessa viestissä kehuttiin mm. ”mahtavaa pakkoverkostoitumista”. Siltä varalta, että kaikilla ei olisi mukana mobiiliteknologiaa, oli bootcamppiin viritetty myös ”analoginen twitter”, eli liitutaulu, johon sai kirjoittaa ajatuksiaan.

Päivän varsinaiseen teemaan, eli talouteen uppouduttiin viimeistään tapahtumatuottaja Anni Sarastin pitämässä talousinfossa. Esityksen kesekeinen kysymys oli: ”laskulla vai verkortilla?”. Kauppatieteiden ylioppilaanakin tunnettu Bootcamp-konkari kävi numeroesimerkkien kautta läpi sen mistä palkkiot sivukuluineen todellisuudessa koostuvat.

Illan asiantuntijapaneeliin oli saatu hyvä kattaus kulttuurin ja luovan alan toimijoita. Kantavana teemana oli rahaliikenne. Panelistit kertoivat omista kokemuksistaan ja toimintatavoistaan. Suomen muusikkojen liiton Juho Viljanen kertoi omasta edunvalvontatyöstä sekä freelance-muusikkona toimimisesta. Kulttuuriosuuskunta Lilithistä tunnettu Chia Koskinen kertoi osuustoiminnan hyödyistä. Hän kehui päätöksenteon demokraattisuutta ja toiminnan vähäistä riskinottoa verrattuna esim. osakeyhtiöihin. Suomen Palkkiopalvelu Oy:n Petteri Hasa kertoi omista kokemuksistaan laskutuspalvelualalla.
Myös Bootcampin yleisö osallistui innokkaasti keskusteluun ja kaikki panelistit pääsivät vastaamaan moniin kiperin kysymyksiin liittyen esimerkiksi yrittäjyyteen, vanhempainvapaisiin ja palkkioihin.

Bootcamp jatkuu tänään TaVi-talon pylvässalissa (hämeentie 161) klo 16:30. Reititin-hanke toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi keskustelemaan toisen päivän teemasta: kulttuuriviennistä.

You must log in to comment.