Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Projektin esittely

Prefixin tavoitteena on edistää suomalaisen elokuvan elinkelpoisuutta kansainvälisessä kilpailussa kehittämällä tuotannon toimintamalleja, päämääränä vahvistaa työllisyyttä, osaamista ja eri alojen yhteistyötä. Päätavoitteena on kehittää ennakkosuunnittelulähtöinen elokuvatuotannon malli, jota voidaan soveltaa myös muille draamatuotannon aloille. Projektin tulokset ovat kaikkien vapaasti hyödynnettävissä ja ne kootaan uudelle sivustolle kevään 2014 aikana.

Projektia ovat mukana toteuttamassa Satu ry. ja Lapin AMK sekä maineikkaat suomalaiset elokuvatuotantoyhtiöt Helsinki-filmi ja Matila Röhr Productions. Yhteistyötä tehdään mm. Suomen elokuvasäätiön, YLEn ja Generator Postin kanssa. Prefix  on 1.8.2011 alkanut ESR-rahoitteinen projekti, jota hallinnoi Metropolia Ammattikorkeakoulun elokuvan ja television koulutusohjelma.

Projektilla on Facebook-ryhmä, joka löytyy nimellä Prefix ja tutulla logolla!

Osaprojektit

Prefixin keskeisiä toimenpidekokonaisuuksia ovat:

a) Tutkimustyö : hyvien käytäntöjen kartoitus. Miten ennakkosuunnittelutyö tehdään tällä hetkellä elokuvatuotannoissa; hyviä ja huonoja kokemuksia, joista voidaan ottaa oppia. Case-tutkimuksia Suomesta ja ulkomailta. Ennakkosuunnittelukyselyyn tästä.

b) Toimialakartoitus : Suomen tuottajakentän kartoitus ja yhteistyö Culminatum Innovationin kanssa CGI-toimijakentän kartoittamiseksi. Näiden tietojen pohjalta voidaan alan toimijoista muodostaa verkosto, joka parantaa pienempien toimijoiden työllistymismahdollisuuksia ja helpottaa myös ulkomaisten tekijöiden kontaktien saamista Suomessa.

c) Pilotointi : 3-4 elokuvatuotantoa pilotoidaan tutkimustyön pohjalta saatujen tulosten ja aiemman ennakkotiedon oppeja hyödyntäen. Ennakkosuunnitteluun panostetaan yhdessä digitaalisen suunnittelutyön ammattilaisten ja elokuvan tuottajan ja taiteellisen tiimin kanssa. Tuloksista rakennetaan ennakkosuunnittelulähtöinen tuotannon malli, joka on kaikkien alan toimijoiden vapaasti hyödynnettävissä.

d) Koulutus ja tiedottaminen: AV-alan ja mediatuotannon ammattilaisten sekä alalle valmistuvien opiskelijoiden ja heidän opettajiensa koulutus ja työpajatoiminta. Tutkimustyön, toimialakartoituksen ja pilotoinnin tulokset tulevat myös näkyviin projektin sivuille. Projektissa järjestetään myös loppuseminaari hankkeen tuloksista.

Kokouskutsut ja muistiot
Yhteystiedot

 

 

PREFIXin digitaalinen kirjasto on työn alla ja sivusto valmistuu toukokuussa. Kirjastoon tulee yhtä jos toista projektin aikana syntynyttä hyvää. Sivuston avajaisia juhlitaan päätösseminaarin yhteydessä viikolla 22.

Keskiviikkona 15.1 aamupäivällä on aiheena jälleen elokuvan VFX-suunnittelu, tällä kertaa tapahtumakaupunkina Helsinki ja puhujina vakipari Tuomo Hintikka ja Emil Sallinen, sekä ensimmäistä kertaa mukana (post-)tuottaja Essi Haukkamaa.

Saliin mahtuu vielä, joten jos osallistuminen kiinnostaa, laita viestiä sähköpostilla saija.heinonen (a) metropolia.fi niin saat tarkemman aikataulun.

14.11.2013 Dubrovnikissa järjestetty dokumenttiaiheinen keskustelutilaisuus veti salin täyteen yleisöä. John Websterin ja Tuomo Hintikan puheenvuorot olivat ajatuksia ja kysymyksiä herättäviä, samoin paneelikeskustelua olisi voinut jatkaa vielä pidempäänkin kuin aika salli. Ohessa muutama tunnelmakuva paikan päältä, sekä Helsingin lyhytelokuvafestivaalin tiedote, johon saimme myös maininnan. (Liitekuvat: Paavo Pykäläinen)

 

Keskustelua dokumentin kuvasuunnittelusta ja jälkitöistä to 14.11 kl.17-19 Dubrovnikissa!

Ennen keskustelua on John Websterin dokumentin "Sen edestään löytää" -näytös.

Molempiin on maksuton sisäänpääsy, TERVETULOA!

Tilaisuuden esite PDF-muodossa

Viikolla 44 järjestetään Metropolian ja TaiKin elokuvan opiskelijoiden yhteinen opetusviikko kaikesta kuvasuunnitteluun liittyvästä. Viikon aikana käy puhumassa paljon elokuva- ja animaatioalan ammattiväkeä. Ennakkosuunnittelun välineistö paranee ja laajenee entisestään!

 

 

 


          

  1. Anonymous users (44)
Labels
  • None