Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Projektin esittely

Prefixin tavoitteena on edistää suomalaisen elokuvan elinkelpoisuutta kansainvälisessä kilpailussa kehittämällä tuotannon toimintamalleja, päämääränä vahvistaa työllisyyttä, osaamista ja eri alojen yhteistyötä. Päätavoitteena on kehittää ennakkosuunnittelulähtöinen elokuvatuotannon malli, jota voidaan soveltaa myös muille draamatuotannon aloille. Projektin tulokset ovat kaikkien vapaasti hyödynnettävissä ja niitä kootaan uudelle sivustolle, jota täydennetään vielä alkuvuodesta 2015. Tämä digitaalinen kirjasto on avattu osoitteessa prefix.fi. Projektilla on lisäksi Facebook-ryhmä, joka löytyy nimellä Prefix ja tutulla logolla!

Projektia ovat mukana toteuttamassa Satu ry. ja Lapin AMK sekä maineikkaat suomalaiset elokuvatuotantoyhtiöt Helsinki-filmi ja Matila Röhr Productions. Yhteistyötä tehdään mm. Suomen elokuvasäätiön, YLEn ja Fake Graphicsin kanssa. Prefix on 1.8.2011 alkanut ESR-rahoitteinen projekti, jota hallinnoi Metropolia Ammattikorkeakoulun elokuvan ja television koulutusohjelma.

Osaprojektit

Prefixin keskeisiä toimenpidekokonaisuuksia ovat:

a) Tutkimustyö : hyvien käytäntöjen kartoitus. Miten ennakkosuunnittelutyö tehdään tällä hetkellä elokuvatuotannoissa; hyviä ja huonoja kokemuksia, joista voidaan ottaa oppia. Case-tutkimuksia Suomesta ja ulkomailta. Ennakkosuunnittelukyselyyn tästä.

b) Toimialakartoitus : Suomen tuottajakentän kartoitus ja yhteistyö Culminatum Innovationin kanssa CGI-toimijakentän kartoittamiseksi. Näiden tietojen pohjalta voidaan alan toimijoista muodostaa verkosto, joka parantaa pienempien toimijoiden työllistymismahdollisuuksia ja helpottaa myös ulkomaisten tekijöiden kontaktien saamista Suomessa.

c) Pilotointi : 3-4 elokuvatuotantoa pilotoidaan tutkimustyön pohjalta saatujen tulosten ja aiemman ennakkotiedon oppeja hyödyntäen. Ennakkosuunnitteluun panostetaan yhdessä digitaalisen suunnittelutyön ammattilaisten ja elokuvan tuottajan ja taiteellisen tiimin kanssa. Tuloksista rakennetaan ennakkosuunnittelulähtöinen tuotannon malli, joka on kaikkien alan toimijoiden vapaasti hyödynnettävissä.

d) Koulutus ja tiedottaminen: AV-alan ja mediatuotannon ammattilaisten sekä alalle valmistuvien opiskelijoiden ja heidän opettajiensa koulutus ja työpajatoiminta. Tutkimustyön, toimialakartoituksen ja pilotoinnin tulokset tulevat myös näkyviin digitaaliseen kirjastoon. Projektissa järjestetään myös loppuseminaari hankkeen tuloksista.

Kokouskutsut ja muistiot
Yhteystiedot

 

 1. EDIT THE CALENDAR

  Customise the different types of events you'd like to manage in this calendar.

  #legIndex/#totalLegs
 2. RESTRICT THE CALENDAR

  Optionally, restrict who can view or add events to the team calendar.

  #legIndex/#totalLegs
 3. SHARE WITH YOUR TEAM

  Grab the calendar's URL and email it to your team, or paste it on a page to embed the calendar.

  #legIndex/#totalLegs
 4. ADD AN EVENT

  The calendar is ready to go! Click any day on the calendar to add an event or use the Add event button.

  #legIndex/#totalLegs

 

Kiitos 27-28.5!

Suurkiitos kaikille esiintyjille ja osallistujille, ja kiitos yhteistyöstä erityisesti Roviolle! Valtava määrä uutta tietoa on jaettu, ja loput pääsevät kuulemaan osan esityksistä koosteiden muodossa digitaalisessa kirjastossamme myöhemmin kesän aikana.

Suuren suosion saanut VFX-budjetointi-työpaja saatetaan uusia syksyllä. Jos näin onnellisesti käy, asiasta tiedotetaan niin täällä kuin FB-ryhmässämme.

 

Työpajoja ja puheenvuoroja elokuvan ennakkosuunnittelusta. Kaksipäiväisen tilaisuuden teemoja ovat mm. visuaaliset efektit, previsualisointi, äänisuunnittelu, virtuaalilavastus ja animaatio.

Maksuttoman seminaarin ennakkoilmoittautuminen ja ohjelma löytyvät täältä. TERVETULOA!

PREFIXin digitaalinen kirjasto on työn alla ja sivusto valmistuu toukokuussa. Kirjastoon tulee yhtä jos toista projektin aikana syntynyttä hyvää. Sivuston avajaisia juhlitaan päätösseminaarin yhteydessä viikolla 22.

Keskiviikkona 15.1 aamupäivällä on aiheena jälleen elokuvan VFX-suunnittelu, tällä kertaa tapahtumakaupunkina Helsinki ja puhujina vakipari Tuomo Hintikka ja Emil Sallinen, sekä ensimmäistä kertaa mukana (post-)tuottaja Essi Haukkamaa.

Saliin mahtuu vielä, joten jos osallistuminen kiinnostaa, laita viestiä sähköpostilla saija.heinonen (a) metropolia.fi niin saat tarkemman aikataulun.

14.11.2013 Dubrovnikissa järjestetty dokumenttiaiheinen keskustelutilaisuus veti salin täyteen yleisöä. John Websterin ja Tuomo Hintikan puheenvuorot olivat ajatuksia ja kysymyksiä herättäviä, samoin paneelikeskustelua olisi voinut jatkaa vielä pidempäänkin kuin aika salli. Ohessa muutama tunnelmakuva paikan päältä, sekä Helsingin lyhytelokuvafestivaalin tiedote, johon saimme myös maininnan. (Liitekuvat: Paavo Pykäläinen)

 

 

 

 


          

 1. Anonymous users (14)
 • No labels
You must log in to comment.