Oppiva Kirjasto / Learning Libraries -verkosto

Oppiva Kirjasto -verkosto

Oppiva Kirjasto / Learning Libraries --verkoston toiminta käynnistettiin keväällä 2011. Verkosto on avoin kaikille kirjasto- ja tietopalvelualalla työskenteleville, jotka ovat kiinnostuneita hyödyntämään käyttäjäkeskeisiä ja -lähtöisiä menetelmiä kehittämistoiminnassaan. Tule mukaan pohtimaan miten kirjaston käyttäjät voisi ottaa mukaan kehittämis- ja suunnittelutyöhön!
 
Käyttäjäkeskeisen toiminnan ajatus on kehittää parempia palveluja ja tuotteita käyttäjien toiminnan ymmärtämisen kautta, niin että ne vastaavat käyttäjien todellisia tarpeita ja haluja. Toimintaan sisältyy asiakkaiden/käyttäjien toiminnan havainnointia, näkemysten kuuntelemista ja osallistamista. Asiakkaiden näkemykset ja kokemukset ovat arvokkaita palvelujen arvioinnissa, uusien palvelujen ideoinnissa ja vanhojen kehittämisessä. Työhön kuuluu kehittämiskohteiden tunnistamista, soveltuvien kehittämistyökalujen ideointia, saadun tiedon analysointia ja soveltamista sekä käytännön vaikuttavuuden arviointia.

Verkoston tavoitteena on tukea kirjastopalvelujen kehittämistä jakamalla kokemuksia ja ideoita käyttäjäkeskeisistä ja -lähtöisistä menetelmistä sekä erilaisista toimintamuodoista. Tavoitteena on myös osallistua ja vaikuttaa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.
 
Tulevaa toimintaa ovat esimerkiksi Learning Cafe -valmennukset, menetelmäpankki, toimijan käsikirja ja hankeyhteistyö.

Verkosto on saanut tukea Suomen Kirjastosäätiöltä.

Learning Libraries in English.

Yhteystiedot
Tapahtumat
Linkkejä

Learning Libraries network

The core in user-centered methods is to understand the users’ actual needs and desires, and thus by reflecting on these, to develop better services and products. The activities include observing customers/users, listening to their views and ideas, and involving them in the entire cycle of the development process. The views and experiences of users are valuable when evaluating services as well as when creating new or improving existing ones. This process includes identifying and defining what to develop, choosing the relevant tools and methods, analyzing the gathered information, implementing results to practice and evaluating the effects – together with users.

The aim of the Learning Libraries network is to support developing library services by sharing experiences and ideas on user-centered/driven methods and various forms of action, also to increase awareness about them.
The first Learning Libraries workshop in November 2011 attracted 40 participants representing different library sectors; however, the interest in participating was higher. Kirjastokaista (Libraries web service broadcasting videos) produced a video summary of the workshop, you can view it here.

Most of the materials are in Finnish, but this network is looking for international partners.

If you are interested in Learning Libraries Network, please contact hanna.lahtinen(at)laurea.fi.12.3.2015 pidetyn digitarinatyöpajan kaikki videot löytyvät nyt verkosta!

> Digitarinavideot Prezissä
> Digitarinavideot Youtubessa 

Tammikuussa pidetyn Avarasti ajattelemaan -päivän Satu Miettisen ja Heidi Huovisen luennot on katsottavissa Kirjastokaistalla.

Tervetuloa Mikkeliin 22.1.2014 Avarasti ajattelemaan -päivään!

Katso päivän ohjelma!

Kutsumme kirjaston käyttäjien osallistamisesta kiinnostuneet sekä verkoston työpajoihin osallistuneet ja aktiiviset jäsenet.

Aika: 5.12.2014 klo 15 - 17

Paikka: Arkadia Bookshop, Nervanderinkatu 11, Helsinki

Oppiva Kirjasto verkosto tarjoaa epäglögit kirjaston käyttäjien osallistamisesta kiinnostuneille. Voimme vaihtaa ajatuksia käytännön kokemuksista ja tulevista ideoista.

Epäglögimäärän varmistamiseksi ilmoittaudu viimeistään 1.12.2014, hanna.lahtinen [ät] laurea.fi.

Navigate space


  • No labels
You must log in to comment.