Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Etusivu | Tapahtumat | Käytännössä kokeiltua | Yhteystiedot

Oppiva Kirjasto / Learning Libraries -verkosto

Oppiva Kirjasto -verkosto

Oppiva Kirjasto / Learning Libraries --verkoston toiminta käynnistettiin keväällä 2011. Verkosto on avoin kaikille kirjasto- ja tietopalvelualalla työskenteleville, jotka ovat kiinnostuneita hyödyntämään käyttäjäkeskeisiä ja -lähtöisiä menetelmiä kehittämistoiminnassaan. Tule mukaan pohtimaan miten kirjaston käyttäjät voisi ottaa mukaan kehittämis- ja suunnittelutyöhön!
 
Käyttäjäkeskeisen toiminnan ajatus on kehittää parempia palveluja ja tuotteita käyttäjien toiminnan ymmärtämisen kautta, niin että ne vastaavat käyttäjien todellisia tarpeita ja haluja. Toimintaan sisältyy asiakkaiden/käyttäjien toiminnan havainnointia, näkemysten kuuntelemista ja osallistamista. Asiakkaiden näkemykset ja kokemukset ovat arvokkaita palvelujen arvioinnissa, uusien palvelujen ideoinnissa ja vanhojen kehittämisessä. Työhön kuuluu kehittämiskohteiden tunnistamista, soveltuvien kehittämistyökalujen ideointia, saadun tiedon analysointia ja soveltamista sekä käytännön vaikuttavuuden arviointia.

Verkoston tavoitteena on tukea kirjastopalvelujen kehittämistä jakamalla kokemuksia ja ideoita käyttäjäkeskeisistä ja -lähtöisistä menetelmistä sekä erilaisista toimintamuodoista. Tavoitteena on myös osallistua ja vaikuttaa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.
 
Tulevaa toimintaa ovat esimerkiksi Learning Cafe -valmennukset, menetelmäpankki, toimijan käsikirja ja hankeyhteistyö.

Verkosto on saanut tukea Suomen Kirjastosäätiöltä.

Learning Libraries in English.

Yhteystiedot
Tapahtumat
Linkkejä

Learning Libraries network

The core in user-centered methods is to understand the users’ actual needs and desires, and thus by reflecting on these, to develop better services and products. The activities include observing customers/users, listening to their views and ideas, and involving them in the entire cycle of the development process. The views and experiences of users are valuable when evaluating services as well as when creating new or improving existing ones. This process includes identifying and defining what to develop, choosing the relevant tools and methods, analyzing the gathered information, implementing results to practice and evaluating the effects – together with users.

The aim of the Learning Libraries network is to support developing library services by sharing experiences and ideas on user-centered/driven methods and various forms of action, also to increase awareness about them.
The first Learning Libraries workshop in November 2011 attracted 40 participants representing different library sectors; however, the interest in participating was higher. Kirjastokaista (Libraries web service broadcasting videos) produced a video summary of the workshop, you can view it here.

Most of the materials are in Finnish, but this network is looking for international partners.

If you are interested in Learning Libraries Network, please contact hanna.lahtinen(at)laurea.fi. 

Vierailemme 15.5. Lahden Tiedepuistossa ja Fellmanniassa

10 - 12 Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti
Mun, sun, meitin kampus 2020 – Lahden kampuscasen esittelyä ja käyttäjätietopaja| Hyökki & Kaikonen
http://www.ladec.fi/ sijoitu-lahden-seudulle/ lahden-tiedepuisto

12 - 13 omakustanteinen lounas Fellmanniassa

13 - 15 Fellmannia, Kirkkokatu 27, Lahti
Fellmannia – pilotointia yhdessä ja arkista toimintaa Tiki-verkostona! / Sirkku Blinnikka ja tikiläiset
http://www.fellmannia.fi/

Tule mukaan!

Tapahtumasivu Facebookissa >>

Oppiva-kirjasto -verkosto järjestää työpajapäivän Villisti ideoimaan – käyttäjät mukaan suunnitteluun yhteistyössä Turun alueen kirjastojen ja ELY-keskuksen kanssa.

Aamupäivän aikana kuullaan esityksiä yritysmaailmasta sekä innovatiivisesta ajattelusta ja tutustutaan Turun kirjastoissa jo toteutuneisiin käyttäjälähtöisiin projekteihin. Iltapäivän ohjelma rakentuu työpajatyöskentelystä, jossa voi itse kokeilla kolmea erilaista kehittämismenetelmää. Tarkemmat tiedot päivän ohjelmasta ovat ilmoittautumislomakkeen yhteydessä.

Tilaisuus on avoin kaikille käyttäjälähtöisestä kehittämisestä ja verkostoitumisesta kiinnostuneille kirjastoalan työntekijöille.

Päivän ohjelma (pdf)

Aamupäivän ja iltapäivän ohjelmaan on rajattu osallistujamäärä. Ilmoittautumiset lomakkeella 13.11.2013 mennessä.

Oppiva Kirjasto -verkoston tapahtumat ovat kaikille avoimia, tervetuloa mukaan!

Tapahtumasivulle >>

Get Adobe Flash player

Oppiva Kirjasto -verkoston esittelyvideo Vimeossa.

Kirjoitin Oppiva Kirjasto -verkostosta ja käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta Eduskunnan kirjaston blogiin: Oppiva Kirjasto -verkosto käyttäjäkeskeinen suunnittelun asialla.

Navigate space


Labels
  • None
Write a comment…